Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 622
  • 845
  •   1
Отговори
# 480
Sunshine Късмет и от мен. Стискам палци всичко да е по мед и масло.

Така както сте де разговорили за тромбофилии, ще взема да погледна какво имах и аз защото помня, че казаха, че е нискорискова и няма а има терапия. Иначе за хематолог кой ще препоръчате от София. Аз пак ще питам Сенкова. Ще пусна и допълнителните, защото имах основният пакет.

тити Честити малки пухчовци.

Аз още не мога да преживея смъртта на моят котарак и често си поплаквам за него. Много липсва.

Минах през Сенкова днес. Според нея прогестерона е ок, бил в др. мерна единица. За LH, каза че не е проблем за Зет. Пуснахме днес микробиология и след като имаме резултат ще видим какво ще правим.

# 481
  • Замък сред облаците
Орхидея, аз бих пуснала полови хормкни между 2-5 ден на МЦ, кариотип, тромбофилии, антиспермални антитела. Тромбофилията след 30г и след първи по-“млади” бременности се отключва. При някои изменения в кариотипа може да има бременност, но може да има и проблеми/липса на зачеване и шансът да е по-нисък. А това пак се комбинира и с възраст щото нали поспада полека качеството.
За половите хормони - важното е да са оптимални. Тя О може да се случва, но при една естрогенова доминантност лигавицата на матката може да е свръхдебела да речем или чисто структурно да не е подходяща за имплантация (а това не всеки АГ може да види и прецени), може някой хормон да играе и да показва проблем с качвството. За щитовидната същи знаеш че трябва да е оптимално нивото, няма да се повтарям.

# 482
  • София
добавка от мен към написаното от АА - и проходимост на тръбите

# 483
Благодаря много за насоките!
Да, ЩХ пусках и обсъдих с ендокринолог, който се занимава с репродуктивни проблеми - казаха, че всичко е топ.
Тромбофилия съм пускала също. Може би половите хормони са разковничето.
Кариотип какво представлява като изследване?
Благодаря и на Шантал! Това ми препоръча и АГ. Но само това…

# 484
  • Замък сред облаците
А, да ето още нещо, което се мени във времето. И антиспермалните също могат да възникнат отведнъж, въпреки че преди може да не е имало проблем с този партньор.
Кариотипът е генетично, проверяват ви хромозомите с мъжа ти.

# 485
2402, имаш силно стиснати палци от мен в събота! Flowers Four Leaf Clover
Пълнолуние, успех и на теб, скоро да направите трансфера и да е успешен! Flowers Four Leaf Clover

Blueorchid, аз към списъка на АА и Шантал бих добавила, че нормалното телесно тегло не изключва възможността да има инсулинова резистентност, така че по-добре изследвай и глюкоза и инсулин на гладно.

Тити, сладките сиви топчовци направо са одрали кожата на майка си!

# 486
А, да ето още нещо, което се мени във времето. И антиспермалните също могат да възникнат отведнъж, въпреки че преди може да не е имало проблем с този партньор.
Кариотипът е генетично, проверяват ви хромозомите с мъжа ти.
Кариотип, предполагам тогава, е оптимално в Геника да се пусне?

Благодаря от сърце на всички! Наистина бях изгубила нещо надежда и ориентир последните дни.

# 487
  • Замък сред облаците
И в НГЛ може и беше по-евтино.

# 488
Тити, много сладки топчовци Simple Smile))))
2402,  Пълнолуние, стискам силно палци за трансферите и ви чакам с добри новини да повлечете крак и лапа Simple Smile))
Съншайн, бързо разглеждат молбите, нашата около 2 седмици й отне, успех ти пожелавам Simple Smile))
Блуорхид, кога последно е била успешната ти бременност и от колко време пробвате ? п.с., извинявай, но сме много и понякога губя историите

Аз днес съм много радостна, защото ми излезе и МБ и е чиста.Innocent Няма бактерии, няма гъбички. Стерилната също е чиста и на ММ е чиста . Дишам малко по-леко. Пусках и ПКК за ЦС, малко рано, ама да видя какво е положението за след Ковида. Учудващо съм успяла да сваля ТСХ, има още накъде, но поне не е като миналия път.

