Професия учител - 18

• 50 294
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте колеги,
Имам следния въпрос. Как стои въпросът с класното ръководство при вас? Аз не желая да бъда класен ръководител. Имам ли някакви права и възможност да се откажа. Има колеги в училище, които никога не са били, а едни и същи сме всяка година. Да добавя, че нормативът от часове ми е достатъчен и без класно ръководство.

# 181
  • European Union
За 20 години ми се е случвало 3 години да не съм класна. Направо песен е работата без класно ръководство.

# 182
Мисля, че няма как да откажеш. Определянето  на класните ръководители става със заповед на директора, т.е. само и единствено от него зависи.Няма наредба, на която да се позовеш, за да откажеш.  Няколко пъти съм писала в темата относно класното ръководство. При нас класни не са хората на шефа и тези, които не могат нищо. Никой не иска да бъде класен.

# 183
  • София
Има ли някой ,който да се обучавал СДК учител по английски език към ДИКПО Варна?Интересува ме как протича държавния изпит .Лесен ли е ,труден ли е?

# 184
  • Sliven
Здравейте, колеги! Може ли съвет къде "най-безболезнено" мога да изкарам 5 ПКС? Начален учител съм. Изтървала съм срока за записване през синдиката Confused
Благодаря Blush

# 185
Здравейте, колеги! Може ли съвет къде "най-безболезнено" мога да изкарам 5 ПКС? Начален учител съм. Изтървала съм срока за записване през синдиката Confused
Благодаря Blush
ДИПКУ Стара Загора. Протича онлайн като приятелски разговор.

# 186
Благодаря Blush
ДИПКУ Стара Загора. Протича онлайн като приятелски разговор.
Наистина? От кога така?

Дида, не си изтървала срока за записване за изпит, ами най-вероятно за записване в обучение. Записването за изпит става през юни. В ДИУУ можеш да се запишеш онлайн и да се явиш на изпит в твоя град заедно с групата към синдиката. Аз така направих.

# 187
Здравейте! Учител има ли право да откаже на експерт да изнесе открит урок?

# 188
  • Добрич

Не е длъжен да приеме. Познавам колежка, която отказа.

# 189

Обаче слд това...

# 190
  • Добрич

Обаче слд това...
Нищо след това.

Аз приех и изнесох открит урок пред колеги и директори от общината. Експерът остана много доволен и това беше най-същественият бонус.
И също нищо след това.

Искам да кажа, че колежката отказа нейния урок, аз приех моя. И после нямаше разлика. Нашият експерт е много човечен, предполагам че от това зависи...

# 191
Здравейте, утре съм на събеседване за специалност учител по биология, канят всички кандидати, които са подали документи.
Завърших специалността преди 6 години и нямам опит като учител.
Може ли да ме посъветвате за самото събеседване как да се представя максимално добре.
Позабравил съм методиката и ако ми зададат въпроси няма да успея да отговоря професионално.
 Какви въпроси може да ми зададат освен тези от общо естество? Hug

# 192
  • Пловдив
Няма абсолютно никакви критерии за интервюто. Каквото хрумне на всеки от комисията. Някои питат за методика, други за общи неща, трети за квалификации, четвърти как ще се реагира при дадени обстоятелства. Въпрос на късмет.

Тъй като след като кандидатът излезе разказва на останалите какво е питан ние понякога нарочно питаме коренно различни неща. Примерно колежка е питала как ще обяснят текстова задача по математика в 4 клас, следващият на интервюто го питаме какво ще прави в занимания по интереси, а по-следващия - прави ли презентации или използва готови Simple Smile

# 193
Piole1, въобще не се притеснявай. Ще вземат този с връзките! Филма не само съм го гледала, но съм го и играла Simple Smile

# 194
Piole1, въобще не се притеснявай. Ще вземат този с връзките! Филма не само съм го гледала, но съм го и играла Simple Smile
И аз така предполагам, но все пак училището е хубаво и реших да кандидатствам, важното е да сме живи и здрави. Ще дам отзиви по-късно какво е станало. Можем да бъдем полезни и на други хора.

Общи условия

Активация на акаунт