КГБ = Клуб на Готините Баби - 219

• 38 139
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Късно е, но да се обадя и аз,след като ви прочетох. Приятелки от детството са в село или по други градове.             Виждахме се с тези от село на среща на клaса преди 9 г,а миналата година- на погребение на съученик.     Аз  вече не ходя на село.  Затова и няма къде да се видим.  Тук имах по-близки колежки и 2-3 приятелки.  Сега имам  една   близка и няколко не толкова близки.  . Често се виждаме  с  близката -поне 2 пъти седмично.Много ни се разминават възгледите,но пак си излизаме заедно като избягваме нЕкои теми.  Но аз забелязвам,че   мога и без приятелки.  Бих казала, че сама съм си най-добрата компания. Имам си работа, имам си и развлечения. Все пак е  добре човек да има поне 1-2 приятели, стига да са истински.  
  Успях да видя малкия приятел. Голям чаровник е.  Жив и здрав да е  и все така  изобретателен словотворец!

Нямам какво ново да споделя. Вчера излизах с въпросната приятелка на развей пазар, днес си стоях у дома. Сега отивам да спя. че окъснях  Лека нощ, макар че вече  повечето от вас  спят  и е по-добре да кажа добро утро. .

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 22:37 от K.A.G.

# 481
Цитат на: K.A.G. link=topic=1624106.msg47679215#msg47679215 date=170916040

Лека нощ, макар че вече  повечето от вас  спят  и е по-добре да кажа [b
добро утро. .
  [/b]
Какво да кажа, при мен е наистина добро утро.
От преди 20.00 с приятеля сме в кревата. Вчера имаме разходени 13 км, днес са повече. Изморяваме се,  но използваме хубавото време - той - да му се пилят ноктИте, аз - да ми се топят сланините. Само дето той ме задминава по сънливост, спи по 18-19 - 20 часа - вечер от 19-30 -20.00 та до 8.00 и през деня почти всичкото свободно време. Та даже нощем и се сърди ( ръмжи, прави се на куче) , когато го сритам, че ми заема място.
По - въпроса с приятелките - значи не съм толкова патологичен случай, и някои други се приближават до моето разбиране.... К'вото - такова, въпрос на характер, въпрос на възможности и най-вече на необходимости. Пряма съм, рязка съм, всеотдайна съм за близки хора ( и животни), но грам не търпя предателство .

Хайде, стига среднощни ,,размисли и страсти"" .Ще се поразходя из необятното интернет-пространство, ще прочета, какво става по широкия свят и току- виж станало време за сутрешно кафе пиене.

# 482
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Днес е 29.02 защото тази година е високосна.
Веднъж на всеки четири години годината е високосна и вместо обичайните 365, тя има 366 дни, като допълнителният ден се прибавя към най-краткия месец – февруари. Такава е и 2024 г.
Съществуването на високосната година се налага заради разминаването между слънчевата система и Грегорианския календар. Това е начин календарната година да се синхронизира със сезоните.
Ето и кафенцето:
Да го изпием със здраве и наслада.
Благодаря на всички ви, които питахте къде съм се "загубила" - трогвате ме. Два дни бяхме с ММ на вилата, защото сега му дойде "вдъхновение" на майстора да довърши започнатата работа от лани. Дано тези дни го завърши.
Скрит текст:
Аз също питам за всички приятелки, които не се явяват тези дни и сте ги изброили, но дабавям и Тану.
Много хубава тема сте бистрили за приятелството от детските години. Аз също се присъединявам към тези, които имат и обичат дългогодишните си приятелки. Братя и сестри нямам, но имам приятелки с които и сега сме много близки, но вече някой са болни и рядко се виждаме, а други са в другото измерение. Не съм предадена и не съм предала. "Животът нищо не струва, ако приятелство не съществува! Приятелството е постоянна усмивка, винаги протегната ръка, пълен с разбиране поглед, сигурна опора, вярност, която не се проваля. Това значи да даваме повече, отколкото получаваме.” Делиа Гузман.
Благодаря на всички ви за постовете, няма да ви изреждам, а  само ще пожелая бързо оздравяване на Айша и всички други, които не са добре, но  специално прегръщам любимия ми ПИЯТЕЛ.
Хубав ден на всички ви.

