ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 397
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Хм, аз знам, че тази мутация има отношение само към усвояването на фолиева киселина. Аз също я имам.
Като цяло с изследванията за тромбофилия, е хубаво да се направи консултация с хематолог и вече да се съгласува подхода и с АГ-то Simple Smile

А ти защо изобщо приемаш Натаспин?

ans9898, аспирин протект само след консултация с хематолог! Аз също знам, че прави лигавицата по-рехава и създава опасност от хематоми и отлепяне, а се изписва масово от много АГ-та ей така превантивно...
Ако имаш проблем само с MTHFR-мутация, това не е основание за изписване на аспирин.

Много благодаря! Определено се убеждавам за пореден път, че интуицията помага понякога...
Приемам Натаспин засега. Така ще остане до срещата ми със специалист относно тромбофилия (съдов или друг).

Не знаех за толкова големите опасности, които може да причини Аспирин Протект....

MTHFR мутация имам. Трудно успояване също на фолиева. Затова пия мета фолиева.
Аг препоръча аспирин протект като видя изследванията и мутацията съответно.

# 151
Аз не бих приемала нищо без основателна причина от лекар- специалист. Този настапин не разбирам защо го пиеш, ако от изследванията за тромбофилия ти е излязъл мутация само на гена за метилираните форми.  Той няма общо с кръвосъсирването.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 15:28 от ВаНиЛа

# 152
Преди малко мина първият ми преглед при АГ. Бебчето има пулс, отговаря на 7+4 г.с, т.е изпреварва с един ден. Такова облекчение изпитах, не се сдържах и се разплаках като го видях Heart

ans9898 аз също имам гена с неусвояване на фолиева киселина, както и B12. Единственото, което трябва да се направи е да се приемат метилираните форми на двата витамина. Имам наблюдение, че почти всяко АГ в България предписва прогестерон и Натаспин превантивно на всяка бременна. Живея в чужбина и тук освен фолиева киселина, друго не предписват в първи триместър. Сега ми пуснаха пълна кръвна картина, TSH, феритин, глюкоза както и тест за антитела на едра и дребна шарка, токсоплазмоза, Cytomegalovirus,  варицела, Parvovirus B19, хепатит B, хепатит C, Treponematoses, HIV. Честно казано не съм запозната с всички целта на всички изследвания, но и при първата бременност ми ги пуснаха. Също така ако не си знаете резус фактора на кръвната група, то трябва АГ да го изследва.

# 153
Преди малко мина първият ми преглед при АГ. Бебчето има пулс, отговаря на 7+4 г.с, т.е изпреварва с един ден. Такова облекчение изпитах, не се сдържах и се разплаках като го видях Heart

ans9898 аз също имам гена с неусвояване на фолиева киселина, както и B12. Единственото, което трябва да се направи е да се приемат метилираните форми на двата витамина. Имам наблюдение, че почти всяко АГ в България предписва прогестерон и Натаспин превантивно на всяка бременна. Живея в чужбина и тук освен фолиева киселина, друго не предписват в първи триместър. Сега ми пуснаха пълна кръвна картина, TSH, феритин, глюкоза както и тест за антитела на едра и дребна шарка, токсоплазмоза, Cytomegalovirus,  варицела, Parvovirus B19, хепатит B, хепатит C, Treponematoses, HIV. Честно казано не съм запозната с всички целта на всички изследвания, но и при първата бременност ми ги пуснаха. Също така ако не си знаете резус фактора на кръвната група, то трябва АГ да го изследва.

Много полезно включване. Благодаря!
Аз това казвах на приятеля ми, че АГ не ни казват да изследваме НИЩО. Кръв, урина и айде. Обръщат повече внимание на над 35-годишните бременни. Което си е чиста дискриминация. Необходимо е на всеки да прави изследвания, тъй като не се знае откъде какво може да се появи. А пък в същото време най-кофти е след като ти се случи лошо, да ти кажат, че това нещо е могло да се оправи с определен витамин или някакво лекарство.....Много неглижират нещата.

Ще ходя скоро на преглед при специалист относно мутацията, но се надявам да не е нещо сериозно, както описваш.

# 154
Юхууу, Дрийм, честито, много се радвам! Hug сега можеш да си отдъхнеш. Интересно, и на мен ми пуснаха същите изследвания, пак в чужбина - мисля, че действат по различни протоколи, защото гледах как вървят задължителните изследвания в България и тези ги нямаше в началото. Ще сравняваме записки и ще обменяме знания Simple Smile

# 155
Честито за сърчицата.

И на мен корема ми е ужасно надут.

