ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 303
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
Шишарче, точно това са и моите аргументи да съобщим когато има повече яснота. Искам да направя нужните тестове - сред които задължително и хромозомни тестове, и чак тогава да разгласяваме. ММ е напълно съгласен. Иначе вероятно ще кажем на всички накуп - замислила съм, ако всичко е наред, едно великденско събиране, на което без да подозират да им съобщим. Но и семействата ни се познават, тоест не би трябвало да е неловко.

# 286
Аз все още  не съм казала на работодател, но след като чухме сърчицето мисля, че е време. Да го имат предвид, че не мога да ходя на командировки. Не съм мислила от кога да взимам болничен, засега се справям. И аз си мисля, че ако седя вкъщи и нищо не правя ще ми стане доста скучно толкова месеци. Като ми стане зле и не се справям ще поискам.
Казахме само на най - близките - роднини и приятели.
Относно промяна на теглото, засега е половин килограм.

Според Вас нужно ли е да следя на частно и по НЗОК? Личния лекар ми препоръча да се следя и по здравна каса заради  документи, които се дават преди раждане?

# 287
По ЗК май се полагат 2 пъти кръв, урина, 2 микробиологии и цито. Питай доктора на частно дали може да ти издаде болничен при нужда и най-вече 45 дневния преди раждане и май се подготвяха документи за раждането, но като не помня.. Ако може, тогава не е проблем, че не си по каса.

# 288
Аз също съм в чуденка кога да кажа на работодател(...)законът защитава ли ме по някакъв начин от уволнение и т.н.
Само началник отделът ми знае за моята бременност. Съобщих й го след като чухме сърчицето. Разбрахме се след средата на април, като вляза в 4-тия да съобщя на началника. Септември претърпях загуба. Доста хора знаеха (един от друг бързо се разбра, че правя ин витро и т.н.) и ми беше изключително трудно да се върна на работа. Това е причина сега да не желая да споделям.

За уволнение и бременност има разписано в кодекса на труда.
Здравей, и аз септември преживях същото, затова сега още на никой не сме казали. На 11.03 ми е следващия преглед, тогава мислим да кажем само на родителите ни. На работа ще съобщя след ФМ. т.е. някъде в началото/средата на април. С наднормено тегло съм и смятам, че до тогава ще успея да го прикрия ❤️

# 289
Littlerocknrollqueenn Кураж, мила Heart

Честита Баба Марта! 🔴⚪ Да се включа и аз. Още не съм ходила на АГ. Със закъснение съм 7 дни, днес си пуснах кръвен тест и резултата е 8215.69  mIU/ml. Струва ми се много високо 😳. Калкулатор смята, че съм в 5гс 2 дни.

Това може да са и тризнаци! Много е високо!

blondyberry Относно силни болки... по принцип четох, че около 6-7 седмица започват болки от разтягането на матката, но мен малко ме притеснява да са толкова силни, че да те събудят през нощта. Сподели го с АГ-то при прегледа.

ВаНиЛа И моята овулация беше на 29-ти! Ще се движим паралелно! Relaxed Днес се водя 6с.6д., приложението, което ползвам аз е P.C. иконката е червенотефтерче с розово цвете. Инсталирах си още едно "HiMommy!" с единствената цел да си следя килограмите, но не го отварям изобщо.

Вие как сте с теглото? Аз съм с "normal" BMI според приложжението ми за тегло и хранене ZeppLife, което за съжаление няма опция да му задам режим, че съм бременна и сега body score-a ми започна да става много зле, разни показатели като body fat, protein, bone mass и др. започнаха да ходят в червеничкото, въпреки, че като цифра килограмите ми почти не са се променили! Висока съм 164, тежа 63 кг (идеални кг за мен се водят 55, но съм била толкова само половин година в живота си след тежка депресия и в продължение на 3 години ги качих обратно до 63, че даже и понапълнях - 67! Когато се хванах в ръце и почнах да си следя калории, стъпки, активност и декември преди празниците бях свалила до 60, ама по дрехите бях усетила, че малко пак съм се отпуснала, така че предполагам, че съм била 63 като съм забременяла.)

