Нашите кухни - тема 96

• 39 700
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
За мивка под плот стават и компактните плотове.
https://salex.bg/compact/
В Роси също има.

# 196
Вчера ходих да купувам един уред и разгледах и аспираторите, тъй като и аз ще взимам. И имаше едни много интересни, като плочи отпред, черно стъкло или нещо подобно на екран. Удобното им беше, че са под наклон, тоест няма как да си удариш главата или да ти пречи, а и копчетата са отпред и няма да се завираш отдолу да ги включваш.
Лошото е, че моята кухня вече се изработва и за нея е заложено напълно вграден да бъде, иначе сериозно бих се замислила за тези новите. Simple Smile
Може да не са съвсем нови, но аз за пръв път видях такива.

# 197
  • София
За мивка под плот стават и компактните плотове.
https://salex.bg/compact/
В Роси също има.
Днес говорих с познат, който прави мебели и каза, че напоследък има много оплакващи се от тези плотове. Горният слой се "начупвал"... пиша го, защото и аз се бях насочила към тях... и сега съм в размисъл....

# 198
А, аз не съм се насочила, давам го като вариант за мивка под плот.
Харесвам термоплотовете и въобще не обмислям други варианти за бъдещата ми кухня.

# 199
Вчера ходих да купувам един уред и разгледах и аспираторите, тъй като и аз ще взимам. И имаше едни много интересни, като плочи отпред, черно стъкло или нещо подобно на екран. Удобното им беше, че са под наклон, тоест няма как да си удариш главата или да ти пречи, а и копчетата са отпред и няма да се завираш отдолу да ги включваш.
Лошото е, че моята кухня вече се изработва и за нея е заложено напълно вграден да бъде, иначе сериозно бих се замислила за тези новите. Simple Smile
Може да не са съвсем нови, но аз за пръв път видях такива.
Не са нови, но и техният дизайн се променя според тенденции. Според мен изисква много по-прецизно и често почистване, все едно си имаш телевизионен екран (винаги тъмен) над котлоните, само си представи това гладко лъскаво покритие какво почистване изисква, за да има магазинния вид, в който си го видяла...
При това е подходящ за определени стилове, ако не ти съответства, ще те мъчи и този въпрос, освен поддръжката.
Напълно вграденият за мен е най-подходящ, все пак се поставя в кухня, която е работно, а не изложбено помещение - не изисква ежедневно лъскане, за да изглежда добре, достатъчно функционален е, в шкафа около него има използваемо пространство, макар и не пълноценно, при това и не пречи на главите на готвещите или те не му пречат Simple Smile

# 200
  • София
А, аз не съм се насочила, давам го като вариант за мивка под плот.
Харесвам термоплотовете и въобще не обмислям други варианти за бъдещата ми кухня.
Аз исках мивка под плот затова разпитвах...  майсторът каза по-добре технически камък, но на мен не ми харесват десните им... и в крайна сметка май ще бъде термоплот.

# 201
Техническият камък го има във всякакви десени.

# 202
  • София
Аааа...тези аспиратори и бели се продават, да не са като телевизор... Аз исках такъв, но трябваше да се лиша от шкаф... Та-отказах се.

# 203
Аааа...тези аспиратори и бели се продават, да не са като телевизор... Аз исках такъв, но трябваше да се лиша от шкаф... Та-отказах се.
Да, има и бели, но коментирах описания от Адрийм. Не знам за поддръжката на белите как е, ама ако мястото е кът, наистина се губи шкаф. Аз в този шкаф си държа подложките (коркови и магнитни силиконови) за горещи съдове, разни други леки неща и по-нагоре - насипни продукти, пак в леки кутии, че да не зяносам плота, каквато съм сръчна на височини Simple Smile

# 204
  • София
Имитация на ламинат искам. Не намерих такъв. Повечето които видях са на някакви "пръски". Сегашният ми плот е такъв и съм му се нагледала.

# 205
Имитация на ламинат искам. Не намерих такъв. Повечето които видях са на някакви "пръски". Сегашният ми плот е такъв и съм му се нагледала.
То малко идва имитация на имитацията Simple Smile
Дървен плот как ти се струва? Тук имаше дами с такива плотове и казваха, че са много доволни, но мисля, че в по-стари теми ги четох. Аз не знам дали бих могла да го поддържам подобаващо, иначе ми харесва много.

# 206
  • София
😂 😂 😂 Абе изискващ е дървения. Обаче... Топлина, уют... Но не е за йора, които искат лесна поддръжка.

# 207
  • София
Кубратова, само такава визия искам, за да се "върже" с пода и кухненската маса, а не че искам естествено дърво за плот. Абсурд, не желя нещо, което ще ме ангажира, вместо да ми служи.

# 208
Не е добре подът да е еднакъв с плота. Ако са еднакви става визуално объркване къде е долу и къде горе, къде може да се стъпва, губи се стабилността. Това го знам от един курс по дизайн.

# 209
Не е добре подът да е еднакъв с плота. Ако са еднакви става визуално объркване къде е долу и къде горе, къде може да се стъпва, губи се стабилността. Това го знам от един курс по дизайн.
Тъкмо същото щях да пиша, виждала съм на живо такава комбинация и всичко се сливаше от определена позиция.
Затова и обикновено подовете са по-тъмни, стените по-светли от пода, а най-светъл - таванът, тази градация съответства и на възприятието на човека за стабилност и разположение в пространството.

Общи условия

Активация на акаунт