МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 781
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Влизам и аз да споделя впечатления, защото преди да родя търсих такива, но не намерих каквото търсех като че ли.
За мен коментара - “аз се следя при еди кой си лекар , доволна съм” не е адекватен, защото според мен е редно да се обясни и от какво точно човек е доволен и от какво не.
Аз се следих и раждах при Др Павлова.
Започнах следенето при нея на малко по-късен етап (5ти месец) защото при нея записването на час е по-трудно от лотарията за зелена карта.
Това честно казано не ми допада и много ме напряга, зашото ако не дай си боже се наложи да си пропуснеш часа гориш и не може да ти се предложи нов в близкия месец.
Когато се записах при нея не знаех това де, просто ми беше препоръчана от близки.
Като цяло “съм доволна” от др Павлова - много е професионална, не ме е претупвала.
Това което не ми допада е че винаги се чака за прегледи , но може би трябвя да приема че е нормално за добрите лекари.
Това което ми допада е че като съм ходила обяснява спокойно и в детайли, по разбираем начин, професионално и не претупва и пропуска важни неща при прегледа което ми се е случвало с други аг та (примерно мн место изобщо не са ми мерили шийката а тя го прави вс път, един Път към края и споделих ми е изтекло нещо като вода, веднага направи тест да види дали не са околоплодни води).
Това което не ми допада също е че след раждането някак си не ми обърна много внимание повече. На мен ми се наложи да остана допълнително в болницата заради бебо а тя дори не знаеше. Съшо така имам право на един преглед след раждането в ранките на месец и не мога да си запиша час. Вс е заето и се оказа че тя е и отпуска а изобщо не ме е предупредила.
Но все пак това са бели кахъри на фона на цялостното отношение, така че бих я препоръчала определено.
Иначе имам още една препоръка - докато лежах в болницата в стаята ми се смениха 2 родилки, и двете при др Ташков, та покрайбтях го видях.
Много добро впечатление ми направи, всеки ден идваше да ги провери, да види как са. И те казаха че са мн доволни от цялостното отношение на доктора.

# 406
Ако няма часове ма регистратура , са ви казали кога точно да идете , можете да св свържете и лично с лекаря , за да ви вземе между часовете.
На мен сега ми препоръчаха доплер всяка седмица , но няма часове при никой.Обадих се на доктор Павлова и ми каза кой ден и кога да отида , тя да си ме прегледа.
Когато предишния път родих , идваше поне 2 пъти след раждането в стаята да ме види.
Изписаха ме по-рано , защото отделението беше пълно и нямаше места , но тя изрично дойде да ме пита дали искам да остана ,ще направо всичко възможно.Та аз съм повече от доволна.
Казвала ми е за отпуските си когато се следя при нея по време на бременност , но след това , ако тръгне да звъни на всяка родила , да й каже аз излизам отпуска.Несериозно е.
Отпуската й е само 2 седмици , но ако не се чувствате добре или имате някакво притеснение , пак може да се чуете , ако се наложи да ви препоръча колега.
На мен онзи ден ми отдели достатъчно време , да ми обясни ситуацията по телефона , а се чуваше , че е на плаж жената.
Имайте разбиране и към тях.

# 407
Ами ето, аз имам пример с моята любима д-р Арабаджикова, която дойде да ме види след като родихМЕ заедно, щото това бебе всички го раждахме тогава. Joy Специално ме предупреди кога излиза в отпуск и да ходя още веднага да си запиша час за преглед. Ако не могат, да звънна на нея, тя ще ме вмъкне. Та, има ли желание, има и начин.

# 408
Здравейте, дали някой може да сподели при раждане в МБАЛ Надежда какви са посещенията - разрешени ли са посещенията в стаята? Бащата кога вижда бебето и колко често? Раждах там преди Ковид и нямаше проблем тогава бащата да идва в стаята, а бебето да е постоянно при теб, но след това не знам как са се променили нещата.

# 409
Посещения само в столовата. Бебето през прозореца и толкова. Вижда го само на раждането.

# 410
  • София
Ако няма часове ма регистратура , са ви казали кога точно да идете , можете да св свържете и лично с лекаря , за да ви вземе между часовете.
На мен сега ми препоръчаха доплер всяка седмица , но няма часове при никой.Обадих се на доктор Павлова и ми каза кой ден и кога да отида , тя да си ме прегледа.
Когато предишния път родих , идваше поне 2 пъти след раждането в стаята да ме види.
Изписаха ме по-рано , защото отделението беше пълно и нямаше места , но тя изрично дойде да ме пита дали искам да остана ,ще направо всичко възможно.Та аз съм повече от доволна.
Казвала ми е за отпуските си когато се следя при нея по време на бременност , но след това , ако тръгне да звъни на всяка родила , да й каже аз излизам отпуска.Несериозно е.
Отпуската й е само 2 седмици , но ако не се чувствате добре или имате някакво притеснение , пак може да се чуете , ако се наложи да ви препоръча колега.
На мен онзи ден ми отдели достатъчно време , да ми обясни ситуацията по телефона , а се чуваше , че е на плаж жената.
Имайте разбиране и към тях.