Та, засега може да се каже, че нямам промяна в теглото (преди си пийвах алкохолче честичко, винце как обичам...покрай празниците чашка всяка вечер... ама сега съм спряла изцяло. А то е адски калорично и предполагам, че от там идва компенсацията засега, да видим тепърва...)

shishar4e, хаха, неее, тризнаци 😁- вече имам едно. В родовете нямаме и близнаци, дори. Поразрових референтните стойности и е в норма, макар и на горна граница. Пък на прегледа ще стане ясно, за сега нямам час още.
Аз мисля, че 45 дневния болничен преди раждане трябва да е издаден от АГ, който работи по ЗК, но може и да се бъркам.
За мен честно казано е важно, АГ, което ме следи да мога да разчитам на него, а не да има лъскав кабинет и апаратура последен модел. С първата бременност АГ ми отговаряше на всяко запитване дори и по вайбър. На прегледите винаги беше внимателна и обясняваше, вдъхва много спокойствие и увереност.
Вече за ФМ е по-различно. Някой вече записал ли е час за ранната ФМ + биохимичния скриниг, бяха след 11 г.с. За мен е доста рано още да записвам час, ден.

# 290
airgirl Аз съм записала час при д-р Сигридов за първата диагностика. В 1-ви ден от 9 г.с. ще съм.

# 291
Аз не съм сигурна дали е нужно да се прави ФМ и БХС. По-скоро едното само?
В Майчин дом БХС е безплатен.

# 292
ans9898, Между 11 г.с.-13 г.с. се прави кръвно изследване, което дава резултати на база на статистически данни (БХС) и детайлно ехографско оглеждане/ проверка на плода ( понякога му казват ранна ФМ).

# 293
Здравейте след първи преглед. Има сакче с ембрионални клетки отговарящи на 5+4 седмица. Леко се успокоих. Надявам се в Надежда в сряда да се види повече.
Забрани ми да дебелея първия триместър и след това само 10 кила и иска да спра лекарствата за инсулиновата резистентност. За вървенето каза да продължавам, докато се чувствам добре.

# 294
По време на бременността не е необходимо да се яде като за трима. Преди години д-ра ми каза следното - на бебетата не им трябват бързи въглехидрати. Само дупетото ти ги иска.

# 295
Здравейте, аз бях на преглед онзи ден и открих моят лекар- д-р Лещарска в Лозенец. Много изчерпателна и отзивчива. В 9+2 седмица съм, но тя каза, че отговаря с една седмица напред. Показа ми ръчички, крачета,  различните органи.
 Записах си час за БХС в МЦ Оскар при д-р Янкова, по препоръка на д-р Лещарска. Като в никакъв случаи не ми е дала само този вариант, предложи ми безплатния в МД, в Оскар и по-скъп.
 В Лозенец следенето не е по ЗК, но моят приятелка се следи и роди там и всички болнични и ги издадоха от там. Но ппц Лозенец е държавна болница, не знам как седят нещата с частните  болници.

# 296
Здравейте и от мен след преглед...Освен огромната изненада,че са две сакчета😁 минавало ми е през ума, понеже имаме в родовете, но някак не го допусках. Кофти е , че откриха и киста 4,7 см...изписаха ми 3*2 утрогестан...това много ме притеснява, явно затова съм имала болки.Има ли тук други момичета с киста...

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 09:44 от blondyberry

# 297
Аз имам, но на дясната гърда. В първите седмици се беше подула много и я усещах на пипане. Ходих на лекар, които ми обясни, че е нормално и от бременността може сама да се махне. След няколко месеца ще ходя пак на преглед.
Здравейте и от мен след преглед...Освен огромната изненада,че са две сакчета😁 ми откриха и киста 4,7 см...изписаха ми 3*2 утрогестан...това много ме притеснява, явно затова съм имала болки.Има ли тук други момичета с киста...

# 298
Моята киста е на яйчника...левия

# 299
Blondyberry, честити 2 сакчета! Simple Smile

На мен доктора не ми погледна яйчниците и на двата ми прегледа. Мислех да го попитам, но си казах щом не го прави, значи няма нужда, а и не искам да ме ръчка много. Може би защото така или иначе съм си на утрогестан и да има нещо, няма какво друго да се направи.

Иначе и аз имам в едната гърда 2-3 малки кисти и ме болят. Като цяло ме болят гърдите, но си мисля, че и кистите усещам и се чудех кога по време на бременноста е препоръчително да се отиде на мамолог? Сега ако ида много ще ме боли от натискането с апарата.

Иначе явно ще съм с тежки симптоми. Последните два дни имам 4-5 жизнени часа на ден и през останалото време съм супер изморена. Корема си боли, гадене през целия ден, а вчера и главата ми беше отнесена...

Общи условия

Активация на акаунт