Отговори
# 720
Да, синът ми завърши бакалавър Maschinenbau в ТUM.
По негова оценка - университетът е прекрасен, макар че изпитите  са доста тежки. Не съжалява за избора си.
За мен, голям стрес и ужас, особено от изпитите, които ако не вземеш първата година отпадаш и не можеш да запишеш същото в друг университет в Германия. Нямахме си и идея за тях, когато се записваше.
Май не бих го повторила с дъщеря си, но ще видим - предстои ни.
Бихте ли споделили кои са тези изпити. Предполагам същото важи за специалност Maschinenbau независимо в кой университет ще се учи.

# 721
Програмите са качени на сайтовете на всички университети, така че пълната информация там може да я намерите. Това е най-тежката инженерна специалност.

# 722
Изпитите за които пише bebenka са математика първа част и механика първа част . Така наречените GOP. Имаш две явявания . Не ги ли вземеш , гориш. Един да не вземеш - гориш. Прекрасен университет наистина , синът ми си остана пристрАстен към него , въпреки горчивия опит .
Бебенка, магистър в ТУМ ли прави младежът ?

# 723
  • Sofia
Здравейте,
Не съм писала в тази тема, но от началото на юни я посещавам, защото МД изненадващо реши, че иска да учи в Германия. Много би искала да учи Биохимия и молекулярна биология в Йена. Има ли някой с дете там да сподели впечатления? Малко ме притеснява, че пътуването до Йена не е много удобно. Друг вариант и е Молекулярна биология в Есен, където проблеми с транспорта няма да има, но повече я тегли към Йена. Може ли да споделите от вашия опит колко често се прибират децата през първата година докато посвикнат с живота там?

# 724
  • София
По негова оценка - университетът е прекрасен, макар че изпитите  са доста тежки. Не съжалява за избора си.
За мен, голям стрес и ужас, особено от изпитите, които ако не вземеш първата година отпадаш и не можеш да запишеш същото в друг университет в Германия. Нямахме си и идея за тях, когато се записваше.
И в КИТ е същото - ако не си вземеш Математика и Механика първата година - довиждане. Много е стресиращо. много е трудно. Стискам палци на всички, които са решили да учат Maschienenbau.

# 725
Бихте ли споделили кои са тези изпити. Предполагам същото важи за специалност Maschinenbau независимо в кой университет ще се учи.

Здравей! А отзиви за специалността Aerospace Engineering имате ли?
Синът Ви в общежитие ли беше? Може ли да се канидидатства за техните общежития още от 10ти клас примерно и да се чака на опашката? Защото ввремето за чакане за повечето е 4-5 семестъра..

# 726
  • На планетата Земя
За общежитието в Мюнхен не може толкова рано. Системата отваря на 15.5 (поне така беше миналата година) за текущите кандидат-студенти. И се чака. Докато се вреди човек, трябва да си търси друго място.

# 727
Да, както G.D.  и Стаси са писали  математика и механика са изпитите.
Сега, като магистър прави Aerospace Engineering. Много е доволен от всички преподаватели. Пак му е трудно, но сякаш вече е свикнал със стреса.
За държавните общежития е както е писала Милето, но ние за 5 години не успяхме да се включим. Беше два пъти във WG, а сега е в частно общежитие – малка стая с бокс и баня, но е много доволен, че е сам.
Учителката му по физика беше човека, който много му помогна и го зариби за ТУМ.
Нейната позиция беше само за този университет, макар да кандидатства в КИТ и Берлин. Тя му беше казал – просто ще спиш в библиотеката, иначе няма да стане.
Обикновено  и събота и неделя целия ден е там.
Мисля, че за да издържиш трябва „да е твоето и да го искаш“.
С G.D.  се пекохме на този огън и още се печем.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 11:33 от bebenka

# 728
  • София
Майчета,

гложди ме един въпрос, надявам се някой да ме осветли Simple Smile
Ако не сме ползвали единната система за кандидатстване , а сме правили регистрации по отделно във всеки един от желаните Унита/Хохшлулета, когато приемем една оферта и се статуса стане "Study place accepted", това ще се отрази ли на другите университети, тоест ще отпаднат ли автоматично апликациите там?

# 729
  • На планетата Земя
Няма да се отрази, спокойно.

# 730
Уффф, как липсва Русалката...
Бебенка, много се радвам за младежа. Все така борбен, упорит и ученолюбив да е! Да не е в AVO? Kакто го описа, много ми напомни на него.

# 731
  • тук-там
Русалче, явявай се, мила! Виж и Лиана за биохимия и молекулярна биология пита. Сигурна съм, че ще дадеш идеи къде и как да се информира!

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 18:32 от mtz

# 732
Скри се 😂. Само не си забранявай личните, моля те 🥰…, че и юбилей ще ти честитим скоро!

# 733
Каквото и да реши Русалка си е нейна работа. Аз изкренно искам да и благодаря. Миналата година по това време бях изпаднала в паника. Бях объркала периода, в който трябваше да се попълни апликацията за потвърждаване на избора на университет. Беше ни изоставила агенцията, с която кандидатствахме, с аз затова платих. Не желаех да се обучавам, кое, как се случва. И тогава Русалка ни помогна в петък осем вечерта.
 Лично ми се обади. Могла е лежерно да разпуска, все пак е петък и не е било нужно да се занимава с притеснени майки и новоизлюпени възрастни млади хора
 Много и благодаря!!!!

# 734
Е, то всички сме й безкрайно благодарни!!! Дава наред безценна информация. Аз откога я ръчкам да си направи фирма за КСК.

Общи условия

Активация на акаунт