Отговори
# 705
  • София
Русалка, ти си незаменима!!! Green Heart

Има ли някой с впечатления от специалността Спортни науки?

# 706
Моля за отговор.

Аз също имам въпрос за KIT, но относно статуса на документите. На някой от кандидатстващите тази година за специалностите с ограничен прием променили ли са му статуса на документите от eingegangen на gültig? Аз ги подадох моите още на 28.06, но оттогава не им е променен статуса. Писах и имейл без обаче да имам отговор, а крайният срок за документите е скоро...

# 707
Мислех да пиша някакви дълги коментари, но се отказах. Ще се концентрирам върху същественото - всеки университет трябва да има такава програма, че да позволява стажът да бъде завършен до държавния изпит БЕЗ да се налага да бъде полаган ПРЕДИ започването на първи семестър. Някои университети, за мой ужас, занимават студентите си с лабораторни упражнения и през ваканциите, затова може би се налага практиката да бъде разделена на 2х15 дни, но като цяло в месеците без лекции 1-4 семестър трябва да има кумулативно 90 дни на разположение, за да се завърши изисканата практика.

# 708
"Аз също имам въпрос за KIT, но относно статуса на документите. На някой от кандидатстващите тази година за специалностите с ограничен прием променили ли са му статуса на документите от eingegangen на gültig? Аз ги подадох моите още на 28.06, но оттогава не им е променен статуса. Писах и имейл без обаче да имам отговор, а крайният срок за документите е скоро..."

Не знам колко ще  бъда полезна с информацията, но миналата година дъщеря ми получи прием в Ахен и дори след това документите не бяха с променен статус. Наложи се няколко пъти да звъним по телефона. Оттам ни обясниха, че било някакъв бъг в системата.

# 709
Много благодаря за информацията, надявам се и при мен да е просто бъг и да ми отговорят на имейлите да кажат какво става.

# 710

До толкова до колкото много навивахме синът ни ( много добре подготвен физически) да я запише в ТУМ. Базата им на Олимпия е внушителна и съвсем нова,  но  многото химия  отказа моя хубостник . То аз като се сетя, и за готварство, и за нутриционизъм, и за диетология го съветвах, живот щеше да си живее, че е врял и кипял по темата, ама пуста химия...и мерак по това хипер сложно автомобилно инженерство...

# 711
  • София

До толкова до колкото много навивахме синът ни ( много добре подготвен физически) да я запише в ТУМ. Базата им на Олимпия е внушителна и съвсем нова,  но  многото химия  отказа моя хубостник.

Аз в Kit, Мюнстер и на още няколко места гледах, но не ми стана никак ясно...  Мислех си даже, че е повече биология / анатомия.
А и на повечето места забелязах, че ако има спорт в наименованието, изискват тест за физическа подготовка, който се провежда на определени дати на няколко места в Германия. Дори за спортна журналистика, спортен мениджмънт и т.н.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 11:09 от elita

# 712
Юхуу! Вече съм студент в USI Лугано. Сега се отправям за две седмици в Италия и после в Швейцария. Стискам палци на всички кандидатстващи. Благодаря на всички още веднъж за подкрепата! Ще пиша по-късно за резултатите от кандидатстването в Германия, макар за мен без значение.

# 713
Браво! Много успехи!

# 714
Честито!
Юхуу! Вече съм студент в USI Лугано. Сега се отправям за две седмици в Италия и после в Швейцария. Стискам палци на всички кандидатстващи. Благодаря на всички още веднъж за подкрепата! Ще пиша по-късно за резултатите от кандидатстването в Германия, макар за мен без значение.

# 715
  • тук-там
Честито, Крис! Попътен вятър!

# 716
  • На планетата Земя
Честито, Крис! Да ти е щастливо и вдъхновяващо!

# 717
Честито! Отивай да опиташ от ла долче вита и да усъвършенстваш италианския.

# 718
Здравейте! Има ли деца, които учат в TUM в Германия? Търсих теми, но не открих. Малко съм нова тук...Wink
Търся мнения за този университет.
Благодаря на всички.

# 719
Да, синът ми завърши бакалавър Maschinenbau в ТUM.
По негова оценка - университетът е прекрасен, макар че изпитите  са доста тежки. Не съжалява за избора си.
За мен, голям стрес и ужас, особено от изпитите, които ако не вземеш първата година отпадаш и не можеш да запишеш същото в друг университет в Германия. Нямахме си и идея за тях, когато се записваше.
Май не бих го повторила с дъщеря си, но ще видим - предстои ни.

Общи условия

Активация на акаунт