Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 13

• 9 791
  • 154
  •   1
Отговори
# 150
Не може на 6м, когато в повечето случаи само облизват (или изгълтват 3-4 лъжици пюре) - тогава обикновено се надава вой "да се захранва вече това дете, че да му се дигне желязото!" Simple Smile На годинка хипотетично, ако яде повечко кръвни продукти не е изключено. Но чак остър да се навакса - едва ли, трябва да яде дроб от треска и жълтък за закуска, обяд и вечеря.
И аз съм за консултация, даже ако трябва с хематолог.

# 151
Твърдата храна не е само за наяждане, а и за развиване на челюстта чрез дъвчене. Какви храни са давани?

# 152
Моето дете е на година и половина и също предпочита да суче пред каквато и да било твърда храна. С мъка изяжда по повече от 100гр от нещо. Месо изобщо не иска да яде, яйце преди склоняваше, вече и това не иска. И ние минахме през железен препарат за три месец и полза за храненето не видях. Често пъти се заричам да го отбия, но той е толкова злояд, че дори когато ме няма и няма как да суче, пак отказва да яде и предпочита да стои гладен. Няма любима храна. Като дойде време за хранене вече направо ми се присвива стомаха. Никакъв съвет не мога да дам, аз съм изпробвала всичко и при моя син нищо не работи.

# 153
И при нас е подобно, храната се дегустира и после се търси гърда, малката е на 1г вече и аз също се съмнявам, че има дефицити и ще пусна желязо. Честно казано очаквах да сме заместили поне едно хранене на тази възраст, имайки предвид, че децата около нас се хранят почти изцяло с твърда храна.
Мен ме напряга и че по цяла нощ суче и спи залепена за мен, после до обяд изобщо не иска да чуе за твърда храна..
Това, че растат зъби не го коментирам, защото те тия зъби растат до 2+, ако го караме само на мляко на тая възраст съвсем ще изперкам.
Та, след като и аз се оплаках, подкрепям мнението, че трябва да се оправи дефицита с назначена добавка, на теория част от лошия апетит е заради анемията и при регулиране на желязото, се очаква подобрение с храненето.

# 154
И при нас е подобно, храната се дегустира и после се търси гърда, малката е на 1г вече и аз също се съмнявам, че има дефицити и ще пусна желязо. Честно казано очаквах да сме заместили поне едно хранене на тази възраст, имайки предвид, че децата около нас се хранят почти изцяло с твърда храна.
Мен ме напряга и че по цяла нощ суче и спи залепена за мен, после до обяд изобщо не иска да чуе за твърда храна..
Това, че растат зъби не го коментирам, защото те тия зъби растат до 2+, ако го караме само на мляко на тая възраст съвсем ще изперкам.
Та, след като и аз се оплаках, подкрепям мнението, че трябва да се оправи дефицита с назначена добавка, на теория част от лошия апетит е заради анемията и при регулиране на желязото, се очаква подобрение с храненето.

По-скоро се консултирайте с педиатър, защото може да са много неща - желязо, Б12, Д и т.н.
А може и нищо да не е. Моето прояде към 2 годишна възраст, преди това само на някои конкретни плодове я карахме. Но сега лятото пак отказва, зимата яде повече.
А освен това е безмислено да се пуска само желязо, има и други неща, които трябва да се пуснат с него.

Общи условия

Активация на акаунт