Професия учител - 18

• 50 306
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Успех! Стискам палци!

# 196
Някой може ли да ми обясни за проектите по Дейност 3,4 и 5 ? Едното май беше за заниманията по интереси, там съм наясно, но нямам възможност за работа. Искам да се включа и аз в някакви проекти, а все не стигат до нас в занималнята, ако ме разбирате…

# 197
  • Върху лъчите на Слънцето.
Piole1, въобще не се притеснявай. Ще вземат този с връзките! Филма не само съм го гледала, но съм го и играла Simple Smile
И аз така предполагам, но все пак училището е хубаво и реших да кандидатствам, важното е да сме живи и здрави. Ще дам отзиви по-късно какво е станало. Можем да бъдем полезни и на други хора.
Успех! Не всичко е "връзки"! Simple Smile

# 198
Здравейте, мина въпросното събеседване точно за 5 мин освен общите приказки и дали имам стаж мен попитаха дали знам какво е профилирана подготовка, колко оценки минимум са нужни за оформяне на срока. Дотук добре, попитаха ме откъде мога да черпя информация електронно и аз отговорих от сайта на МОН, а за "Електронна раница" или нещо подобно не съм ли бил чувал.
Вътрешно ми се искаше да отговоря, че допреди Ковид и онлайн обучението те не са били чували за компютър като цяло. Joy
Това беше моето приключение, доста начумерени бяха, аз се опитах максимално да ги предразположа, все пак работя с много хора в друга сфера и имам опит с контактите, но ударих на камък.
Понеделник ще обяват печелившия кандидат в сайта им.
Бяхме 7 кандидата, все млади и неопитни изглеждахме.
Живи и здрави каквото е писано, ако не продължаваме смело напред.

# 199
  • София
Т.нар. "дигитална раница" е тотално безсмислена платформа. Като всички останали вкарани в образованието. Един Google Drive ми върши повече работа от всичките глупости, които пробутват. Общо взето, да, заяждат се на неопитни кандидати, за да избият комплексите си натрупани покрай технологическата си некомпетентност.

# 200
Добър е бил въпросът за "раницата". Simple Smile

# 201
Малко извън темата, но понеже се занимавам с хотелиерство, все едно да попитам човек, който кандидатства при нас да отгатне с кой хотелски софтуер работим. Ами то има доста.
И ме гледаха все едно имат хранително натравяне.

# 202
Piole1, въобще не се притеснявай. Ще вземат този с връзките! Филма не само съм го гледала, но съм го и играла Simple Smile
И аз така предполагам, но все пак училището е хубаво и реших да кандидатствам, важното е да сме живи и здрави. Ще дам отзиви по-късно какво е станало. Можем да бъдем полезни и на други хора.
Успех! Не всичко е "връзки"! Simple Smile
Точно в момента няма вреждане в системата без връзки!

# 203
Малко извън темата, но понеже се занимавам с хотелиерство, все едно да попитам човек, който кандидатства при нас да отгатне с кой хотелски софтуер работим. Ами то има доста.
И ме гледаха все едно имат хранително натравяне.
Познато, 3 години подред кандидатствам за всяко едно обявено място. Едва на 14.09. 2023г успях да  си намеря работа и то на късмет. Просто мястото е доста отдалечено и нямаше много кандидати. На всичкото отгоре и ме назначиха на срочен договор до края на учебната година, което предполага, че лятото съм на трудовата борса...

# 204
ЗЛОДЕИДА, мисля че нямат право да те назначат на срочен договор, а трябва на постоянен с изпитателен срок, който обикновено е 6 месеца, т.е. до март.

# 205
  • Майничка
Могат, ако е по заместване.

# 206
  • Sofia
Директорката на кварталното училище редовно назначава от септември до юни. Не знам дали го прави само с пенсионерите и "нередовните", защото когато преди време имах среща с нея, още не бях завършила, т.е. бях "нередовна" и ми предложи точно това, а за пенсионерите знам със сигуирност.

# 207
  • Пловдив
Ами то не е законно, но и няма как да се избегне. Ако този, който го назначат така протестира и се оплаче, ще го назначат за постоянно с изпитателен срок и познайте какво ще стане до 6 месеца. Така че разбирам всеки, който се съгласява с това.

# 208
  • при моите деца .....
При нас всеки новоназначен е на срочен договор - до 31.08.
След първата година се подписва постоянен - ако е редовен учител.

# 209
  • Пловдив
А не е ли по-изгодно и добре да е с период на изпитване по принцип?

Общи условия

Активация на акаунт