# 483
  • София
Момичета, съжалявам, че сте изпитали предателство от приятел. Дано не ни се случва.
Айше, оплаках се, че съм болна и след малко ти написа същото. Затова написах-да не чуеш нещо! Simple Smile
Леле, десет поста ми се губят! Сега се връщам да чета.

# 484

Добро утро!
Иска ми се жълтичко, слънчице ,че нещо мръчкаво днес, дано се покаже  и слънчо, да пошетам.
 Детски приятелства на нашите години е трудно нещо, че не останахме. Пък и  някои сме се присадили далеч от детството, няма как да се виждат очите, а  при нас и  нямаше тези нови връзки  и джаджи.
 Но  и  много приятели  - как пее Георги Христов - нямам нужда от много приятели ,стигат ми двама-трима.
 Толкова имами  няколко добри познати.
 С моите комуникации  и те са много.
 Някой нещо за Ариитка да знае - поканих я в една група и прие, учудих се ,че на съобщения не отговаря , аз на телефон пък , дали тя  или друг ползва фб профила - не знам. Не ходя и до Плевен да опитам среща.
 Боли ме ръката от вчера , че колко ми трябва ,грапих и чистих на улицата една "парче"  затревено, има поне пет пъти по толкова още ,нали купуваме двор и къща, голямо лице има към улицата, това ще се коси и трябва да изчистя от камъни ,пясък и  листа, и други подобни, есента кърпиха асфалт и  надиплили на тревата какво ли не ,да го сваля. Вътре бавно и славно продължавам с щипането на треви, ама вече имат и  коренища.

# 485
Има един лаф - "Как да те забравя, като не мога да те запомня!".
Та, в тоя ред на мисли, съм сигурна, че не сте ме забравили
На мен, определено, ми липсвахте. Нинка
Опитах се да изчета какво сте писали, но то няма изчитане. По нататък ще е.
Поздрави за всички пропуснати празници!

По темата с приятелките нямам много за казване. Аз по принцип съм темерут, или казано по научному - интроверт.
Това ме е спасявало от големи разочарования. Имам няколко дружки, с които общувам редовно, но най- важните за мен неща не споделям с никой друг, освен със семейството ми.
Хубав и ползотворен ден ви пожелавам!
А аз ще съм така

# 486
Тану, семейството няма
нищо общо с приятелството.
И въпросът беше друг -
имате ли приятел от детските години?

Много може да се дискутира , важното е, че
провокира и ни кара малко
да се замислим и излезем
извън ежедневието.
Пипи, ти 15г. a аз 40г,
Много страдах, задавах си
въпроси, но всяко следствие има причина.
Причината съм аз.
Прекалена всеотдайност,
а не трябва, късно разбрах.

# 487
https://www.instagram.com/reel/C33kQv3viAi/?utm_source=ig_web_copy_link
 Не знам дали ще ви се отвори, но това правеше дядо, у нас , дори помагахме, петлета  правеше, продавали са , като са имали сладкарница на времето. Умили ме и припомни процеса. Нямам плот, бих опитала и аз да направя ,но иска маса от камък, мозайка, да изстива  върху нея. И не търпи примеси , озахарява се ,само за това служи масата, както и другите джиджавки да се приготви..

# 488
  • София
Борянка, отвори се. Много сладко, но за съжаление тези занаяти си отиват с времето. Няма желаещи да се учат.
Тану, не се подценявай - доста хора питаха за тебе. Не сме те забравили, навестявай ни когато може.
Аз съвсем втасах - сутринта се събудих и с подут венец около последния мъдрец. След бърза консултация по съседски сега чакам да ми мине.
И да не е само оплакване. Помните ли бг сериала Дяволското гърло? Тази вечер в 22.00 по Нова тв. започва втори сезон. Силно препоръчвам, добър е. А ако много ви се спи - качват  го в сайта Нова плей.
По Бтв също започна обещаващо бг. криминале - Алфа. В гл. роля е певеца Стефан Вълдобрев. Добре му се получава и актьорството. За пропусналите - епизода е качен в Бтв плюс.

