Професия учител - 18

• 50 256
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Дисциплината в днешно време е нещо  трудно , особено  да се справиш с разглезените деца ,
а още по-трудно е , когато нямаш никакъв стаж на първият месец  едно от децата ме разплака  с поведението и думите си , виковете към мен , те нямат елементарно възпитание как да се държат с учителите си ...
Надявам сее скоро да намеря правилният подход към децата , дисциплината им да се подобри.

# 166
  • Добрич
H0uSse_Baby, знам за няколко училища, в които старият директор е преназначен докато някой нов спечели конкурс.

# 167
Да, аз също знам, но нашият със сигурност не иска да го преназначават, а да си се пенсионира вече, така че и това не е вариант.

# 168
  • Пловдив
Ако няма желаещи ще ви спуснат такъв. В някои училища и това го има.
В Пловдив се обаждат лично на директорите. На нашия събеседването беше в понеделник и вчера официално обяви, че е спечелил.

# 169
Аз също нямам много голям стаж, но миналата година преподавах в прогимназия математика и това, което ми направи впечатление е, че дисциплината се разваля когато им е скучно или трудно. Имах два класа, които бяха двете крайности. На едните давах задачи от група Б и В, а на другите давах задачи за по-долен клас. Трудно се намира баланса и все пак не очаквайте чудеса. Ще има дни, в които ще слушат и внимават повече и такива, в които ще са по-превъзбудени и няма да им се прави нищо. Опитайте и до колкото можете да “избягате” малко от стандартното. Аз ги награждавах например с игри на Кахут.

# 170
Може ли мнение за учител в ПГ в училище? Какво е работното време, всякакъв опит ще ми е полезен.

# 171
Става въпрос за подготвителна група, нали?
В нашето училище имаме. 2 колежки се въртят първа и втора смяна.
Едната е от 07:00ч. до 15:00ч. Другата май е от 09:00ч.

# 172
  • Пловдив
Работното време трябва да е като в детската градина, какво е това 8 часово присъствие в училище?
Нашата ПГ е до полудневна, от 8 до 14 часа, децата трябва да се вземат до 13.45.

# 173
При нас се спи.

# 174
  • Пловдив
И в детските градини се спи, но учителките не са по 8 часа там.

# 175
Ами това мисля, че е решение по-висшестоящи от мен.
Имам колеги от друго училище, които трябва да са на работа по 8 часа. /без значение дали са приключили часове по-рано/

# 176
  • Пловдив
Решението е на феодала. А за това колко се стои има нормативни документи.

# 177
за ПГ в училище питам

# 178
  • Пловдив
Ами има и два отговора за ПГ в две различни училища.

# 179
да, благодаря за гр. София търся място в ПГ в училище от септември. Ако някой знае някъде да търсят, ще съм благодарна за инфо.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 12:59 от Гети75

Общи условия

Активация на акаунт