# 489
Успешна не е имало, последната е от миналото лято. Приключи 7гс юли месец.

# 490
Виждам, че говорите за мутации.
Аз съм с хетерозигот по PAI и MTHFR и хомозигот АСЕ, с един спонтанен аборт в 7гс.
Когато с успешната ми бременност бях при Сигридов в 13гс, неговото заключение беше, че щом в тази седмица съм със здрав плод, без изоставания и с максимално отворено маточни артерии, рискът от тези мутации е отпаднал. При  хомозигор АСЕ според него проблемите са с ранната бременност, до 10-12гс.
Категоричен беше, че при моят Д-Димер от 0.20 трябва веднага да се спре аспирина, защото има висок риск от кървене. Пробва се да ми спре и НМХ, но там вече удари на камък и се разбрахме да си го оставя до края на бременността.
Слагах го още 3 дена след раждането.

ПС: Аз също съм с много нисък вит. Д (11) и съм на доза 9000 единици на ден. Както е казала АА е най-добре да се приемат с вит. К
На мен ендото ми изписа Кенон, а вит. Д ми е на Better You от 3000

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 17:54 от Rocket

# 491
Здравейте, аз сега се върнах от АГ - задържан фоликул, съмнение за киста на жълтото тяло. До сега не съм се сблъсквала с този проблем. Болката я яйчника продължава. Поне не съм паднала духом. От тук нататък какво следва според вас, АГ иска да ме види на 6ти ден от Ц за да провери дали се е изчистило.

# 492
Sunshine_00, бързо да излиза решението и още по-бързо да видиш положителен резултат след процедурата.
2402, радвам се, че всичко върви добре, пожелавам ти гладко да премине трансферът и чакането да си заслужава.
Salsera, радвам се за добрите новини и дано скоро се похвалиш с успешен траснфер.
Пълнолуние, късмет с изследванията и дано скоро има положителен резултат.
Blueorchid, моя приятелка наскоро всичко беше изледвала, всичко им беше идеално, имаха едно дете съвсем нормално заченато, ноо второто не се получаваше и като направи ЦС веднага лъснаха запушени тръби, та никак не е за подценяване това изследване, ако доколкото разбирам все още не сте го правили. Тя след като го направи забременя почти веднага с инвитро.
Sisi,  не съм особено компетентна по темата, но мисля че практиката е да се изчака следващ цикъл да се види дали се е спукал и ако не се е спукал сам, се предписват лекарства за спукването.

Успешно бебеправене на всички трудещи се тези дни! Wink Flowers Four Leaf Clover

# 493
Здравейте момичета!

От няколко дни имам парене и често уриниране, пуснах обикновена и стерилна урина, та сега излезе резултата - ешерия коли.
Във вторник имам чак час при АГ, за това ви моля да ми препоръчате нещо за облекчаване или възпрепятстване на инфекцията.
Правихме си опити този месец и сега се притеснявам, защото АГ най-вероятно ще назначи антибиотик.

Аз в неделя изпих последното хапче АБ - Панцеф. Сега в понеделник ще започвам УроВаксом (водят го ваксина) сутрин по 1 на гладно за 30 дни и чак тогава ще ходя да пусна урина, за да видя какво се случва и дали ще трябва да продължа с нещо друго или недей си боже следващ АБ...
Пия и чай от Мечо грозде.

# 494
Съншайн, пожелавам ти успех от раз! 🍀

Дими, имаш силно стиснати палци и от мен за събота! Всичко ще бъде наред! ☺️❤️
Пълнолуние, Салсера, успех и на вас, скоро да направите трансферите и да са успешни!

Blueorchid, напълно подкрепям съветите на АА, Шанталче и Файонка. 🍀

Тити, много са сладички! ☺️❤️

Фей, S.G.C. ❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт