ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 431
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Ванила, аз кафе си пия. С ниско кръвно съм и без него се замайвам (а и забрави за адекватност сутрин без кафе 😁), обаче забелязвам, че не ми се пие колкото преди. По принцип е разрешено до 200мг кофеин на ден, тоест едно кафе сутрин може. Аз си се възползвам с пълна сила Simple Smile
За феталните, освен следенето тук мисля да направя и при д-р Чучумишев в София. Имате ли наблюдения или впечатления от него?

# 106
Moonlit, ще пия едно утре и аз, че положението е плачевно. Тази вечер стомаха ми е много зле и не мога да се отпусна в спалнята и тъкмо се преместих в хола....😁😭 ти защо не спиш?

# 107
Аз досега спах и се събудих лееко гладна след цял ден гадене, хаха 😁 забравих да ти пиша за запичането, на мен ми помагат зелени салати и сурови зеленчуци / плодове (както днес ми наблегна лекарят, задължително измити със сода заради риска от токсоплазмоза). Може да видиш и индийски хуск да си добавиш към храната, последно в Зоя мисля, че съм виждала. И много вода, на мен това ми създава затруднения последните дни.

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 02:08 от Moonlit

# 108
Едитвам се да ви питам спряхте ли кафето? Аз го спрях, но взех да се запичам последните дни и обмислям да го почна, за да ми помага с изхождането, иначе изобщо не ми липсва. Вие какво правите по този проблем, ако се е появил и при вас? Аз съм на 3х2 утрогестан и 3х0.5 дуфастон и червата ми май заспах. 😁

Moonlit, супер, сега го чакам с още по-голямо нетърпение! 😊😁

Ans, и аз не съм 100% сигурна кой ще ме следи, но клоня към стандартната му гинеколожката. Не е нещо специално, но има приятен характер и спокойно мога да си говоря с нея. А и си мислех, че най-важни са феталните морфологии, а те се правят при друг специалист, нали?

Добре дошли на новите момичета! Нека всички си стоим тук до успешен, пухкав финал! 🍀❤🤞

Не ми се пие кафе и не се сещам дори. Но не ми е чак толкова странен този факт.

Важно е кой те следи, ако по време на бременността се случват разни зацапвания, болки или пък има повод за назначаване на терапия относно изследвания, които показват някакъв проблем. Важно е да се реагира. Аз съм с двурога матка, оказа се, че вчера имам и някакъв мутирал ген относно тромб, на 24г. съм и честно казано никой нямаше да ми назначи тези изследвания. Сама отидох, направих си ги и добре че!

Но е важно каквото и да има, да се довериш на специалист, тъй като има много проблеми, които могат да се предотвратят само с приемане на някакво мъничко хапченце. И ако това не бъде забелязано не е ок.
Моята АГ каза, че не по принцип прогестерон защо съм си го изследвала, то не се наблюдавал.
Което ме учуди адски много!

Та по този въпрос да те попитам,
при какви стойности на ЧХГ и прогестерон ти назначиха терапия с утрогестан?

# 109
Ans, аз забременях много трудно след 2.5 г опити и над година обикаляне по лекари и всевъзможни изследвания. Накрая бях при страхотен репродуктивни специалист и направихме инсеминация от която стана чудото. Та аз съм на прогестерон още от преди да забременея. На първото ми инсе бяха на 2х2 утрогестан. На второто (успешното) ми включиха и 2х0.5 дуфастон. Бременността я хванах ден преди очакваната Ц или 12 дни след О. ЧХГ - 55.7 miu/ml и прогестерон 66.46 nmol/l. Лекарят веднага ми вдигна дозата на прогестерона на сегашната ми - 3х2 и 3х0.5. Зацапвания не съм имала и той ще ме следи до 10-11 седмица. После ще се местя,  но съм сигурна, че ако се наложи и след това мога да го потърся. Толкова много стрес имах до сега и ми се иска по- полека да я карам през бременността. А и всичко възможно съм изследва вече и докато нямам индикации за проблем, няма да търся такъв.

