МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 553
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
По време на първото ми раждане и престой в Надежда прекарах 10 дни в болницата. Почти всички без 2-3 бяха много мили и грижовни.
Но станах свидетел на много капризи от страна на родилки, преувеличение от тяхна страна и тотално изкривяване на информацията. Една родилка, с която бях в стая, тотално си измисляше и драматизираше и постоянно говореше с хора по телефона и си измисляше как не се грижат за нея и как не й обръщат внимание. Тя викаше акушерките през 5 минути и макар че те доста дълго издържаха, накрая според мен просто спряха да я отразяват. Аз едвам я издържах като страничен наблюдател.🙄 Така че не взимайте за чиста монета всичко разказано..а относно болкоуспокояващото може би.лекаритепса имали причина да отказва...съмнява ме че пестят от лекарства 😄

# 616
Да, повечето си мислят, че трябва да им се обръща персонално внимание и едва ли не през 2 минути да идват при тях, убедена съм, че ако се потърси помощ, ще я окажат веднага в Надежда.

# 617
Лично аз имах много лош опит с кърменето преди 2 години. Ако за Вас това е важно, мога да Ви кажа какво бих направила по-добре сега. Сигурна съм, че с д-р Ташков ще сте в добри ръце. Успех и леко раждане.

# 618
Аз родих през май тази година и мога да кажа, че съм страшно доволна от консултантите по кърмене. Минаваха всеки ден и отговаряха на всичките ми въпроси. В деня на изписването отделят специално внимание на майките, които се тръгват.
Страшно доволна съм и от акушерките и останалия персонал - всички бяха много мили и загрижени. Единствено една от жените в неонатологията ми се стори по-дръпната, но мисля че става въпрос по-скоро за темперамент отколкото за лошо отношение.

Не мога да коментирам професионалните качества на д-р Ташков, но момичето в моята стая беше негова пациентка и мога да кажа, че минаваше всеки ден да я види.

# 619
  • София
Относно подкрепата за кърмене има голяма разлика между двете ми раждания - 2021 и 2024 г. При първото това за мен беше най-слабата страна на болницата - разнопосочни, остарели съвети от самите акушерки, които нямаха изричен ангажимент в тази насока и понякога просто игнорираха молбата ми за съдействие. Тогава работих с външен консултант и нещата се получиха благодарение на него и въпреки неадекватните насоки в Надежда.
През март 2024 г обаче положението беше съвсем различно. Всеки ден имаше консултантка, която обикаляше всички стаи, помагаше, даваше съвети (съгласувани със съвременните научно базирани гайдлайни), работата ѝ беше изцяло свързана с това. Съквартирантката ми имаше трудности със засукването на бебето си и с консултантката се бяха разбрали, че ще я вика преди всяко кърмене, за да получава помощ за нагласяне на детето. И така за два дни то се научи да засуква и само. Та нещата в това отношение за мен са много подобрени. Ако искаш да кърмиш, че получиш адекватна подкрепа.

# 620
Момичета, много ви благодаря на всички, които споделяте актуални отзиви, сигурна съм, че много хора следим темата именно заради тях, за да можем да вземем едно от най-важните решения! Hug

# 621
И на мен ми казаха, че тази година е коренно различно по отношение на кърменето, идвали са при всичките ми приятелки, за да дават съвети.

# 622
Само да допълня, че има значение в кои дни от седмицата, ще сте в болницата. Събота и неделя я няма консултантката за кърмене и физиотерапевтите същото не са на лице.

# 623
Там са си физиотерапевтите уикенда, просто в много намален състав. Точно уикенд бях аз.

Иначе Татяна не работи уикенда, да.

# 624
Само да допълня, че има значение в кои дни от седмицата, ще сте в болницата. Събота и неделя я няма консултантката за кърмене и физиотерапевтите същото не са на лице.

Нас ни изписаха в неделя и имаше консултант по кърмене през целия уикенд. Мисля че се казваше Красимира.
Физиотерапевтите също бяха там.

# 625
Някой имал ли е скоро опити донорско инвитро в Надежда ,може ли на лични да напише ориентировъчни цени ,не мога да намеря цени във финансовата информация

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 17:18 от rali_1234

# 626
В ценоразписа има три програми - малка средна и голяма, които са за определен брой яйцеклетки - 3, 6 и 9. Сега видях, че пак са вдигнали цените. Можеш да си избираш брой яйцеклетки в рамките на пакета. Преди беше около 1500 за брой и аз платих за 4 я 6000 лева последната програма. Сега гледам, че излизат 1650 в малкия пакет и 1550 в средния.

# 627
Някой имал ли е скоро опити донорско инвитро в Надежда ,може ли на лични да напише ориентировъчни цени ,не мога да намеря цени във финансовата информация
Мъжки или женски донорски материал? Ако е мъжки, то самият материал от български донор е към 600 лв, а ин витрото към 3000 лв (нещо ми се върти 1800 за самата процедура и 1200 за нещо друго задължително покрай нея), без значение донорско ли е или не.
За цени на донорски яйцеклетки или ембриони нямам информация.

# 628
Момичета, ако всичко е наред с моята бременност ми се иска да направя и  неинвазивен пренатален тест. Знаете ли в Надежда дали работят с някой конкретен? На сайта им намирам много обща информация, нищо конкретно.

# 629
Момичета, ако всичко е наред с моята бременност ми се иска да направя и  неинвазивен пренатален тест. Знаете ли в Надежда дали работят с някой конкретен? На сайта им намирам много обща информация, нищо конкретно.

Да , имат договор с Prenatest, но ако решите можете да си направите с друга фирма в указаното от тях място.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 21:04 от Marbellaa

Общи условия

Активация на акаунт