МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 767
  • 768
  •   1
Отговори
# 420
То в крайна сметка от нас зависи Joy аз ѝ казах, че в никакъв случай не искам, Надежда Стаменова ме подкрепи и каза, че решението е мое и така. После Димова влизайки в операционна я питаха " докторке какво стана, защо не сте вече в настроение", а тя отговари "защото не стана на мойто" Joy:Joy

Димова и моите близнаци искаше нормално да ги раждам ,но добре , че се разминах с нейната смяна.

# 421
Здравейте, налага се да ми бъде направен кюртаж в 9г.с. и в момента съм в процес на проучване и избор на лекар. Доста ме е страх и затова искам да направя възможно най-добрия избор. Кой лекар от Надежда бихте препоръчали за подобна процедура? Интересуват ме мнения на дами, които са правили оперативни интервенции, а не само прегледи. Благодаря предварително!

# 422
Здравейте! Включвам се в темата със запитване за препоръки за фетален морфолог в Надежда. Записала съм се на ЖК при доктор Едвард Михайлович, но искат да направя задължително последната фетална морфология в Надежда, предните ги правех на друго място, аз не съм особено запозната със специалистите в болницата и търся препоръки, въпреки че според мен всички в Надежда са добри.
Бих предпочела да съм при лекар, който ще ми обясни всичко и ще погледне обстойно, че съм си доста емоционална по принцип иии се стресирам от най-малкото 😂 та, ако може да не е лаконичен, би било чудесно.

# 423
Здравейте! Включвам се в темата със запитване за препоръки за фетален морфолог в Надежда. Записала съм се на ЖК при доктор Едвард Михайлович, но искат да направя задължително последната фетална морфология в Надежда, предните ги правех на друго място, аз не съм особено запозната със специалистите в болницата и търся препоръки, въпреки че според мен всички в Надежда са добри.
Бих предпочела да съм при лекар, който ще ми обясни всичко и ще погледне обстойно, че съм си доста емоционална по принцип иии се стресирам от най-малкото 😂 та, ако може да не е лаконичен, би било чудесно.

Моите фетални бяха при Даниел Георгиев , но той не говори много , предупреждавам.Иначе гледа много обстойно и е страхотен специалист.
Миналата седмица бях на доплер при д-р Жени Панайотова.Изключително мила , внимателна , разпита ме за цялата бременност , особености и оплаквания.
Доста подробно прегледа всичко , не само доплера и ми даде препоръки.И двамата ги препоръчвам.

# 424
+1 за Георгиев, но освен всичко е наред, бебето е добре, няма нужда от повече фетални друго не каза, но аз и не съм от хората, които задават много въпроси, това ми беше достатъчно. За повече обяснения със сигурност Михова или може би Патрикова.

# 425
Благодаря ви😍 и на мен една приятелка ми препоръча точно доктор Георгиев или доктор Панайотова, ще пробвам да запиша час при някой от тях за септември месец. За сега всичко върви добре и не се установи нещо на БХС и на предната фетална, та надявам се така да си остане до финал.

# 426
miaa7 аз и трите си фетални направих при д-р Михова . Невероятен лекар , аз също съм от по притеснителните и тя ми вдъхваше невероятно спокойствие и доверие . Обяснява всичко което гледа и показва изключително подробно . Simple Smile

# 427
+1 за Георгиев, но освен всичко е наред, бебето е добре, няма нужда от повече фетални друго не каза, но аз и не съм от хората, които задават много въпроси, това ми беше достатъчно.
Може ли да споделите след коя поред ФМ докторът ви каза, че няма нужда от повече ФМ? Аз имам чувството, че вече ще правим четвърта. Иначе и при мен казва, че всичко е наред, а и по-рано правихме пренатален тест по свое желание (не препоръчан от лекар) и резултатите са отлични. Всичко в амбураторните листове изглежда наред, бебето е в норма по всички показатели и въпреки това вече сме правили 3 ФМ  и след месец ще правим пак ФМ.

# 428
Аз към момента съм правила само две (като първата всъщност ми беше БХС) втората беше този месец, и сега последната трябва да е септември, която ми казаха да направя задължително в Надежда, термина ми е за ноември края.

# 429
Аз се следих и раждах във Варна, но всички ФМ специално ходих в София в Надежда при д-р Кристина Чачева,много държах там и при нея да бъда . Много съм доволна. Супер спокойна, позитивна, обяснява, отговаря  като имаш въпроси. Определено ми вдъхваше доверие. Аз бях с близнаци, с които вече 2 седмици се гледаме вкъщи🍀🙏❤️

# 430
+1 за д-р Чачева!
Ходих на всички ФМ при нея и съм много доволна. Не претупва нещата, а оглежда обстойно и обяснява какво вижда. А ако не е успяла да огледа хубаво,те кара да се върнеш пак по-късно.

