За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 186
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Според мен се прави жълт крем - само с жълтъци, поизстинал се слага в чаши. Аз разбрах, че отгоре са белтъците, разбити със захар и запечени. Само не ми стана ясно карамелът къде е -между жълтия крем и белтъците или върху белтъците?
У нас върху белтъците се ръси карамел на чертички, но четох рецепти че се слага в крема и става карамелен крем, май питащата така го описа на цвят. Има много вариянти.

# 106
Какъв е този карамел на чертички?

# 107
  • Бургас
Aarmeria, има ли снимка на този крем в чаша, който търсиш. Да не гадаем тук, какво точно е.
Нямам снимка. Нещата изглеждаха така: чашата е пълна с "крем карамел" . Отгоре има една купчинка, която беше от белтъци, но кафеникава. Като попитах "какъв е този крем", домакинята ми каза : " обикновен крем. И разбивам белтъците и върху тях изливам горена захар." По вида на чашите, сториха ми се обикновени водни чаши, предположих че кремът е сложен в тях предварително сварен.
Много благодаря на всички, отзовали се. Дори да не открием истинската рецепта, ще пробвам няколко предполагаеми такива. Много, много благодаря.

# 108
Какъв е този карамел на чертички?
рисуваш чертички с тънка струя карамел, свободен стил Smiley

# 109
  • Русе
Скрит текст:
Aarmeria, има ли снимка на този крем в чаша, който търсиш. Да не гадаем тук, какво точно е.
Нямам снимка. Нещата изглеждаха така: чашата е пълна с "крем карамел" . Отгоре има една купчинка, която беше от белтъци, но кафеникава. Като попитах "какъв е този крем", домакинята ми каза : " обикновен крем. И разбивам белтъците и върху тях изливам горена захар." По вида на чашите, сториха ми се обикновени водни чаши, предположих че кремът е сложен в тях предварително сварен.
Много благодаря на всички, отзовали се. Дори да не открием истинската рецепта, ще пробвам няколко предполагаеми такива. Много, много благодаря.

Да не би да търсиш това

# 110
  • Mediterraneo
Обикновен крем може да е и съвсем обикновено нишесте или крем на Йоткер, или сладкарски крем( мляко, яйца и захар) и просто отгоре да е меренг с малко карамел.

# 111
Да не би случайно да е обикновен сладкарски крем гарниран с разбити с карамел белтъци.
Ако е това, то белтъците се разбиват със захар и щипка сол или лимонтозу или няколко капки лимонов сок като за целувки. Сместа трябва да е гъста и лъскава. Отделно в съд се слага 1 к.ч. захар с 1-2 с.л. вода и се карамелизира докато добие тъмно-златист цвят. Врящият карамел се сипва на тънка струя при белтъците като те продължават да се бият на най-високата степен с миксера.
Този белтъчен крем става за шприцовне и украса както на кремове, така и на торти и сладкиши.

# 112
Здравейте!Може ли да се замрази вече сварен боб?

# 113
ddididd, може.

# 114
armeria, да не е това:
https://bg-mam.ma/p/1616338/47467919

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 07:39 от hris.p

# 115
Скрит текст:

Да не би да търсиш това
Това е първият крем, който приготвих през живота си, бях ученичка в гимназията. Малко по-различен беше основният крем, но топките бяха същите и мисля, че се наричаше крем "снежни топки". Ама това за името са спомени с над 40-годишна давност, та може и да греша. Не знам откъде съм взела рецептата, не е била на мама, защото ги изненадвах, надявам се не неприятно Simple Smile

# 116
Снежните топки не се правят с горени белтъци отгоре 🤔, но пък жената може да ги е направила по нейн прочит .....стара соц рецепта са

# 117
Снежните топки не се правят с горени белтъци отгоре 🤔, но пък жената може да ги е направила по нейн прочит .....стара соц рецепта са
Имах предвид десерта на Пейчев, без карамела отгоре, че аз не обичах тогава.

# 118
  • Г. О.
Имам глава целина, от която съм отрязала и скоро няма да ползвам останалата част. Мога ли да я замразя за по-нататък?

# 119
  • под тепетата
Да, на кубчета е моята.

Общи условия

Активация на акаунт