# 489
Много труд Борянчице и яки ръце.
Представям си и колко е горещо.
Красоти се получават .
Моя свекър правеше на щерките нещо като близалки,а понякога и с причудливи форми от захар,вода и малко оцет .Слагаше орехи.За да станат кръгли ги правеше в капачка от пюряните бурканчета или в капачка от бира,на която махаше уплътнението.
На клечка естествено.
Джам-шекер му казват на това в Чирпан.
Светла му памет на свекър ми.
Добър човек беше.

Днес със задачите съм малко като лисицата с опашката😃😃
Най-важната дейност беше,че си боядисах косата .
Сега започва голямото почесване .Сърби ме след всяко боядисване поне една седмица.Пробвала съм май всички видове бои.Сърби ме даже и от безамонячните.
Трай бабо за хубост,обаче 🤭🙂😃

Диди,наистина се изгуби ?
Диди,драсни редче 🥰

Тану,да не плетеш мартеници?

Друга година поизплитах някоя и друга на една кука,правех други неплетени.Тази година направо изключих.
Накупих си готови.🙂🤭

Сега се каня да си разкрася и ноктите,т.е.лакирам.
Пак бях приканена от щерките да отида на маникюр в смисъл лакиране и пак им отхвърлих поканата😃🙂
Както съм казвала - търпението не ми е силна страна.🤭
А да стоя два часа за едни нокти - не става .
Хайде до после,ако има желаещи за приказка .
Поне до 12.30-1 часа съм на разположение 🙄🙃

# 490
Сусамки правеха с орехи, пак се меси и  разточва и секат  , ех, детство мое...

# 491
  • София
Привет, красавици!
На една кука не мога да плета. Това остава за следващия живот. До сега всяка година усуквам бял и червен конец и това са моите мартеници за семейството ми. Сега се оказа, че червена прежда нямам и купих готови мартенички. Много харесвам Пижо и Пенда.
Днес Гаджето ми беше пациент. Скъсах му един нерв и се шегувах с него, че сега ще е още по-спокоен. И понеже нервът излезе на части, изводът беше, че дори в зъбите съм му скъсала нервите. То шега, шега, но май във всяка шега има известна доза истина.
ТАНУ, тези дни си мислех да ти се обадя. Все те очаквах да се появиш.
БОРЯНЧИЦЕ и аз добих представа как се правят тези благинки. Отиват си старите майстори, отиват си и изделията им.
ГЪБКЕ, браво на теб! Ще посрещнеш женския ни месец натъкмена, нагласена!
АЙША. можеш да жабуркаш с лайка или със смрадлика.
МЕРИАН, май не съм те поздравила с новата месторабота. Дано да се чувстваш добре и да ти е приятно!
НИНКА, КЛЕЧИЦЕ, ПИПИ, КАГ, КРАСИВА БЕЛЛА, гушкам ви.
Липсват ми ДИДИА, ДЕБОРАНКА, МАМСИ, ЯЖКА. Обадете се, красавици!
От мен лека и спокойна нощ! Отивам да почета книжка и после мърррррррррррррр.

# 492
Pак да ви навестя и да ви пожелая  ЛЕКА нощ!  

Нина,много кокетна вила! Със здраве да си я  посещавате!
Май съм виждала някъде по нашия Разпети петък,когато тук има голям    панаир да продават захарни петлета.  В сладкарниците не съм виждала.  
Като подканяте отсъстващите да се обадят,  се сетих за Мая.Тя съвсем ни изостави.  Дали е добре?
За себе си днес  нищо няма за казване. Излизах преди обед да си купя едни  по- пролетни   дънки, ама не дошли от моя номер.  Надвечер ходих до ЛИДЛ.  Много бързо  ми минават дните!  
Хайде   лека нощ!   До следващия път!

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 11:17 от K.A.G.

# 493
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
ДОБРЕ ДОШЪЛ МЕСЕЦ МАРТ !
Да пием първото мартенско кафе:
С почит към Баба Марта ви закичвам с мартеничка :
 и пожелавам  : Да бъдете здрави ,силни ,весели засмени и благословени .
С румени страни и весели очи, нека винаги да има мир ,любов и светлина !!!
Всичко добро ви желая и бъдете здрави.

# 494
Добро утро!

Баба Марта бързала
мартенички вързала!
Да сме бели и червени,
здрави и засмени!

Общи условия

Активация на акаунт