Разбира се че имам разбиране към тях. Въпросът е че в момента в който я видях преди да си тръгна от болницата, тя ми каза че имам право на преглед при нея в рамките на 1 месец от моето изписване и да си запиша час ( а бебчо остана повече и аз с него така че реално моето изписване документално се водеше 4 дни преди реално да изляза от болницата). Като излязох опитах онлайн, вс беше заето, после звънях на регистратура, казаха ми че първите часове са за август и да се свържа с нея. Така и направих не съм и звъняла за да не я притеснявам именно защото проявявам разбиране, не ми отговори, няколко дни по-късно и писах пак и ки каза само : “ Здравейте, аз съм в отпуск в момента, няма как да ви прегледам?” какво се префполага да направя точно за да не я притеснявам кто от регистратура ме насочват към нея а ето нейния отговор 😀😀😀 мисълта ми е че
Като знае все пак че е отпуска юли можеше да ми го спомене края на юни като ми каза да си запиша
Час. Не очаквам разбира се персонално прозвъняване, ама кой проявява в случая разбиране към мен?

# 411
Аз се следих при д-р Арабаджикова и секциото ми беше при нея. Знаех за прегледа в рамките на месец, естествено нямаше свободни часове, запазих първия възможен и мисля, че дори от регистратурата ми казаха, че ще бъде безплатен прегледа, въпреки изминалите 30 дни, именно защото няма по-ранни часове.
В крайна сметка отидох след месец и десетина дни, не платих нищо.

# 412
Не съм адвокат на лекаря, просто изразих своя опит.Не е отпуска целия юли.На 18-ти е на работа например.
Колко време след раждането се обадихте за час?
Аз миналия път като ме изписаха направо отидох на регистратура да запазя .
Звъннете й пак след 18-ти , вече ще е на работа и може би ще ви вмъкне в графика.

# 413
Аз раждах с персонален асистент ак. Стаменова, като на смяна по време на раждането се падна д-р Ташков. Бях направила с нея предварителна консултация и тя ми беше дала перспектива в следващите седмици кога как ще е на разположение.  Каквото и да кажа за отношението на екипа по време на раждането - ще е малко, възхищавам се на професионализма и човещината, които излъчват, дори не съм подозирала, че може да се падна в смяната на кофти доктор.

Следях се в Надежда още от самото начало по пакетите ЖК, като имах уговорена индукция със следящия ме лекар и отново ак. Стаменова, но бебка реши, че тя ще определи датата си и съм благодарна на съдбата за хода на събитията, понеже когато попитах доктора на последния преглед преди раждане какво представлява индукцията, отговорът беше “ще разбереш, като стигнем до нея”, която неизвестност щеше да ме срине от притеснение. Отделно за 6 месеца прегледи не изградих това доверие към лекаря, каквото ми вдъхна Стаменова за 1 час консултация.

Контролният преглед минах точно 20 дни след раждане, като ако не ме лъже паметта, в епикризата пишеше, че е в рамките на 2 месеца.

# 414
  • София
Здравейте,  дали някой посещава д-р Камелия Павлова за профилактика? Бихте ли споделили мнение за нея. Само бременности ли проследява и раждане?

# 415
Може ли да попитам тези, които са раждали секцио, упойката пълна ли е или само от краката надолу?
А тези, които са раждали нормално задължително ли е да избира акушерка и доплаща ли се?
По кое врме горе долу се разбира дали ще се ражда нормално или секцио (освен в случаите на спешно секци)?

# 416
Здравейте,  дали някой посещава д-р Камелия Павлова за профилактика? Бихте ли споделили мнение за нея. Само бременности ли проследява и раждане?

Аз в посещавах след първата ми бременност , след тази бременност пак ще си ходя при нея на профилактика.
През приложението може да се запази час лесно , не е толкова сложно като със женската консултация.
Следи си стриктно , кое кога сме изследвали.

# 417
  • София
Добре, че я изкоментирахте, защото по описание изглежда топ и се бях насочила към нея, ноо бързо я задрасках. В крайна сметка си избрах Бътева-Христова, ако някой има отзиви за нея, моля да сподели. Илиев преглежда само в Парадайс мол, което ми е крайно неудобно и времеемко. Арабаджикова не приема нови пациенти за момента, така чееее.
Аз родох при нея февруари месец, синът ми е заченат, износен и роден жив благодарение и на нея Simple Smile Имах загуба лятото на 2022, тя установи тромбофилията ми, съотвтено при следвщаа бременности миналото лято взехме адекватни мерки. Изкарах ковид в четвърти месец, накрая на бременността развих холестаза и д-р Христова много адекватно прецени кога да вляза в болницата за следене и кога да извадим бебето. Имайте предвид, че е по-скоро привърженик на секциото (но никога не ме е притискала нито за това, нито за каквото и да било друго). Винаги съм срещала разбиране и загриженост. Но няма лиготии.

# 418
Упойката при секцио е спинална, тоест от кръста на долу.  Не виждаш как те оперират, виждаш само анестезиолога и сестрата, на мен ми се паднаха много готини, говориха си с мен и не разбрах кога са ме срязали и извадили близнаците.
За нормално, може да направиш избор на акушерка, по желание е, и се доплаща. Ако решиш да правиш избор за акушерка Надежда Стаменова е страхотна.
Аз съм с близнаци и разбрах в 34 гс, че ще съм секцио, но не съм очаквала и друго. Точно преди секциото др Димова ме караше да пробваме нормално, но аз отказах.

Може ли да попитам тези, които са раждали секцио, упойката пълна ли е или само от краката надолу?
А тези, които са раждали нормално задължително ли е да избира акушерка и доплаща ли се?
По кое врме горе долу се разбира дали ще се ражда нормално или секцио (освен в случаите на спешно секци)?

# 419
Димова и моите близнаци искаше нормално да ги раждам ,но добре , че се разминах с нейната смяна.

Общи условия

Активация на акаунт