За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 597
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
е тя няма да го пече съвсем замразен, ще стои 5 часа отвън, за което време ще се поотпусне, а после няма да го шокира с 250*, а до 150, поставен в студена фурна.
Кубратова, държа в  метални кутии Simple Smile когато са повече бройки. Вътре поставям 1-2 листа кухненска хартия. Много се радвам, че си харесала Simple Smile
Така ги прибрах и аз, Пепи,  останаха и за мъжо Simple Smile
И той много ги хареса и благодари за рецептата Flowers Hibiscus.

# 511
Има ли фиде в супата топчета?

# 512
Благодаря за отговорите! Аз вчера не стигнах до приготвянето на гювеча... Та сега месото седи размразено в хладилника и чака днес да го приготвя.... Но идвам с друг въпрос - какво да правя с майонезена смес?
Избрах да направя една бърза вечеря снощи и реших да направя домашна майонеза за да има поне нещо домашно наистина. За разлика от друг път, подходих грешно - просто смесих и разбих сместа в чопъра. Излишно е да казвам, че не се получи... Сега имам една купичка с 4 жълтъка, олио, лим.сок, сол и босилек. Според свекърва ми мога да поправя нещата, но мен вече ме мързи, така че - смирено моля за рецепти в които да оползотворя сместа Hands Pray. Сещам се само за настройка към супа, но супа няма да правя поне следващите 4 дни, а и не съм сигурна дали с това олио ще се случи настройката...Thinking

# 513
Морковелка , аз слагам фиде на супа топчета.
Вики, може за баница да ползваш сместа, още - солени мъфини, кекс, да оваляш пилешки хапки и да панираш.

# 514
Ако сложиш - има Grinning
Повечето хора слагат, като че ли. Но за твоята супа ти си решаваш, аз почти не ползвам фиде че ограничавам въглехидратите и вече не ми прави впечатление има ли. Други пък като баща ми, много държат да има стабилно фиде във всяка супа, не я харесват иначе.

# 515
  • под тепетата
Аз понякога начупвам оризови спагети, от най- тънките.

# 516
  • Русе
Скрит текст:

В оригиналната рецепта- не. Ако ти решиш да сложиш е въпрос на вкус.

# 517
  • Sofia
Може би по рецептурник питаш,  ама така или иначе половината човечество слага, другата не.  Simple Smile

А дали пшенично или оризово, все е въглехидрат,  оризовото е само без глутен.

# 518
Ако топчетата са с ориз (както е в рецептата на Пейч), няма нужда от фиде. Аз понеже ги правя без ориз, а само с кайма (и двете мами така ги правеха, та и аз след тях), слагам фиде. 

# 519
  • In transit
Вкъщи винаги са правили топчетата с ориз, а в супата фиде. И аз така я приготвям.

# 520
Здравейте! Колко време издържа свинско месо във фризер? Намерих един пакет филе във фризера в оригиналната си опаковка е, но е поне отпреди 8-10 месеца там. Как да разбера дали става за ядене?

# 521
  • In transit
Здравейте! Колко време издържа свинско месо във фризер? Намерих един пакет филе във фризера в оригиналната си опаковка е, но е поне отпреди 8-10 месеца там. Как да разбера дали става за ядене?
Щом е без кокал, нищо му няма.

# 522
  • Mediterraneo
Понякога слагам даже и картоф. Веднъж с фиде, веднъж с ориз, веднъж с картоф, разнообразие Simple Smile

# 523
  • Русе
Това е една от любимите супи в къщи. Винаги с ориз. Всички я обичат така.
Но както казват на Изток - на вкус и цвет товарищей нет.

# 524
Аз никога не съм правила супа топчета. По заведенията не ям супи, нашите отдавна и те не са готвели и съм забравила как я правят. Намерих и аз много различни рецепти с и без фиде и се зачудих коя е оригиналната класическа.
Баба ми май не слагаше ориз на топчетата за фиде пък изобщо не помня.
Иначе аз супите с фиде ги обичам, с ориз някак не ги възприемам.

Общи условия

Активация на акаунт