Питайте АГ за лекарствата.

Не се лакирам в момента, но нямам търпение след 3м да се боядисам.

Запазихте ли си час вече за първия скрининг БХС или е рано още?

# 156
Честито, Dream! ❤🐣 ☺

Хайде всички да се похвалят скоро със сърчице! 🍀

# 157
  • София
Здравейте, има ли мама с кафеникаво зацапване ? В събота съм чак на преглед ..

# 158
Здравейте, има ли мама с кафеникаво зацапване ? В събота съм чак на преглед ..

Привет!
Според мен отиди в спешното на болницата, в която мислиш да раждаш и там ще ти кажат какво да правиш.
Възможно е да няма нищо притеснително, чисто хормонално да е. Но това е хубаво да ти го каже специалист.
Аз не бих приемала нищо без основателна причина от лекар- специалист. Този настапин не разбирам защо го пиеш, ако от изследванията за тромбофилия ти е излязъл мутация само на гена за метилираните форми.  Той няма общо с кръвосъсирването.

Освен тази мутация има и хетерозиготен тенотип 5G/4G за PAI-1.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 21:06 от ans9898

# 159
Здравейте, мами Flowers Tulip и честито на всички новодошли!

Включвам се по няколко теми:

babyboo, Аз имах повече от 20 дни и се наложи терапия с доста лекарства, витамини и инжекции, препоръчвам да не чакате преглед и да се обадите на гинеколога си или на друг в спешно, тъй като колкото и да казват навсякъде, че е нормално, не е. При мен се оказа, че има риск за задържане и затова ми назначиха 15+ медикаменти, общо 22 на ден, но има прогрес и спря вече, така че стискам палци.

ans9898, хубаво е да намериш специалист, на който да вярваш, странно е това за прогестерона, особено при такива ситуации (мисед, зацапване или др. подобни) задължително е да се изследва, дори не само той, но основно, най-вече, защото играе основна роля за задържането. Oтносно билките, препоръчвам преди да използваш, консултация отново с лекаря ти, защото точно преди няколко дни реших най-накрая да пробвам някаква отвара за коса с розмарин и по случайност прочетох, че не се препоръчва за бременни... За аспирин и др., аз приемам акард 75, което е лек вариант на аспирина, но отново спрямо конкретно моята ситуация и нуждата от нещо за разреждане предвид многото медикаменти, но също знам, че по принцип не е ОК, така че със сигурност го изговорете това с твоя лекар.

moonlit, чудесно за хубавите новини! Purple Heart Присъединявам се към симптомите, вече става непоносимо при мен последните няколко дни - голям мързел / желание за спане, яко гадене и като цяло неразположение, единственото положително, което намирам е, че щом се увеличават симптомите, сигурно расте? Smile
За лаковете, аз ходя на гел лак всеки месец и не смятам да спирам, с маска по време на процедурата, мисля че е ОК. Защо да е проблем?

ВаНиЛа, аз естествено намалих кафето и дори не виждам смисъл да го пия, въпреки че обичам много, просто желание нямам без цигарите. Тях отказах веднага и за моя изненада и радост, изобщо не ми липсват, а се водих страстен пушач повече от 13 г. Тук обаче се появи проблемът и при мен с тоалетната, за съжаление само кафе не ми помага, както и Фрутилакс - сиропа, който спомена Purple, както и сок от зеле, плодове, зелени зеленчуци... стигнах до 6 дни без резултат и лекарят ми препоръча ЕvaQ, отново песари за ректална употреба - действат мигновено - 3-5 мин и всичко е супер. Не трябва да се напъваме, а в моя случай изобщо, така че това ми е лекът засега.

*Sisi**, в 6+4 моят беше 0,79см, лекарят ми каза, че се развива добре, така че вероятно нещо около това. Утре съм на преглед вече в 8+2 и се надявам да е по-голямо грахчето ни. Blush Гледам си някакви интересни кратки информации по седмици тук: https://www.prenatal-denk.bg/instrumenti/kalendar-bremennost-po-sedmitsi/#9
Колкото до секс, ние не сме правили от позитивния тест и вероятно до минаването на първия триместър няма, заради зацапването, което ми започна още втория ден, след като разбрахме за грахчето и просто няма как. Доста трудно и тежко, но пък си заслужава да се изтърпи.

The Black Dog, Не се боядисвам аз и не мога да кажа нищо, но ми казаха и за подстригване, че не е ОК, което пък съвсем ни ограничава.
Някоя дама запозната ли е с причината и дали е така?

Cutie-pie, и аз така се усещам и видимо също, но се притеснявам изобщо да си стегна корема, така че може и да е от похапване. Не съм сменяла режима си от години, но заради предварителната терапия качих 2-3-4 кг и сега дори свалих 1-2, но коремчето стои. Мисля че е рано да се вижда, поне по това, което гледам в пинтерест като снимки на коремчета, но пък си е индивидуално. Винаги можеш да се консултираш с твоя лекар, ако имаш някакви съмнения или притеснения за теглото/развитието на бебчето. А можеш и да започнеш да си следиш със снимки, аз започнах, но пропуснах 2 и сега ще започна на ново след утрешния преглед, ако всичко е наред.

Dream90, супер новина! И при мен в 6 и 4, отговаряше на 6 и 5 и видях сърчицето, несравнимо преживяване Purple Heart

Пожелавам на всички мами хубави дни, много почивка и само хубави новини оттук нататък! Flowers Tulip

# 160
Добро утро на всички!
Аз се събуждам с хубаво настроение днес, въпреки че вчера ме ядосаха на работа не учениците ми, а техните родители.......
Та днес с нови сили започвам раздвижването на темата ни с нов въпрос:

Как действате по въпроса с половите актове?

Аз гледам да избягвам, но от време на време се случват. Не знам дали е редно, но мисля, че ако всичко е наред ще си остане наред. Естествено, всичко е нежно и внимателно, защото знам, че има вероятност да се получат контракции.

Някой знае ли какви са плюсовете и минусите?
(уточнение: ВАЖНО Е ДА СЕ ОБСЪДИ С АГ - ИНДИВИДУАЛНО ДА СЕ ПРЕЦЕНИ)

Друг въпрос:

Какво разбирате под фразата "сега трябва да се пазиш повече"?

Аз имам движение. Не мога да лежа по цял ден. Повече стоя на офис стол, но и ставам често, навеждам се, тъй като обяснявам задачи индивидуално на някои ученици...(учител съм в начален етап) и някакси не мога да легна и да ПОЧИВАМ...

# 161
ans9898, аз също съм учител и влизам и в начален и в прогимназиален и гимназиален етап - никакъв шанс да си почивам. Отделно имам 3 кучета, който изискват много разходка на ден ми е около 12-13 км.
На мнение съм, че ако лекар не каже друго си продължаваме както ни е свикнал организма. Просто гледам много да не се бутам в учениците, че предават доста вируси л.

# 162
Аз също се интересувам от въпроса с боядисването, честно казано сега като изчислявам съм се боядисала веднъж преди да знам, че съм бременна, но отново спешно се нуждая от боя и съм в сериозна чуденка. От фризьорката си знам, че безамонячната боя е много по-вредна от амонячната, тъй че тя за мен не е вариант.
Момичета имам питанка: след две седмици ми се налага да летя до Лондон за няколко дни, а тогава ще съм в 9 г.с., смятате ли, че ще има някакъв проблем? Не си спомням да съм го коментирала с генеколога ми този въпрос при предните ми бременности, но имам смътен спомен, че някъде съм чела, че не е препоръчително да се лети първия триместър.

# 163
Здравейте момичета! В неделя имах леко зацапване и АГ ми каза да пия утрогестан перорално вечерта. Снощи го пих за пръв път и днес като се събудих ми беше зле. Виене на свят, гадене, умора, студени и топли вълни. Някоя имала ли е такива симптоми и има ли някакво решение да се облекчат?

# 164
Добро утро. Защо безамонячната да е по-вредна? И аз имам нужда от боя.

Много хора пътуват със самолет. Обсъди го с док. Аз лично за себе си, бих пропуснала, ако не е наложително.

Със секс.контакти мн мн внимавам, рядко се случват.

Чела съм, че през устата Утрогестана дава реакции, питай дали може да го поставяш вагинално.

Като сте учителки много вируси носят децата, пазете се.
Докога мислите да работите?
Аз много се уморявям, виене на свят, гадене, пътуването в градския транспорт ми е кошмар.

Аз съм на почивка, но док. ми забрани басейни, спа, ски, всичко. Само мога да лежа, ям и разходки.

Общи условия

Активация на акаунт