Отговори
# 735
Танюша @, имахме и ние подобни моменти покрай никненето на зъби. На мен ми се стори нормално и не съм се замисляла много. Даже по едно време хич и не искаше за обяд нищо освен мляко, но постепенно си влязоха в релси нещата. Когато е болен понякога също се получава така. Даже в момента сме основно на кисело мляко. Щом детето си расте и е добре няма драма. Само гледай да яде по малко месо или яйца, когато може, че ние имахме доста дълъг период на мляко и накрая се оказа с анемия, но наваксахме с яйцата и бързо се оправи. Иначе и Алекс е със същите мерки.

С какво се забавлявате в тия мрачни дни? На мен вече ми се изчерпват идеите и се превръща в тазманийски дявол като му стане скучно.

Ние в понеделник бяхме на преглед и видяхме малката точица. Алекс се разплака, понеже реши, че ще ме били 🤣 Иначе поне за сега се радва, че ще имаме бебе. Идва да ми гушка корема и само го сочи и повтаря бебе, бебе 🤣 Много е сладко, дано е така и за напред 🙏
  Понякога даже и на дъжд излизаме на двора .. не се търпи 😃😃 яйца и месо хапва поне ,права си . И това ще мине 🌹

# 736
Като казахте дъжд, не се издържа наистина. Днес грабнах моето сополиво, сложих му гащеризон и гумени ботуши и му позволих да се мокри и да скача в локвите пред блока. Не стояхме дълго, ама малко да го разнообразя. Няма как иначе.

lady25, да ти мине леко бременността! Толкова е вълнуващо всичко за точицата. Ти при кой лекар беше, извини ме, забравих. Ревност ще има, когато бебчето се появи, но и много любов ще има между малките.

Май ни е време за нова тема?

# 737
Като казахте дъжд, не се издържа наистина. Днес грабнах моето сополиво, сложих му гащеризон и гумени ботуши и му позволих да се мокри и да скача в локвите пред блока. Не стояхме дълго, ама малко да го разнообразя. Няма как иначе.

lady25, да ти мине леко бременността! Толкова е вълнуващо всичко за точицата. Ти при кой лекар беше, извини ме, забравих. Ревност ще има, когато бебчето се появи, но и много любов ще има между малките.

Май ни е време за нова тема?
При Станулов. 2 опита- 2 бебета. Няма такъв доктор ❣️
Принципно и аз бих го изкарала така, но вече един месец се борим със сополи и кашлица и не ми се рискува 😪

# 738
lady25, сори за спама, но и аз забременях при Станулов (май помниш, бях казала), исках и аз да забременея скоро, ама още ме е шубе, с това постоянно боледуване...Та, май ще оставим за догодина (живи-здрави). Вие опитахте ли естествено или директно си направихте трансфер?
И моето дете е с кашлица още, след прекаран РСВ. Бързо да оздравявате и да ти е прекрасна бременността.

# 739
Момичета, на каква възраст се, бременните с 2ро
Аз съм на 33 и ми настръхва косата като си представя, че ако забременея и родя към 35, детето като е на 20 примерпо, аз ще съм на 55 иии само някакви такива сметки си правя и ми умира ентусиазма. Отделно от едно майчинство в друго мисля, че ще изчаткам.
 На финала на първото майчинство съм и се чувствам напълно безполезна и деградирала без контакти с хора, които не са в майчинство...има ли и други което с в тези размисли 😀

# 740
Mimsd, ще рода на 39. Просто няма за кога да чакам. Иначе и аз си мислех първото да го родя на 30, но не ми се получи. За съжаление ние се преместихме, когато Алекс беше на 1.4г и сега даже и с майки не комуникирам и е ужасно. За сметка на това изкарах един курс Монтесори и докато го учех се чувствах доста по- добре. Но аз аъм тотален интровврт инединственото, за което си мептая в момента е да съм сама и да мълча🤣

# 741
Mimsd, ще рода на 39. Просто няма за кога да чакам. Иначе и аз си мислех първото да го родя на 30, но не ми се получи. За съжаление ние се преместихме, когато Алекс беше на 1.4г и сега даже и с майки не комуникирам и е ужасно. За сметка на това изкарах един курс Монтесори и докато го учех се чувствах доста по- добре. Но аз аъм тотален интровврт инединственото, за което си мептая в момента е да съм сама и да мълча🤣

Браво, момиче! Разбира се всичко се случва както онзи отгоре реши, а и по- добре късно, отколкото никога Simple Smile Просто ме е страх да го планувам.
Леко бременеене ❤️

# 742
Първото родих на 32,второто на 34.Реално правехме опити от по-ранните ми години ,но не се получаваше.Времето минаваше и затова се реших на инвитро.Пак не стана веднага ,но горе долу не отне много време.Е за второ си мислех евентуално след като баткото почне детска ,да се очовечи малко😀 и в същото време се чудех дали няма да ми станат много годинките 😂Ами то за това детето само си реши да ни изненада и да си дойде.Освен това вече масово се ражда по -късно дори да нямат проблеми двойките и това не е определящо.Да трудно е с породени ,защото и двамата си искат внимание и ако зареват и двете е кофти.Но това го има и с децата с по -голяма разлика.Тогава и фактора ревност се проявява по-изявено.
А както го смятах ,голямото ще направи 18,когато аз съм на 50😂 После малкия...а докато ги видя завършили средно, висше,женени с деца ....😂направо не знам .Ама то и късно се взима пенсия вече ,така че ще трябва да се храня и живея здравословно за да им се радвам .😂😂😂(Това е шегичка де 😂😂😂)Това си е Божа работа! Там ние нямаме думата.
А пък да ви питам вашите две годишни мартенчета слушат ли?Нашият батко от няколко дни започна да реве за всичко..вече главата ми пищи.Ако не е неговото започва да пищи и ме гледа как ще реагирам.Предполагам някаква криза имаме...дано е временно.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 16:34 от funn

