RYANAIR - 24

• 45 981
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Milano
В Италия при издаване на ЛК и паспорт на децата родителите се подписват, че те могат да излизат в чужбина с един от тях. Имената на родителите се изписват в паспорта и ЛК.
И не се носят хартийки при всяко пътуване.

Декларации се правят само, ако децата излизат с трети лица.

Не е трудно за прилагане.

# 631
Има ли изискване германски граждани да показват декларация на немската граница при извеждане на деца от Германия, в Шенген?
Ако родителите са разведени и упражняват заедно родителските права е препоръчително извеждащият родител да носи декларация за съгласие в случай на проверка или другият да е на разположение за телефонна справка. За много далечни дестинации се иска, защото е възможно да опита да се засели там.
На родители, които сами упражняват родителски права се препоръчва да носят решението.

# 632
Добре, де, само бг деца ли крадат?! Защо никога не се иска декларации за извеждане на испанче от Испания или германче от Германия? И малко като царят дава, ама пъдарят не дава- от Министерството казват, че отпадат декларациите, но из летището те спират на случаен принцип...

В Европа съдебната система работи и детето ще бъде върнато много бързо с неприятни последствия за отвличащия.
Имам смътни спомени, че за Шенген се искаше реформа на полицията и съда, не знам какво стана, тоест направихме ли каквото трябва или само се престорихме...

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 13:37 от neuromancer

# 633
  • София
В Италия при издаване на ЛК и паспорт на децата родителите се подписват, че те могат да излизат в чужбина с един от тях. Имената на родителите се изписват в паспорта и ЛК.
И не се носят хартийки при всяко пътуване.

Декларации се правят само, ако децата излизат с трети лица.

Не е трудно за прилагане.

И тук вече ще е така, поне го чух в няколко интервюта на полицейски служители.
Но има детски паспорти, издадени преди 30.03.2024.
Тогава не е имало подобно изискване, а документа важи 5 г.
Май недомислиха цялата работа покрай шенгенската еуфория и сега ще маскират ситуацията.

# 634
Здравейте ние живеем в Германия, а синът ми е с немско гражданство и паспорт. Лятото ще пътуваме само двамата с него без баща му дали ще изискват декларация за пътуване до България.

# 635
Това се разправяме тук...не би трябвало да искат и на вас, но най-добре питайте немските власти дали ще искат нещо от вас на излизане от Германия.Тук със сигурност няма да ви искат нищо на влизане в България

# 636
  • Под Сините камъни
Здравейте
вчера се позамислих, че синът ми на 04.12.24 г навършва 18г. личната му карта е валидна до 21.12.24г, а кака му иска да им гостуваме за коледните и новогодишните празници в Германия.
Знам, че въпроса ми не е за тук, но билетите ще ги закупим по рано и там ще е информацията на старата лична карта. Ще има ли проблем? Ако пуснем личната карта след рожденният ден, ще има ли проблем на летището?
Има  задграничен паспорт, който подменихме януари тая година. Може ли да пътува с него, а личната да пуснем за подмяна докато ни няма?

# 637
Може да си пътува с паспорта. Нали ще е валиден? Данните за личните документи се вписват чак при чекирането, а не при покупката на билетите. Там се вписват само имена и доколкото помня дата на раждане/За нея не съм сигурна/.

# 638
  • Под Сините камъни
Може да си пътува с паспорта. Нали ще е валиден? Данните за личните документи се вписват чак при чекирането, а не при покупката на билетите. Там се вписват само имена и доколкото помня дата на раждане/За нея не съм сигурна/.
Благодаря за бързия отговор Kissing Face

# 639
  • София
Аз винаги пътувам само със задгр. паспорт.
ЛК си седи някъде из чантата ми, но не съм я вписала в профила на РЕ.
А и да е вписан документ - при издаване на нов може да се редактира. Сега извадихме нов паспорт на внука и веднага редактирах данните.

# 640
  • ПЛОВДИВ
Имайте предвид, че вече сме в шенген и при чекиране може да не Ви пойскат данни от лични документите, тъй като в събота чекирах за полет Шарлероа - София двама колеги и не ми пойска Wizzar данни на лични документи. Утре ще правя на RYANAIR и ще пиша допълнително как съм го направила.

# 641
В петък попълвах данни за чек ин на Раян, тоест поискаха ми.

А аз без да мисля в Братислава взех че купих 4 тубички с течен шоколад. Тубички като от паста за зъби. Стана ми сантиментално и ги взех. Тъпото е че не видях че са по 150мл и сега стоя и се чудя дали ще ми ги хвърлят на летището. Имам си пликче, нямам друга козметика...оффф...а ги взех за смешни подаръци на колегите и сега ще остана без тях.

# 642
  • Melmak
Мии ако мине, мине. Случвало ми се е да недогледам с един двуфазен дегримьор, който е 125 мл и съм минавала без да искам и то на двете посоки. Чак вкъщи се усетих, че съм надвишила.

Случвало ми се е да прекарам малка тубичка зехтин, метална, около 500 мл. Беше “ако мине” и мина.

Веднъж не бяхме видели, че в раницата е останала бутилка с вода 500 мл, ние не знаехме, че не сме я хвърлили, беше ранен полет и бяхме сънени. Усетихме се в самолета чак… така, че на теория може да ви ги хвърлят. На практика- зависи.

# 643
Да, ще пробвам... Някак си се подлъгах, че все пак е храна, а храната минава...и така...

# 644
Няма значение дали е храна, кремообразно е.
Но пък ако е храна може да не го хвърляте, а да го изядете

Общи условия

Активация на акаунт