Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 33 884
  • 821
  •   1
Отговори
# 660
Дара, не ти е сега време да сваляш.😝
Натка, аз ненавиждам пърженето. Като цяло, не харесвам и вкуса на повечето пържени храни. Затова и предпочитам да пека във фурната или във фрайъра.🙂 Нямам проблем с панирането, мога да панирам и без изобщо да докосвам с ръце, това ми е бързата част. Обаче пърженето в маслена баня и разчистването на мазнината след него могат да ме доведат до нервна криза.😂 Макар че обикновено не отнемат много време, просто ми е много досадно...
Навън в заведение пък изобщо няма гаранция дали въобще ти сервират кашкавал под панировката или е някакъв имитиращ продукт. Едно че в панировката не знаеш какво точно има, второ че и за мазнината при пърженето нищо не се знае, трето че и на вкус може да не прилича на паниран кашкавал и може и въобще да не е кашкавал...😃

# 661
Гръмогущер си намери в Лидл ципура на 50% и  си я опече. За народа - кашкавал.
На мен не ми се е разтичал откакто бях 5 годишен. Sunglasses
Номерът е, както каза alivi, олиото да е пред запалване. Отвънка е яйце и като добие цвят се обръща и съответно вади, а като е горещо става много бързо. Но най-любимия ми паниран кашкавал е завит в шницел и след това паниран Stuck Out Tongue Winking Eye

# 662
Хаха той шницелът и с кашкавал вътре, и без, все е вкусен Grinning Дойдохме си на думата де, мръвки да има Joy Тя описаната от мен панировка и за такова нещо става, също става и в еърфраера и то. Е, по-бавно отколкото в тиган, естествено. Ама става, пробвала съм колкото да си начеша крастата.
Долче, същата съм с пърженето, не е било моето никога. Преди повече ядях... ако има друг да изпържи, но аз пак не се захващах. А за един човек пък хептен не си заслужава чистенето после. И така от чист и неподправен мързел, си карах по-здравословно още от преди да започна режим Joy

# 663
Ха завит с шницел. Не бях чувала за подобен вариант интересно .
Тайсче❤ ми аз нямам навика да се снимам. А сега съм и по  пижама 😃
Долче много вкусен твоят.  Трябва да се върна да чета ако си писала как го приготви💐

# 664
Ха завит с шницел. Не бях чувала за подобен вариант интересно .
Е как бе душа, Кордон Бльо и всякакви вариации по темата са си точно това Grinning Ама прав ни е гущерът, по-хубаво е с мръвка отколкото само кашкавал Grinning
Казах си вече че си ми е краста да експериментирам, та съм пробвала и с различни панировки, и с различни мръвки, и с различно сирене вътре, къде с шунка там, къде без. Това за еърфраера говоря, за пърженето в тиган вече стана ясно че не е моето Grinning Занимавка е, отнема време и съответно не го правя често. Обаче като ми остане време и енергия, това е нещото, което да си направя за глезотия. Тотално си струва.

# 665
Кордон бльо или месни рулца с плънка най-често предпочитам да правя в по-голямо количество, за да си имам по-често по нещо, което изглежда по-завъртяно, но реално не е и само мятам да се пече.😃
Дара, по 3-4 яйца слагам обикновено, пакетче желатин (9-10 грама), една топка моцарела и сол. Понякога добавям и по малко вода или течна сметана към яйцата.

# 666
  • на острова на мечтите
Що не работи бАтонЪт "Полезно"!? Оня отдолу с вдигнати палче🤔👀
Нямам време да пиша, но ви чета. То няма и какво да пиша.
Не ми се е разтичал кашкавал. А и да се разтече нищо му няма. Не е дефект.
Днес дробчета за вечеря и телешко варено за обяд. Сложих и режимен картоф. Ама не ми хареса. Ще си го ям суров.
П. П. Натка, туй със замразеният кашкавал ми хареса!

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 22:17 от danilu

# 667
Данилу, има някакъв бъг с бутона "Полезно". И ограничение имало- блокира се за час, ако за 5 минути го натиснеш повече от 20 пъти, както и при натискане над 6 пъти за една и съща публикация (не запомних в какъв интервал от време тук)...
Какъв ти беше режимният "картоф"?😃

# 668
Тайс написа, а аз въртя черпака у нас! Не, Тайс, черпакът е моят царски жезъл. Той изсипва благата у нас. С него царувам! Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 22:38 от Гръмогущер

# 669
На мен ми работи бутона.
Може и нещо ограничения да са сложили. Гледам се оплакват и други от този бутон.

# 670
  • на острова на мечтите
На мен ми работи бутона.
Може и нещо ограничения да са сложили. Гледам се оплакват и други от този бутон.
от време на време трябва да го натисна повече от пет пъти🤪
Гръмогущер,  цар у вас е?! Да не ти се завърти нещо главата, че с царските особи понякога стават разни неприятни случки... 😁

# 671
Аз съм като английския крал - царувам, но не управлявам... Grinning

# 672
  • Sofia
Здравейте. Ще помоля за малко помощ. Вече 4 седмици спазвам диетата абсолютно стриктно. Не съм прегрешила една хапка. Количествата са нормални. Вода пия. Спазвам фаст 16/8. Тренирам умерено 6 дни в седмицата.... И нищо.
В началото свалих едни 800 гр и до там. Кантарът се е закотвил на абсолютно едно и също тегло и не мърда наникъде. Мерките също.
Пия тироксин, изследвах щитовидна, всичко е в норма.
Спазвала съм 1000 диети в живота си, такова чудо никога не е било. Случвало се е плато, но не и в началото. И не по месец.
Единственото, което се сещам е, че последната година цикълът ми поразреди, вече идва на около 3 месеца веднъж. Нямам никакви климактерични оплаквания.
Та въпросът ми е на някой случвало ли му се е такова нещо и открихте ли причината? И как ви се случват нещата с отслабването около спирането на цикъла?

# 673
  • на острова на мечтите
Савина, в началото на режим си аз така. Нито грам. Понеже доста спекулирах с тялото си - отслабване, напълняване, пак отслабване и пак качване, то явно рече, я да видим тоз каприз докога ще я държи таз жена. Освен това ранна  менопауза, стрес... бавно тръгна режима, но откъм сантиметри вече отчитам резултати. Не си давай зор! Ползите от режима са много.
Аз съм като английския крал - царувам, но не управлявам... Grinning
😂👏Мъдро!

# 674
Витамин Д в какъв грамаж взема? Последно от вчера - на дъщеря ми й спряха лекарството, остава само на режимна храна и витамин Д от 4000 IU през ден.

Изписаха за 1 месец по 2000 IU, и три месеца по 1000 IU дневно.
На BetterYou спрей вит Д + К2 .

Общи условия

Активация на акаунт