Като цяло ми звучи странно да не са ти проверили прогестерона. Но при нормално зачената бременност, може би се предполага, че няма проблем там. Наистина е важно да се доверяваме на лекарите си. Пожелавам ти успех с намирането на точно такъв!

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 08:40 от ВаНиЛа

# 110
Здравейте отново, аз засега не съм спряла кафето, свикнала съм да пия всеки ден. Намалила съм го на едно слабо сутрин, добре се чувствам така. Старая се да хапвам по - здравословно.

За запека ми препоръчаха от аптеката Фрутилакс, това е екстракт  от сливи. Действа ми и нямам болки в корема от него.

Очаквам вече с нетърпение първия преглед  след няколко дена. Тогава ще съм 7 г.с.

# 111
Ans, аз забременях много трудно след 2.5 г опити и над година обикаляне по лекари и всевъзможни изследвания. Накрая бях при страхотен репродуктивни специалист и направихме инсеминация от която стана чудото. Та аз съм на прогестерон още от преди да забременея. На първото ми инсе бяха на 2х2 утрогестан. На второто (успешното) ми включиха и 2х0.5 дуфастон. Бременността я хванах ден преди очакваната Ц или 12 дни след О. ЧХГ - 55.7 miu/ml и прогестерон 66.46 nmol/l. Лекарят веднага ми вдигна дозата на прогестерона на сегашната ми - 3х2 и 3х0.5. Зацапвания не съм имала и той ще ме следи до 10-11 седмица. После ще се местя,  но съм сигурна, че ако се наложи и след това мога да го потърся. Толкова много стрес имах до сега и ми се иска по- полека да я карам през бременността. А и всичко възможно съм изследва вече и докато нямам индикации за проблем, няма да търся такъв.

Като цяло ми звучи странно да не са ти проверили прогестерона. Но при нормално зачената бременност, може би се предполага, че няма проблем там. Наистина е важно да се доверяваме на лекарите си. Пожелавам ти успех с намирането на точно такъв!

Мисля, че е възможно прогестерон да гледат в определени случаи, да.  Моите стойности ден след очаквана дата за менструация бяха ЧХГ-211.37 mIU/ml, прогестерон 13.4 ng/ml. След 2 дни правих пак кръвен и ЧХГ беше 660, а прогестерона 13,5 ng/ml.
Аз се следя с кръвни тестове. В понеделник отново ще направя ЧХГ и кръвен, че се притесних, когато вчера нищо не се видя на ехограф. Като цяло всичко може би идва от късна овулация, което е напълно възможно. В момента съм в много ранен етап.
Приятелят ми ме разубеди днес да ходя, че много съм се била вталясвала и всичко ще е наред без тези боцкания през ден. Grinning

Днес сутринта се отчетох с първо прилошаване(главозамайване). Беше странно за мен, досега никога не бях усещала такова нещо. Grinning
Четох за промивки със смрадлика. Не интимен душ, а промивки само външно. Било полезно при бяло течение. Някой има опит с това?

# 112
Мерси за препоръките, момичета. Сега ям ябълка и пия чай, ако не помогне минавам на кафе и другите добавки.

Moonlit, Чучумишев звучи страхотно от отзивите в интернет. А техниката в клиниката на д-р Калчев е уникална, което е важно за морфологията според мен. Ти кои прегледи обмисляш да правиш при него?

Purple, стискам палци за прегледа!

Ans,  в тези единици моята първа стойност на прогестерона беше 20.9 ng/ml и след 2 дни 39.8 ng/ml.

# 113
Ванила, за феталната си мисля само при Чучумишев - в по-късните седмици. И аз много хубави отзиви видях за него, включително и за апаратурата, с която работи, което е супер важно, та ще им звънна да ги преслушам от сега.
Освен това, обмислям БХС в Националната генетична лаборатория, и пренатест, който разбирам се прави в лаборатории, с които компанията работи. Другите неща ще ми ги следят тук, но ще съм далеч по-спокойна да следя нещата и в България при специалисти, за които имам хубави отзиви.
Вие какви изследвания мислите да правите и къде?

# 114
Здравейте. Колко голям измериха ембриона ви в 6-7г.с.?

# 115
Мерси за препоръките, момичета. Сега ям ябълка и пия чай, ако не помогне минавам на кафе и другите добавки.

Moonlit, Чучумишев звучи страхотно от отзивите в интернет. А техниката в клиниката на д-р Калчев е уникална, което е важно за морфологията според мен. Ти кои прегледи обмисляш да правиш при него?

Purple, стискам палци за прегледа!

Ans,  в тези единици моята първа стойност на прогестерона беше 20.9 ng/ml и след 2 дни 39.8 ng/ml.

Аз си мислих за преглед при Сигридов, не знам дали там е добър вариант за по-нататък по отношение на морфологии...

Относно прогестерона, ще видя в понеделник колко ще е и ако има проблем директно ще се консултирам с доктора, който ще ме прегледа в сряда, за да приемам утрогестан или дуфастон...

# 116
Кафето реших да го спра, като разбрах, че съм бременна. Не ми беше никак трудно. Вчера доктора ми каза, че мога да пия по 1 чаша кафе, вино и бира 😀 За кафето ще си позволявам понякога по чаша, но не мисля да го консумирам редовно както преди. А вино изобщо не бих пила, може би по малко бира летните дни…

# 117
Ами мен кафето днес ми реши проблема веднага. И на мен не ми липсва и мислех да не пия, но май ще го използвам за разхлабване.

Moonlit, на етап ориентиране съм все още. Искам да чуя сърчицето преди да задълбавам в планове. Simple Smile Може би БХС и първата фетална ще видя в Афродита дали може при Станулов и от там нататък не знам. За Чучумишев видях, че има различни пакети по седмици. Пише ги в ценоразписа на клиниката.

Sisi, при мен нищо не измериха на първия преглед в 5 г.с. Само видяхме сакчето.

Ans, Сигридов знам, че си избира пациентите и май преглежда такива с рискова бременост или предишни аборти. Аз за сега не се вписвам в критериите му, а и не бих отишла, защото знам, че е страшно арогантен и груб. Редовно се кара на пациентите си, защо не са се подготвили оптимално за бременност и как вредят така на плода си.

# 118
Здравейте мами, аз ходя при няколко доктора като един от тях е Сигридов. Искам да кажа, че само той успя да види втория плоден сак още в началото на бременност, като ме предупреди, че е спрял да се развива и да очаквам прокървяване. Много се чака за него,  не бих го определила като арогантен, по-скоро откровен. За мен той е иноватор, факт е че изписва витамини на дтойност 1000  лева, но това дали ще ги пиете е по ваша преценка. На мен ми е 4 бременност и ако се задържи със сигурност цялата ще я следя при него. Да не говорим, че апаратурата му няма аналог. Не му правя реклама просто споделям. Имам въпрос към вас, дали някоя пуска чхг, понеже моето около 5 седмица започна да расте супер бавно, за един ден се вдига с около 300 единици. Сега съм 8 седмица и 5 дни и вчера беше 13299, което е под всякаква норма за седмицата. Вчера на прегледа емжриона си имаше сърдечна дейност.

# 119
Здравейте, момичета!
Доста плахо се присъединявам към вас, тъй като имам един мисед аборт и сега съм доста притеснена, дали всичко ще бъде наред...
Бременността е след инсеминация и терминът ми засега е на 27.10.
Първият преглед го насрочихме с лекаря за 06.03., така че имам още доста време...
Леко бременеене на всички! Blush

Общи условия

Активация на акаунт