Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 199
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Напълно възможно е.

# 616
На едното дете поставили диагноза васкулит, на другото - алергична реакция от Аугментин, третото - се повлиява добре от стриктна хранителна диета и се е влошило след изпито прясно мляко.... не знам просто!
Пак да попитам - какъв вирус, след като е бил ежедневно преглеждан от педиатър, с направен тест за скарлатина и с ПКК+ЦРП+СУЕ, никое от които не показва вирусна инфекция?
А детето ти по принцип има ли алергии? Не е задължително вирус да бъде засечен на кръвни, но ако има вече алергии и не ви е дошло като гръм от ясно небе, то пък може и да е алергия.

# 617
Не, до този момент няма установени алергии.

# 618
  • shumen
Ликеуйнд,може и от млякото да е.Моя е с лека алергия към белтъка на кравето мляко и ако прекали се изрива.Една вечер така се беше наял с кисело мляко,че се чудихме от какво е.

# 619
Голямата май се разболява...цял ден каза, че е кихала и сега ми киха много... Освен това май има накакво интимно възпаление. Викна ме да ми покаже че има зацапано на бикинките, погледнах вчерашните в коша за пране и те същите. Сега варя смрадлика да я топна и може да я намажа с тридерм външно.

# 620
Моята мадама тази вечер е с 37.4, явно нещо започва. Да видим. За тест ще чакам утре. Започнах с витамин ц и умкалор. Да видим.

# 621
Точно и аз варя смрадлика за малкия Grinning Сутринта се оплака, че го боли пишката, май е и леко зачервена.

# 622
Ваня, по - добре не мажи тридерм, а пуснете секрет.

# 623
Оказа се, че не е вагинален проблема. Кожата външно е проблема. Не е червено, но е леко смъдяща. И на мен ми се е случвало, но обикновено от превръзки. При нея може нещо да се е спарила или и аз не знам.

# 624
  • shumen
Ваня,да не е от дреха нещо да и е стискала и да се е протрила?Ако имаш бебешка пудра и сложи.Поне при мен и детето облекчава и не смъди.
Димитрова,явно нещо започва.
Моя е все така сополив,но ходи на училище.Да изкара и утре и уикенда ще гледам да го стегна,че да не се налага пак да сме вкъщи.

# 625
Здравейте!
Как мерите температурата на две годишно?

# 626
С термометър. Какво имате предвид? Сядаше в мен и меря. И с живачен съм мерила.

# 627
Със слагане на термометъра под мишницата? Моето дете не седи, само се дърпа. Не съм пробвала за момента да я задържа насила.

# 628
Слагам термометър под мишница и пускам детско - екранното време им е силно ограничено, така че не е драма за тези 5 мин.
След като счупих 1-2 живачни термометъра, минах на галиеви - само такива признавам - сигурно 10 електронни и безконтактни съм пробвала от реномирани марки - никой не им измерва точно температурата.

# 629
Аз имам два безконтактни на Microlife и съм доволна. От време на време ги засичам с галиев и дават съвсем малко отклонение. Но трябва батериите да им се следят редовно и да се почиства сензора от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт