МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 676
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
Мен ме интересува за Булстрад,какво покриват.
Почти нищо. За всеки разход се разправям с тях. Платих половината пакет Грижа и покриха под 1/2 от сумата с основанието, че някои изследвания в пакета не били задължителни. Покриха БХС и една ФМ, за втората ФМ казаха, че не покриват, защото вече били покрили две ФМ и явно БХС си го водят ФМ. А то реално държавата ти го покрива и без това, така че тази застраховка при Булстрад е безсмислена. Писах им имейли няколко пъти по различни поводи, няма отговор.
Предложих и на работа да ги сменим, а ние сме голяма международна компания и при няколко оплаквания вземат предвид и сменят, случвало се е вече. Нямам търпение да минем на други, Доверие например са много по-адекватни.

# 481
Мен ме интересува за Булстрад,какво покриват.
Почти нищо. За всеки разход се разправям с тях. Платих половината пакет Грижа и покриха под 1/2 от сумата с основанието, че някои изследвания в пакета не били задължителни. Покриха БХС и една ФМ, за втората ФМ казаха, че не покриват, защото вече били покрили две ФМ и явно БХС си го водят ФМ. А то реално държавата ти го покрива и без това, така че тази застраховка при Булстрад е безсмислена. Писах им имейли няколко пъти по различни поводи, няма отговор.
Предложих и на работа да ги сменим, а ние сме голяма международна компания и при няколко оплаквания вземат предвид и сменят, случвало се е вече. Нямам търпение да минем на други, Доверие например са много по-адекватни.
Тъй като не съм запозната, попринцип не се ли дава картата и не се чакат фактури. Или това не важи за пакета за проследяване. Смисъл за прегледи и изследвания не е ли така ? То нали целта на това допълнително застраховане е да покрива незадължителните неща, то задължителните и здравната каса ги покрива.

# 482
  • София
В Надежда (и в Щерев, например) не може с картата, трябва с фактурки всичко да минава…предполагам, за да следят и одобряват по-внимателно. Аз съм доволна иначе от Булстрад, на план Лукс е моята компания и досега абсолютно всичко ми покриха, но изхабих пакета Следене на бременност, плюс Лекарства, та си плащам като поп вече. 🙂

# 483
В Надежда (и в Щерев, например) не може с картата, трябва с фактурки всичко да минава…предполагам, за да следят и одобряват по-внимателно. Аз съм доволна иначе от Булстрад, на план Лукс е моята компания и досега абсолютно всичко ми покриха, но изхабих пакета Следене на бременност, плюс Лекарства, та си плащам като поп вече. 🙂
А ако отида да си пусна кръвни изследвания във Вита, например, покриват ли се директно с карта ?

# 484
Това дали се покрива директно плащане с картата, доколкото знам зависи от болницата с кои застрахователи работи. Тоест ако имат сключен договор с Х компания се заплаща
с картата, ако ли не е чрез възстановяване на разходи. Но може би зависи и за какви услуги се ползват.

# 485
Малко извън темата,но не намирам друго актуално за момента
Та мами,ако някоя от вас се следи в Надежда и има допълнително здравно осигуряване към България здраве,как се процедира с фактурите,изобщо изплащат ли нещо
Да речем пакетитв за следене (или част от тях), фетални или
Звънях им но пакета ми включвал възстановяване на разходи за бременност до 700лв но от опита ми от преди не винаги и не за всичко са ми възстановявали понеже се хващат за всяка запетая и точка
Може и на лични,да не спамим темата
Ще съм благодарна на всяка информация

Миналата година бях към България здраве.
Платих си пакет за проследяване и след това ми изискаха всички амбулаторни листи, изследвания, резултати, фактури и т.н. за всичко включено в пакета и ми изплатиха наведнъж пари за нещата "консумирани" в пакета. Т.е. трябваше да изчакам всичко включено в първата част от пакета да мине и след това получих парите.
За втората част беше същото доколкото си спомням.
Разбира се до лимита, който е описан в договора. При мен май беше също около 600-700 лв.
Като преминеш лимита получаваш отказ.

# 486
И ние сме на Булстрад лукс пакет, но изобщо нямаме включена опцията за проследяване на бременност и раждане. Преди възстановявах някакви суми, но с бременността не съм.

# 487
То нали целта на това допълнително застраховане е да покрива незадължителните неща, то задължителните и здравната каса ги покрива.
И Аз това им писах в имейла. Никой не ми отговори.

# 488
  • София
Тормози ги и по телефона.

Иначе ЗК покрива плачевно малко неща…

# 489
  • София
Аз бях с доверие пълен пакет.
Никъде за бременност не може безкасово с карта, дори в болничните заведения които работят с тях. Всичко става на принципа на възстановяване на разходи с фактура. Доверие възстановяват мисля 500 лв по изследвания за бременност, и после само избор на екип за раждането ако не се лъжа до 900 лв

# 490
Здравейте момичета, някой може ли да ми каже актуални цени за ранен скрининк 11-13 г.с. Как протича? Какво представлява? Записала съм се при доктор Михова, мисля,че доктор Чачева не извършва вече прегледи,защото не я споменаха за свободен график.

# 491
Аз бях при Патрикова. 250 лева излезе целия преглед. Попълваш декларация за информирано съгласие. Минаваш ехограф, където мерят бебчето, главичка, ръчички, органи и дали се развива според гестационна възраст, сърдечна дейност. Преглеждат размера на шийката, кръвопоток от матката към бебето, околоплодни води, Прегледа е около 30 минути. Моето бебе не се беше обърнало подходящо и ме караха да се разхождам. След това даваш кръв за хормони. Резултатите не ги виждаш, а ти изпращат директно при лекаря. Изчисляват риск за генетични заболявания и прееклампсия. Ако има разлика между кръвните изследвания и прегледа ти се обаждат.

# 492
Аз съм си правила е 3- те фетални при д-р Михова . Изключителен човек и професионалист , гледа много подробно всичко и обяснява. Таткото също може да присъства на прегледа . Относно самия преглед по спомен февруари мисля беше към 200 лв. беше . Влизаш първо за гледа бебчето и да изчисли всичко което е нужно и след това даваш кръв за БХС . Дава ти резултатите от ултразвука и ти казва , че когато са готови кръвните и се преизчисли риска ще ти звънне независимо дали има нужда от притеснение или не . При втората фетална ще може да си ги вземеш и на хартия .
Успех ! Simple Smile
Здравейте момичета, някой може ли да ми каже актуални цени за ранен скрининк 11-13 г.с. Как протича? Какво представлява? Записала съм се при доктор Михова, мисля,че доктор Чачева не извършва вече прегледи,защото не я споменаха за свободен график.

# 493
Здравейте отново
При основен пакет за проследяване на бременност кога е вторият път в който взимат влагалищен секрет
Вече съм 26г.с и не знам дали да давам зор на лекарката или се прави при по напреднали седмици вече
Моя позната каза че няма значение от седмицата, но ми се струва нелогично да се тества всеки месец без видни симптоми (първата ми микробиология беше чиста, но тя беше преди 2 месеца)

# 494
На мен ми взеха само веднъж секрет за първия пакет.

Общи условия

Активация на акаунт