ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 351
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
Авокадо, стискам палци тоя път всичко де е точно до финал 🍀

Фрида ,не знам какво съм си направила на личните съобщения Joy , явно някакви настройки трябва да оправя, ще разръчкам Simple Smile. Искам да ти кажа да не се притесняваш, не ти изостава ембриончето, ок си е.
Момичета, желая на всички до финал и после сладички бебоци🤞 🤱

# 241
Днес пак си пуснах ЧХГ - 302.96 mlU/ml, два дни преди това 150.99
Прогестерона обаче е паднал 26.8 ng/ml при 31.1 предния път и май започвам да влизам във филма

# 242
Записвам се и аз много плахо в темата, до момента само ви следях. Blush

Бременна съм 3 месеца след биохимична бременност, а тази също започна с притеснения, заради бавно нарастващо ЧХГ и тн. Сега съм в 6+1 спрямо овулация и преди 2 дни се видя само сакче с жълтъчно мехурче. Със сигурност ще съм на нокти до края на първи триместър, ако всичко върви наред. Ще ми е второ дете, имам госпожица, която става скоро на 5 години. С нея изобщо не съм го мислила толкова и не съм се притеснявала, сега се чувствам все едно ми е за първи път, а и съм забравила някои неща. Бях на 22 като станах мама и нито съм изследвала ЧХГ, нито съм разбирала толкова, колкото сега. Иска ми се пак да съм така невежа. Grinning

Аз имам въпрос към тези от вас, които приемат прогестерон вагинално. Засилиха ли ви се симптомите? Аз за първи път започнах да го прилагам преди 2 дни и често ми се гади, имам киселини и ми се подува корема. Преди да започна да го взимам бяха започнали леки неразположения, но сега ми се струва по-зле и се чудя дали има общо.

Пожелавам на всички лека и успешна бременност. Heart
Здравей, аз откакто използвам вагинално Утрогестан, нямам ядове. Не знам дали е рано за кофти симптоми (8ма седмица съм), но при мен е само гадене по различно време на деня. (Силно се надявам така да си остане и да нямам други неразположения). Досега съм повръщала само веднъж. Срещу гаденето ми помага глътчица-две кола и също това лекарство, което АГ ми изписа - Емо стоп. Едно сутрин и едно надвечер. Пия но шпа 3х1, тъй като изпитвам леки болки, а с един аборт, АГ препоръча да не го спирам, дори да не чувствам напрежение ниско долу. Надявам се да съм била полезна. Имам страшно много въпроси в главата си, първа рожба ще ми е и понякога се вглъбявам прекалено много, но се опитвам толкова да не го мисля. Настройвам се позитивно и някак успявам. Моля нека и другите споделят как се чувстват, кога ви започнаха симптомите, какви са и как ги борите. Всяка информация ще ни е взаимно полезна. Желая от все сърце леко бременеене на всички ❤️

# 243
Добро утро ,момичета! Тази нощ такива адски болки/спазми имах ниско долу, че чак студена пот ме обливаше. Все едно ще ми идва...едвам успях да заспя🤯

# 244
Добро утро ,момичета! Тази нощ такива адски болки/спазми имах ниско долу, че чак студена пот ме обливаше. Все едно ще ми идва...едвам успях да заспя🤯

Добро да е утрото в такъв случай вече!😀

Аз не знам дали трябва да се притеснявам...В сряда ходихме на преглед и се видя само сак с жълтъчно мехурче. Уж се водя 6 г.с.
Аз като си направих кръвен тест ден след закъснението бях с ЧХГ 211, което ме навежда на мисълта, че 4 дни преди закъснението е започнало да се удвоява ЧХГ, за да на деня на закъснението да е 211. След това чхг си се удвоява на около 30 часа, тъй като се изследвах. Но ме навежда на мисълта, че съм била с по-късна овулация. Това ме успокоява, че още не се вижда ембрион.
След 2 седмици отново ще ходя и тогава се очаква развитие...
АГ беше обран в думите си, целта не е да ни притеснява. Приятелят ми го попита дали все още е нормално да не се вижда и той каза, че да. Различно е при всеки.

Стискам си палци да е наред всичко, а дотогава предстоят много вълнуващи емоции покрай пътувания и женски празници, на които трябва да се насладим.

Вчера ходих при генетичен консултант и тъй като и двете мутации са само с по един грешен алел, т.е съм хетерозиготен носител, каза да си живея живота и да не го мисля, тъй като според нея това е нормален профил на пациент.

Живи и здрави каквото Майката природа каже.

# 245

Въпрос към всички с утрогестан:
По каква причина го приемате?
Зацапване, нисък прогестерон, или превантивно?
Сякаш имам бяла течност от него всеки път по ежедневната превръзка.😃
Стича се сякаш при вагинално приложение...Аз го използвам вечер като лягам. Прогестерона ми е 13.5 ng/ml. Чхг вече е над 6000...Четох в много статии на различни доктори от чужбина и пишат, че жизненоспособната бременност е такава с минимален прогестерон..Имало много други фактори, които били важни.

ans9898, аз приемам заради зацапване, но вече ректално 2х1. Не се притеснявай и на мен ми се изтичаше 😂 нормално е.

Дами, както ви бях споделила, аз съм със зацапване още от втория ден след като разбрахме и съм на мега терапията с повече от 20 таблетки за прием на ден + инжекции и основно лежане. Последната седмица нямах нищо обаче и лекарят ми намали терапията вторник като бях на преглед, каза че всичко е супер и аз толкова се успокоих, че два дни излизах да се разхождам с приятелки мами с количките за по час и 10-15 мин и вчера след разходката се прибирам и отново зацапване - не е кръв отново само леко кафеникаво, но беше повече като количество, върнах си сама едните витамини Ц 500 и още 1 но шпа макс (намалените са ми по 2 на ден) след вечеря и засега май спря, но не съм ставала още. Силно се надявам да е било само заради разходката и да не се случва отново всичко. Вчера ми беше много тежко. Та сега отново на легло и се чудя дали ще е така през цялото време, дано не. Днес ако всичко е наред съм решила да не притеснявам моя лекар, но ще видим. Стискайте ми палци 🌷

# 246
Така като гледам не съм само аз голяма паника. Grinning

Аз също имам силни болки някои дни, основно в кръста и от едната страна - редуват се. Гади ми се, подува ми се корема, всички екстри, които не съм имала с първата бременност.

За следенето на ЧХГ и прогестерон мога само да кажа да не се филмирате излишно. Ако не ви е казал АГ да изследвате, може да си го спестите. Аз за първи път го следих с тази Б и вече 3 пъти бях готова за спонтанен аборт, пък все още не се е случило. Удвояваше се на 50-70 часа и прогестерона падаше супер много до критични нива. Ама нито кървене, нито зацапване имах. За една седмица обаче се появи и сакче и жълтъчно мехурче, така че явно си расте, въпреки всичко.

Повече не мисля си причинявам този стрес, защото и без това не зависи от мен, всичко се случва. Heart

# 247
Мен кръст не ме е болял все още, но вчера беше кошмар с този корем, дори преди МЦ не ме е боляло толкова...всъщност,се събудих от тези болки. Вече броя часовете до неделя, заради прегледа. Сигурно е нормално да има болки, развитието на бременността си е голям процес.
Чудя се дали да не пийна едно хапченце но шпа.

# 248
Според мен си пий но шпа при нужда. Няма да навреди със сигурност. Всички АГ го изписват.
В начална бременност не е хубаво да има спазми на матката, трябва да е спокойна Simple Smile

Мен кръст не ме е болял все още, но вчера беше кошмар с този корем, дори преди МЦ не ме е боляло толкова...всъщност,се събудих от тези болки. Вече броя часовете до неделя, заради прегледа. Сигурно е нормално да има болки, развитието на бременността си е голям процес.
Чудя се дали да не пийна едно хапченце но шпа.

# 249
При мен и в кръста, и в корема и всеки път различно и то не всеки ден, с първото дете беше също така. Аз също пия но шпа, няма проблем изобщо.

# 250
Подкрепям за Но Шпа, на мен АГ-то ми е казал при болки до 3х1 на ден.

# 251
При мен гаденето е по цял ден, минава само след като хапна нещо и след 1-2 часа стомахът ми отново е на топка. Не повръщам, но определено това е най-неприятният симптом. Но с това похапване на 2 часа ме е страх какъв ще е резултатът на кантара. Кръста ме болеше последната седмица, до вчера, тъпа болка, но мисля, че премина. Мисля, че пика на симптомите е 9та седмица и се надявам и гаденето да премине до седмица.

# 252
Засега и моя главен симптом е гадене. Леко е и не се стига до повръщане, но все пак е неприятно. Вода с лимон ми помага и да хапвам бисквити.
Също се измарям повече и ми се завива свят. Леките болки в корема мисля, че са нормални заради промените.

# 253
Момичета, вече ще се запиша при вас. Тревожех се много, че бебчо беше по-малък, отколкото трябва, но днес след прегледа се оказа, че е ок, просто късна ову.
И аз имам болки всеки ден, пия но шпа.
Доктора каза без полови контакти засега. 😳

Дано всички сте добре.

# 254
Момичета,прекрасни сте и определено ме успокоявате! Благодаря Ви♥️

Общи условия

Активация на акаунт