Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 539
  • 845
  •   1
Отговори
# 660
Empathy, всичко ще бъде наред, пожелавам ти една лека, приятна и най-вече успешна процедура. Знам че масата хора няма да се съгласят с мен, но и преди съм си позволявала да кажа, че за мен стимуалциите бяха като цяло приятни преживявания и много полезни, или поне аз предпочитам да ги смятам за такива. Това го пиша само ако ще е от полза за Empathy и за всички, за които единствения шанс е инвитро. Моля, останалите да игнорират и да знаят, че не агитирам никого за инвитро.

Скрит текст:
Първо, процедурите дават огромна надежда, че най-накрая ще се случи чудо след мъките естествени опити и малките шансове да стане спонтанно при хора с проблеми. А и за хора предприемащи инвитро, то на практика си носи доста по-големи шансове за успех за разлика от опитите вкъщи. Второ, аз намирам нещо чаровно в целия процес на контрол на нещата. Лично за психиката смятам, че е някаква почивка от това да следиш кога, къде, какво, притеснения как са хормоните, ама дали имах овулация, изпуснахме ли я, ама уморени ли сме и т.н. Тук лекарят ще контролира всичко, хормоните, фоликулите, въобще целият процес ще е под пълен контрол и ако се довериш изцяло на лекарят ще ти дава едно спокойствие, че някой друг отговаря за нещата и ти само изпълняваш. Трето и може би най-важно е че ще научиш много неща за себе си, ще видиш кога узряват яйцеклетките ти, какво качество яйцеклтки имаш, колко фоликула правиш, как реагираш на стимулации, какви са нивата ти на хормони следени почти през ден. И много и много други неща, които ако не дай боже опита е неуспешен поне ще дадат ориентир за това как да продължите после. Късмет и няма да се тревожиш, вярвам всичко ще мине идеално!

# 661
Empathy, стискам силно палци и се надявам стимулацията да е лека и най-вече успешна❤️

# 662
Здравейте, момичета, и аз напоследък четях набързо и не бях влизала от няколко дни.

Първо! Ванилаааааааа Heart HugHugHugHug Честито, момиче! Heart EyesHeart EyesHeart Eyes
Толкова много се развълнувах за теб! Много се радвам, че инсеминацията е дала резултат! Вдъхваш ми надежда!
Сякаш разбрах за някоя супер близка приятелка..много е странно  Joy

Lygia Честита радост! Blue Heart много щастие да ви носи и да расте здрав!

mommy22 Много успех!

Успех и за трансфетите момичета! За всички в стимулация и всички не чакащи Ц!

ПП: Ванила, като се почувстваш по-спокойна пиши и в групата на инсеминациите, сигурна съм, че много ще се зарадват момичетата и ще ги окуражиш! Heart

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 16:32 от Flowering1808

# 663
Empaty, пожелавам ти тази процедура да сбъдне мечтата ти!
Mommy, Ванила, нека нивата на ЧХГ да вървят стабилно нагоре !
За всички, които чакаме нашето чудо оставям едно любимо стихче от моята психоложка, което винаги ми повдига духа и връща вярата, че всичко е възможно(понякога имаме нужда)
Бременна
Жената мечтаеща бебе,
става бременна първо в душата си,
после заобичва идеята в главата си.
Ако дълъг път от рожбата и я дели,
започва силно да боли.
Най-важно е тогава,
да не се оттегля тя в забрава,
а да свети, да твори,
да продължава в Живота да гори!
Идеята е не да се превърне в жар,
а да допринася всеки ден със своя дар.
Накрая с Любов и Светлина пълна тя е,
гушкайки бебето, за което мечтае.

# 664
Ванила, Mommy, стискам палчета. Сигурна съм, че ще имате добри новини 🍀🍀🍀
Като човек с много стимулации ще споделя как реално стоят нещата....
Скрит текст:
Инвитрото не е магия, нито е шега работа. Повечето хора си мислят, че като направиш инвитро и 100% ще има бебе....да, ама не! Ин витро стимулациите крият безброй рискове. Например хиперстимулация, която може да е лека, средна и тежка. Тежката може да те вкара в интензивното и освен да усучеш и загубиш яйчник, може да загубиш и живота си. Да не говорим, че това са хормони и рискът от злокачествено заболяване се увеличава със всяка стимулация. Писала съм с жени, които още след първата стимулация получават диагнозата карцином на яйчник или на гърдата. Всички жени преминали инвитро трябва на всеки 6 месеца да посещават мамолог и да правят цитонамазка. Тук изобщо не говорим за обичайните неразположения като болка, подуване, гадене, повръщане и т.н. Да не говорим, че след пункциите в България съм колабирала и болките са нечовешки. Ин витро стимулацията е краен вариант, ако не се получило нито ествено, нито с лека стимулация на ествени опити или инвитро на ЕЦ или пък чрез инсеминация. Аз съм много позитивен човек, но съм и реалист, който не носи розови очила и си казва нещата в прав текст, дори и това да изплаши някой. Това е самата реалност. Отделно разваляне на зъбите след всяка стимулация и преждевременно побеляване на косата, косопад, това са неща, които съпровождат стимулациите, като тези бонуси не ги получават само жени с много леки и не повече от 1-2 стимулации.
Емпати, ти си запозната със всичко това и страхът ти е дали процедурата ще е успешна, а аз ти пожелавам от сърце да си бременна съвсем скоро! ❤️🫶🍀
ПП плюсовете от инвитрото като цяло са си така както ги е написала SGC, но трябва да се знаят минусите, които никак не са малко.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 14:20 от Kactus

# 665
Благодаря ви момичета, за разбирането и подкрепата 🫶

# 666
Оф не е тема за инвитро, ама...
Скрит текст:
Kactus, с цялото ми уважение към теб и приятелски чувства, които имам, ама трябваше ли да напишеш такова нещо на жена на която ѝ предстои процедура и тъкмо сподели, че се притеснява и я е страх. Естествено, че никой в тая тема не е идиот и знае, че инвитрото не е за удоволствие. Всеки бяга като дявол от тамян от него и разбира се, че не е измислено с цел развлечение и забавление. Инвитро правим, защото няма как да имаме деца по друг начин. Да, трябва да знаем рисковете, но трябва да се знае и какъв е процентът тези рискове да се случат и че всъщност много от рисковете могат да бъдат предотвратени, когато сме добре информирани. Освен това ти сега като ѝ каза тези рискове очакваш тя да каже, добре тогава не искам дете, аз съм си по-важна. Много ясно, че има рискове, но всички, които сме поели по пътя на инвитро знаем с каква цел го правим и не виждам смисъл да се плашим една друга, колко смъртоносно може да е инвтрото. Знаех си, че ще съжаля за по-горния си пост, ама все пак мисля, че имаше и по-деликатен начин да се каже, че има рискове, и е по-важно не да ни е страх от тях, а да се стремим да сме добре информирани да ги предотвратим.  Извинявам се за острия тон специално на Кактус, наистина те уважавам, ама чак аз се уплаших от инвитрото като го прочетох, а съм минавала вече 2 пъти и много добре знам, че не е магия след като още нямам деца. Съжалявам и ако съм заблудила някой с горния си пост, че инвитрото е магия и върховно удоволствие. Написах го за хора, които нямат друг избор освен инвитро и защото това са други гледни точки, които човек може да предпочете пред това да се отдаде на страха докато е в процедура.

# 667
Момичета, ако изследвам ЧХГ и прогестерон едновременно, има ли значение, че е следобед и съм обядвала? Или направо утре да отида.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 14:32 от Le Strange

# 668
SGC на мен това ще ми е четвърта процедура. Кактусчето знае, че съм наясно с тези неща и точно те ме плашат. Мен ме утеши нейният пост защото почувствах разбиране 🫶🫶🫶
Как го правите този скрит текст?

# 669
Момичета, ако изследвам ЧХГ и прогестерон едновременно, има ли значение, че е следобед и съм обядвала? Или направо утре да отида.

Не е проблем яденето. Пускай днес.

# 670
Le strange На мен в геника ми казаха на гладно, хематоложката каза, че няма значение.. следобеда не мисля, че ще е проблем ако пуснеш

# 671
  • Замък сред облаците
Le Strange, няма никакво значение яденето.

# 672
Empathy, радвам се, че си ме разбрала правилно, за това си позволих да пиша по този директен начин. ❤️🫶🍀 Знаеш, че теб те чакам със стиснати палци и съм сигурна в успеха ти ☺️
SGC, не си ме засегнала по никакъв начин, просто искам всеки да е наясно какви са рисковете и че самата стимулация може да е съпроводена с много странични реакции и неразположения. Важно е да правим информиран избор, както и определени профилактични изследвания, и прегледи след стимулация, за това беше и горното ми обяснение. 🫶
Скрит текст:
Предпочитам всичко да се каже както е, а не да се захаросва. Аз зная за всички рискове и въпреки тежките стимулации, не се отказвам и правя нови. Емпати е наясно как стоят нещата. Не искам ин витро стимулациите да бъдат представяни като леко болезнен цикъл или нещо много положително и лесно, защото не е така. Знам всякакви истории, като някои от първо лице. Не ми се сърди, просто искам всеки да е информиран. ❤️

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 15:37 от Kactus

# 673
empathy, стиснати палци и от мен за лека стимулация, с много ембриончета като резултат!

ванила, mommy, и аз чакам да се похвалите с хубави стойности, без значение дали днес или утре!

За стимулациите:
Скрит текст:
Преди първата ме беше страх най-вече от хиперстимулация, заради СПКЯ при мен. Не ми се размина, но беше лека.
Ако стигна до нова стимулация към този страх вече се трупат други - за физическото ми състояние, за резултата от цялото това нещо... Гледам да не го мисля преди да видим какво ще стане с трансфера, но все пак си се промъкват и тези тревоги. Ясно е, че като това е пътя към детето го правим, но е нормално да е съпроводено от всякакви емоции - и надежда, и страх, и всичко друго.

# 674
Emapthy, не знам как да те окуража, но ти стискам палци и изпращам положителна енергия за лека стимулация и бърз успех след нея!

Flowering, благодаря, ще пиша по-нататък в другата тема, да. Simple Smile

И резултатът излезе - удвоява се. Blush Безкрайно благодаря на всички в темата за подкрепата и на Rave, че създава и поддържа такова прекрасно пространство за взаимопомощ. Вярвам, че от части успеха ми се дължи на споделянето с всички вас! Благодаря ви! Sparkling Heart

Скрит текст:

В момента съм на 50 мкг акутирокс на ден. За четвъртък имам час за ендокринолог. Може би ще запиша още един при друг специалист. Толкова ниско TSH тревожно ли е?
В момента от 2-3 седмици съм на 6000 единици витамин Д+К на Better you. Нямам пауза преди теста, така че мисля да продължа с тази конска доза. Какво мислите?

Едитвам се да пожелая успех на Le Strange. Green Heart

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 16:10 от ВаНиЛа

Общи условия

Активация на акаунт