Боя за коса - Blond53 - Клуб на блондинките

• 44 220
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! С какъв продукт да матирам косата си вкъщи? С рус балеаж съм от едва две седмици и вече се появи отвратителен жълтеникав оттенък, който искам да премахна.
Иначе казано вече съжалявам, че се изрусих... Накупих си шампоани, маски, балсами, които пазят цвета, а никаква работа не вършат.
Прилагам снимка на резултата, все още свиквам с него. Много чи харесват кичурите на лелка, дали ича начин да се получат и при мен?

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:28 от madlenavega97

# 586
Да попитам, косата ми вече усилено се прошарва, основата ми е тъмно руса и досега винаги съм била на кичури. Има ли смисъл да спра да правя кичури и само да матирам веднъж месечно примерно или матирането не "хваща" на бяла коса и трябва да има кичур? Съжалявам за въпроса, но съм малко боса във фризьорството?

# 587
Здравейте! С какъв продукт да матирам косата си вкъщи? С рус балеаж съм от едва две седмици и вече се появи отвратителен жълтеникав оттенък, който искам да премахна.
Иначе казано вече съжалявам, че се изрусих... Накупих си шампоани, маски, балсами, които пазят цвета, а никаква работа не вършат.
Прилагам снимка на резултата, все още свиквам с него. Много чи харесват кичурите на лелка, дали ича начин да се получат и при мен?
На мен за тониране ми харесва лилавият шампоан на Олаплекс, но не трябва да се ползва често, понеже поне при мен изсушава доста косата.
Иначе, на Лелка цвета от снимката прилича и на моя с кичурите, по-скоро отива към бяло русо и по-студен нюанс, докато Вашият ми е по-топъл и златен. Вероятно има шанс да се получи, но мисля, че трябва да се изсветли повече, както и да се тонира в желания нюанс.

# 588
Да,май трябва да се изсветли повече на madlenavega за да се матира с шампоан,такива топли отенъци преди са ми матирали в салон с боя  някаква смес и ефектът е много краткотраен.Въобще това с избиването на жълти и рижави отенъци е голям екшън при брюнетки и никакви шампоани не запазват цвета след матиране,освен ако балеажът не е правен на небоядисван косъм и е доста изсветлен -по мои впечатления от личен опит.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 17:53 от Calabria

# 589
При мен единствено с кичури направени с блондор нямам нежелани жълти и оранжеви оттенъци. С каквито и бои да съм пробвала все корените в един момент стават ужасно оранжеви. Само гледам да са през 4-5 месеца, че иначе много ще ми увреди косата.
Така съм към момента, последно в събота поднових кичурите.
Скрит текст:

# 590
Ох, не знам как да действам. Ужасно ме дразни това рижавото. Днес си купих шампоан Maroccanoil color care от Златна рибка, момичетата там ми казаха, че ще се убият нежеланите оттенъци.
Въпросът ми е дали да отида на фризьор и какви резултати да очаквам? Ако реша да ми направи по-сиви кичури, това само с тониране ли би станало или ще се наложи нов балеаж.
Извинявам се за наистина глупавите въпроси, никога не съм била "блондинка"...

# 591
Мммммда, продавачки казали, че шампоан ще убие рижи отенъци, защото продават.
Според мен няма как без изветляване. На мен косата на снимката ми харесва, нито ми е рижа, нито ми е с нежелани отенъци.

# 592
Да, на мен също ми харесва косата от снимката, но е важно и на Вас да харесва. А може ли снимка на този „ жълтеникав оттенък”, който твърдите, че се е получил, понеже на снимката е добре и явно впоследствие цветът се е променил.

# 593
Горе-долу така изглежда сега, това е преди няколко измивания.

# 594
  • В полите на Пирин планина
Това не е жълтеникаво е пясъчно, натурално русо, там където е изсветленото.

# 595
Страхотен е цвета. По-светло за мен би изглеждало неестествено. Но вие решавате.

# 596
Харесва ми и на мен, но с поддържането се виждам в чудо.
Накупих шампоани за сума пари- за запазване на цвета, за матиране, спрейове... и пак е трудно...

# 597
Поддръжката на руса коса не е евтино занимание по принцип, така че заредете се с търпение. 😀
Иначе, да, добре си изглежда цвета, то зависи и от светлината, на която се гледате.

# 598
Косата е накъсана, според мен няма да издържи повторно обезцветяване. С шампоан абсурд да се получи нещо. С разни тонери е по-възможно, но цветът на кичурите ще стане тъмен, сив и общо взето ще изглежда като цяло по-блатно и мътно. Зависи и Вие какъв точно цвят целите, естествено. Ако искате светло русо.. Трудна работа без косата да пострада още повече от това.

# 599
Защо да е накъсана?

Общи условия

Активация на акаунт