КГБ = Клуб на Готините Баби - 219

• 38 137
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Любимия ми месец....
Моят!
Март и декември са ми най- любимите, наситени с много емоции и празници- общи и лични.

Добро утро на 1 март!
Честита Баба Марта!
Да сме здрави, усмихнати и щастливи, да блести слънцето в очите ни и вятър да развява косите/полите Simple Smile ни Simple Smile.
Хо, хо, на поезия ме изби:), малко нескопосани рими Simple Smile.

Честита Баба Марта ранобудни момичета - Нина НН и Красива Бела, честита Баба Марта и на всички, които ще пишете след мен по- късно!

За вас от мен Simple Smile !

И този тъй български празник много опошля, неприятни са ми тези разперени по тротоарите от седмици сергии, покитайчи се идеята вплетена в мартениците, но бизнес и желание за емоции.
Мислих да го бойкотирам, да не нося и да не подарявам, но просто сърце не ми даде да го направя.
Утре ще ми дойдат дечицата за три  дни, за мен и за Чарли е такава радост, че им приготвих да им вържа.
Вчера ходих при едно много мило момиче, занесох за нея и за детенцето и, тя се разплака от умиление и ми подари/ върза и на мен та рано- рано съм с мартеница на ръчичката Simple Smile.
 Хубав ден ви желая.
Ще пиша пак по-късно.

# 496
  • София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! ДА СТЕ ЗДРАВИ, БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ - ВНУЧЕТАТА, ВИЕ И ЛЮБИМИТЕ ВИ ХОРА!
Дано баба Марта да е мила и усмихната. Да вземе пример от малък Сечко. Grinning

# 497
  • Вила Великула
Честита Баба Марта!

Много здраве, късмет, успехи и пролетно настроение през цялата година!

# 498
  • Кубрат/ Пишурка
Честита баба Марта! Да сме здрави и засмени! Днес е и ден на самодееца, така че за мен е двоен празник. От 9 клас, та до преди 2 години все съм била по репетиции и концерти.
За захарните петлета и моят свекър правеше. Но не беше трудно по лично наблюдение. Той имаше калъпи. Забъркваше захарната смес и сипваше в калъпите. По - късно намери калъп и на мечета. Има малка барака на село и там ги продаваше заедно със сокове, направени от едни бутилки за сода. Май последната още стои там.

# 499
Честита Баба Марта! Бъдете здрави - и вие и всички около вас!
Това е и моят месец, след седмица ще порасна с още една година, живот и здраве. Вече ми мирише на пролет - оправих градинките с цветята, някои вече се показаха и ми създават настроение. Нищо ново при мен, подхванаха ме задачите. Ще правя и частични избори след седмица, в едно пернишко село  - Черна гора. През октомври не си избраха кмет даже и на балотажа - 83/83. Та сега "айде Йово отново ", защото другата работа ми е малко. Чакам си пИятеля тия дни, на тръгване от хотела не ме обичаше, защото докато товареха багажа в колите за тръгване, искаше да тренира във фитнеса, а аз не разреших.Та ако ме е заобичал ще дойде.
Прекрасен ден ви желая в този най-женски месец!

# 500

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 15:07 от Важна клечка

# 501
  • в сърцата на любимите ми хора
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ, ЗДРАВИ И ЗАСМЕНИ!
При мен нищо ново - гледаме се с мама. Има подобрение, но бавно се случват нещата. До обяд съм сама, след обяд се включва и сестричката ми. Добре, че мама не си е загубила чувството за хумор и пада голям смях като започне да разказва истории. Все още й се губят думи, но по-рядко. Чете, но не може да смята. Преди инсулта беше подновила дебитната си карта, но оставила новия код, който само тя знае. Мислехме, че няма да се сети. Числата не си спомни, но си спомни, че кодът се състои от годините на раждане на мен и сестра ми. И точно това беше кодът. Помни далечни във времето събития, а забравя неща, които са станали наскоро. Започна да прави по десетина крачки с лека помощ. Както самата тя каза: Май ще го бъде Асан! И се смее с глас.
Пиша рядко, защото през малкото свободно време гледам да подремя и аз, че е доста изморителна тази непрекъсната "бойна готовност". Чета ви и се радвам, че при вас всичко е наред. И най-вече - да сте живи и здрави🥰

# 502
Благодаря за хубавите ви пожелания, приятелки!  
И от мен честита Баба Марта!  Нека сме  здрави,спокойни и усмихнати!
Хубав да е целият месец март!

# 503
Честита Баба  Марта момичета! Здраве и обич да има за всички в изобилие! Heart
Клечи, пораснала е чаровната ти мартеничка! Как бързо лети времето ....
Мамси, радвам, че мама върви към подобрение. Така както го описваш, много е добре, повярвай ми, минала съм по този път и добре ще са нещата. Да вярно, бавно  става, но става! Ти как си, нищо не казваш, поутпусна ли те малко болката?
Усмихнат ден и  голяяяяма прегръдка за всички ви HugHeartKissing Heart

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 11:37 от kasss

# 504
  • София
Честита Баба Марта, момичета!
И вие, и семействата ви - да сте бели и червени и много засмени!
Айше, аз се рапортувам здрава, хайде и ти след мен да си ок също!
Мамси, мама да се оправя!
Захарни петлета - като пътувахме и беше малка дъщерята й взимахме от местата, където сме били. Все по-рядко виждаме.
Фло, още не съм на новото място, но предстои този месец.
Клечке, не се ядосвай, то вече което не е китайско е менте! Аз преди си правех ръчни мартеници, но нещо съм станала мързелива - по-лесно ми от сергията.
Хубав петък!

# 505
  • София
Честита Баба Марта! Да сме бели и червени, весели и засмени!
Мълчаливо се гледаме с Мрънличка. Трудно ми е говоренето, тя е доволна - рядко чува Не-то  на  баба.
Клечи, много пораснала мартеничката. Помня кога я чакахме.
Мамси, постепенно ще се оправи майка ти. Щом Пина помни - добре са нещата.
Уфффффф, докопа дистанционното и тръгват детските.....

# 506
Баба Марта днес разнася мартенички и цветя и на всеки връзва на ръката по една мечта!🌞 Здраве и късмет за всички!

# 507
Апел към чувството ви за хумор!

# 508
Диди, привет! Само да ти кажа, че и ти си от липсващите ми момичета. Надявам се, че си добре и са те затиснали много и спешни задачки, и скоро да се "видим" за повече 😘

# 509
Честита Баба Марта и от мен!
Бели и червени,румени и засмени!

Закичихте ли мартеничка?
Китайска или бг ,за мен това си е традиция,която не пропускам .
Помня от двете ми баби,че навремето ,когато не се кичели с мартенички на 1 март слагали парче червен плат на прозореца,а по-късно и бяла хавлия.
Да не се разсърдела баба Марта и да завали сняг по никое време .
А още по-късно пресуквали бял и червен вълнен конец и връзвали при животните ,в къщата на прозореца и т.н.
И аз рано,рано тази сутрин сложих мартеничка на входната врата,но това не попречи на баба Марта да е свъсена,студена и ветровита🙂🙂😃

Общи условия

Активация на акаунт