# 743
Аз от моята вече съм се оплаквала, голям дявол е, мира не ми оставя, бели прави всякакви, само за секунда да се обърна я добутала някой стол до мивката, пуснала водата и маже със сапунисаната гъба плота и всичко което хване, я ми докопала чашата и изпила чая с мед и джинджифил, или разляла вода или кафе по телефон, лаптоп, паркет, я хванала мопа и размазала вода и препарат в банята и коридора, я пуснала някъде водата и направила наводнение, качва се и ми отваря несесера с гримовете, нямам здраво червило, разтворите за лещи ги пие, ако успее понякога яде от кофата с боклука или разнася обелки и черупки навсякъде.

ако е ядосана разхвърля, тръшка се, реве, чак се дави

Ако й пусна да гледа детски клипове, после не мога да я откъсна от екрана, реве, едвам я обличам и обувам за разходка.

Като се прибираме хуква с кални или пълни с пясък ботуши навсякъде, едвам дочаквам следобедния сън, за да почна пак да шетам или да сготвя. Ако се събуди бързо, готвенето с нея е ад.

Давах й купешки козунак, изрина се, не знам как ще караме Великден, как ще я опазя от кифли и козунаци. Дано към домашните няма реакция, а може би още са малки.

# 744
кукличка, и моят става агресивен след гледане на клипчета или снимки негови на телефона (обожава да се наблюдава на видео и снимки), затова избягвам да давам. Започнах да му показвам екрани, когато беше болен и се налагаха инхалации...и това беше дни наред, да последиците са явни.

Нямам търпение да е топло, да сме повече навън и да дивее там, а не в нас.

За козунак и кифли - аз съм давала кифла с локум от пекарна, където знам, че качеството е много високо. Не се е обринал нито веднъж, 1 парче козунак от там яде, също добре му понесе. Ако даваш, нека е от пекарна, не от магазин.

funn, малка разлика имат децата и ще си играят добре, когато малкото порасне Heart

# 745
как сте момичета?

Аз имам големи планове за празниците, махане на памперс. Heart Eyes Дано ми е на късмет, за сега май върви добре, ще видим до вторник на какво дередже ще сме. Днес съм в чуденка дали да сложа памперс за през нощта, след като знам, че детето пишка през нощта. Май на момента ще решавам.

Светли празници на всички! Heart EyesHug

# 746
kinira, ние също сме на етап премахване на памперс от вторник (първият път, който беше миналата година, не се получи). Сега усещам, че нещата ще станат. Днес дори пътувахме 4 часа и половина и нямаше инцидент. По принцип бях планирала малко по-нататък да пробваме да го махнем, но скоро ще започвам работа, а тя - ясла и искам да имам малко време с нея за тази дейност, защото след това няма да е възможно. За през нощта и дневен сън слагам памперс. Понякога е сух, понякога мокър.

Светли празници и от мен!

# 747
И малката вече втора седмица е без памперс, слагам само за дневния и нощния сън. Има 2-3 инцидента. При нас стана така, че тя сама си каза че иска без памперс. Сутрин, като и махнех нощния и казваше "без, без" и така по няколко часа,докато не си свикна изцяло без него. Сега е супер, много се радва като сме навън и иска да пишка я на тревичка, я на цветенце. И другото много се радва на малките си гащички.

# 748
Ние нямаме никакъв напредък с махането на памперса, прави истерии, като види гърнето. Почнах с подкупи, обещавам въртележки, бисквити, сладкиши, ако свърши работа в гърнето, но днес пак се изака в памперса и само след следобедния сън пишка в гърнето.
На моменти се отчавам.
Вчера тръшкане, не искаше да пишка в гърнето, оставих я без памперс, за да ми каже. Уж обеща, че ще каже, сложих я на стола за хранене и тъкмо закопчах колана и под стола локва.

Биберона също си го търси, ако не го дам, смуче палеца и пръста и е с мазоли и рани.

А и с това пъхане на храна в носа ме подлудява, не знам каква е тази мания да си пъха храна в носа.... 2 см част от спагет изсмукахме тази вечер с Носко. Какво ли не сме валидили.... хляб, авокадо, краставици, бисквити, яйце... ужас. Нито шамари, нито караница, нито щипане, нито обяснения, нито четене на книга (за сетивата) не помага. Тя се нахранва за 3 минути, няма търпение да стои с нас на масата, минат ли 10 минути и почва да си пъха храна където й хрумне или да маже по косата.

# 749
Детето преминава през някаква буйна фаза. Какъв ви е зора точно сега да махнете памперса? Така или иначе няма да е с него до пълнолетие. Оставете я сама да узрее за това.
Виж пъхането на храна в носа е направо опасно. Опитвали ли сте да се храните с таткото на смени. Единият яде, другия я забавлява. Може, ако я занимавате постепенно да престане с този вид експерименти.

Общи условия

Активация на акаунт