# 431
Съжалявам за това, което сте преживяла. Преди три години родих в Надежда с д - р Христова. Операцията мина добре, но веднъж не дойде ме види, за разлика от лекартата на моята съквартирантка по стая. Бях наскоро при нея на преглед и не ми допадна как се държа. Прегледа беше буквално 5 минути със събличане и обличане. Моя приятелка роди при нея преди една година и по време на бременността имаше жълто зелено течение и тя и казала, че всичко е наред. Бебето имаше някои проблеми заради тази инфекция. Та сега ще раждам на друго място.
Много ви благодаря за отговорите! А Патрикова не изражда, но доколкото разбирам така или иначе при естествено раждане е при който е на смяна. Смятате ли, че всички лекари са достатъчно добри, за да се чувствам спокойна, че при който и да се падна на раждане, всичко ще е наред?
Аз доколкото съм запозната - всички там са много добри специалисти и на когото и да попаднете - ще сте в добри ръце. Субективно е какво ще ви накара да се чувствате спокойна, така че най-добре тръгнете с нагласата, че всичко ще е наред и там са професионалисти.

Много ви благодаря за отговорите! А Патрикова не изражда, но доколкото разбирам така или иначе при естествено раждане е при който е на смяна. Смятате ли, че всички лекари са достатъчно добри, за да се чувствам спокойна, че при който и да се падна на раждане, всичко ще е наред?

Здравейте, всеки лекар си има своите индивидуалност и подход. Аз не попаднах на екипи, с които да съм спокойна (трима лекари се смениха за 12 часа). Момичето от моята стая е имала съвсем различно преживяване. Ако пак трябва да раждам там, бих се поинтересувала от избор на акушерка. Успех и леко раждане.
Може ли да споделите от какво точно не бяхте доволна от 3те екипа? Предстои ми раждане там, естествено, и определено няма опция за избор на екип. Избор има само при планово секцио.
При евентуална договорка - следящият ви лекар може да се появи (ако не е на смяна), когато започнете да раждате, но това е всичко и не се запознавате предварително с екипа.

Здравейте, аз пренасях, без започната родова дейност.
1. Индукцията започна с лекарката, която следеше бременността. Тя и другите лекари ми направиха множество болезнени прегледи, докато не спукаха околоплодните води. Питах ги, това ли искат да направят, а те отричаха. На поредния преглед водите се спукаха. Аз се разплаках и лекарката си тръгна без да ми каже довиждане. Разбрах го когато се появи следващия лекар на смяна.
2. Той се държа доста резервирано. Когато поисках епидурална упойка ми каза, че нямам достатъчно разкритие и че не може да се постави. След това каза, че все пак имало някакъв вариант, поставиха ми бусколизин и се получи нужното разкритие. Акушерките ми казаха, че смяната им свършва. Той не се появи повече.
3. С влизането си третата лекарка ме попита кога ми е поставена упойката и дали вече имам напъни. Нямах. Каза ми, че ми дава 45 мин иначе отивам на секцио. Напъните започнаха и ме сложиха да легна по гръб. Викаше ми много. Обеща, че няма да клампира пъпната връв, но го направи. Заплаши, че ще изгони мъжа ми от залата.
Това е накратко.
Добре, че не бях сама. Съпругът ми ми беше от голяма подкрепа.
Успех и леко раждане.

Ужас!!! 🤯
Много съжалявам за опита ви. Дано е било единичен случай, макар и да се е случило на вас точно.
Дали може да споделите имената на лекарите, които са били с това отвратително поведение? На мен все още ми предстои да родя там (термин тази неделя), но освен моята следяща лекарка - не познавам никой. Чувала съм все добри отзиви от познати, но всеки си има индивидуални очаквания, а това, което на вас са причинили е направо нечовешко и определено не каквото се очаква от лекари-акушери и то в такъв момент от бременността...
Най ме притеснява да не пренося и да се опитат така насилствено и грубо да предизвикат раждането... Успех за напред и дано бързо забравите преживяното 🤗

Д-р Илияна Христова и д-р Димова. Името на втория лекар не го зная. Момичето, с което бях в една стая, също с индукция, беше имала съвсем друго преживяване. Останах в тази тема именно заради индукцията. Писала съм много пъти, че ако Ви дадат хапче, то е забранено и после няма да го има в епикризата. Не мисля, че човек избирайки частна болница, трябва да се надява на късмета си. Най-вече ако искате раждането да мине възможно най-естествено. Ако сега трябваше да раждам там, щях да избера акушерка. Пожелавам Ви леко раждане и спокойствие. Хубавите емоции след това помагат да забравите трудностите.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 11:59 от Борисова 686781

# 432
Да попитам скоро родилите ,вие ли си носехте дрехите за изписване (за вас и бебето) или ви ги донесоха по време на след родилния престой?

# 433
  • София
На мен ми ги донесоха в деня преди изписването ☺

# 434
Имам още един въпрос към наскоро родилите.Вярно ли е , че заради липса на места в родилно отделение , задържат повече от ден в реанимация?

Общи условия

Активация на акаунт