🎁Абонаментни кутии в България - Тема 30

• 76 318
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Проблемът с кутиите е, че повечето продукти са подходящи за млада кожа, която няма нужда от по-специални грижи. Аз съм 40+ и много искам да видя кутия с козметика за по-зряла кожа. И сега имам любими продукти от кутиите, но съм далеч от мисълта, че правят чудеса.

# 151
Много ги обичам Dr. Derm, първото тяхно нещо, на което попаднах, беше измиващият гел/ пяна за лице - от една кутия на Кибрит. Най-много ми харесва това, че нито един техен продукт, който съм ползвала, не предизвиква раздразнение - до един са нежни към кожата и е удоволствие нанасянето им. Съвсем леко са парфюмирани (хидрогелът, серумът с морските перли, лифтинг кремът...), ароматът е приятен, ненатрапчив, като полъх. Това, което не ми допада е, че някои създават т.нар кир ефект (лифтинг кремът, например - и този за лице, и този за около очи) - очаквам от козметиката да попива в кожата (както засушената земя поглъща живителен дъжд), да достига, доколкото това е възможно, до вътрешните слоеве, за да си свърши работата, не да остане на повърхността.

Агресивната реклама винаги дразни, ужасно дразни и мен. Затова не се заглеждам по писания и видео, разпространявани от Rumi cosmetics, която се обсъжда в последните няколко публикации тук. Старая се да опознавам кожата си и моментните ѝ състояния и да се ограмотявам относно съставки и търся данни за доказано действие. Зная, че антиейдж грижа предоставят пептидите, антиоксидантите, ретинол... Проверявам цялата композиция в https://incidecoder.com/ и решавам кое би било добро за мен. Лекарството било в дозата, ала то е и във видовото и качественото съотношение между компонентите, в подбора на всеки един в дадена композиция - не съм химик-технолог и няма как предварително да съм сигурна как би подействал даден готов продукт. Затова първо избирам с ума (доколкото го има, де : ) ), а кожата впоследствие казва "това да, това не".

Ясно е, че самата Руми не стои в кухнята да бърка смеси и да приготвя отвари. И за да не съм многословна, а и то вече беша казано - напълно споделям това мнение:
А тя някъде казала ли е, че е химик, и че сама произвежда козметиката си? Че то е пълно с имена, пляснати върху какво ли не, и очевидно нямат нищо общо с производството.
Но дори неразбиращи, нищо не пречи да изискват продуктите им да имат определен ефект, определен аромат и тн.

И извинявай, но за жена, която вече е почти на 50г, си изглежда много добре.

А ако случйно някой попадне на
Силно вероятно е кремове със същия състав на същия производител, от който тя взема,  да ги има в кварталния супермаркет с друго име и цена 5 лв/брой.
- моля да даде веднага знак : ))
Дотогава ще купувам козметика Rumi предимно с т.нар. абонаментни/ подаръчни кутии, защото се отразява благотворно на кожата ми, и в редки случаи от сайта ѝ, където цените са твърде завишени.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 09:41 от Cassius

# 152
Поръчах и Дерма, любими са ми, поръчах и на Руми кутията.Нейни продукти не съм ползвала, ще дам отзив след някой друг месец.

# 153
Проблемът с кутиите е, че повечето продукти са подходящи за млада кожа, която няма нужда от по-специални грижи. Аз съм 40+ и много искам да видя кутия с козметика за по-зряла кожа. И сега имам любими продукти от кутиите, но съм далеч от мисълта, че правят чудеса.

Съмнявам се да направят кутия с продукти за по-зряла кожа. Това предполага, че ще има повече активни съставки, а масово хората са необразовани. На какъв пост попаднах тези дни в една от групите. Някаква мацка се оплакваше от измивният гел от последната кутия на Белбокс. Имал ниацинамид и киселини, и беше повела някаква акция срещу него, създал й проблеми. На опаковката си пише, че не се използва всеки ден, а съставките предполагат определен вид кожа.
Ако съм аз, едва ли ще пристъпя към продукти тип тежка артилерия. Хората не четат какво мацат по лицето си, а после пишат постове и заплахи за съд Joy

# 154
И аз си поръчах др. Дерм. Много ги харесвам! Есенцията ми е любим продукт, а досега не е била в кутия и се радвам, че имам възможност да си я набавя на тази цена.

Една от причините да ги ползвам постоянно е точно че на мен не ми правят кир ефект, а ползвам пълна рутина: тоник, серум, крем, слънцезащита и ББ накрая и нищо не ми тежи.

# 155
И на мен не ми правят кир ефект и попуват идеално.

# 156
Хора, при някого IREN Shizen DROP OF DEW от кутията на YOU ARE WORTH IT да мирише на граниво?
В срок на годност е - до 2025. Но ако фабрично не е била добре затворена пипетата, или е отваряно... Много тъпо.

PS: Възможно ли е това да е обичайната миризма на маслото? От пет съставки - едната е витамин Е, който действа и като консервант, да е от някоя от другите четири?.. Обаче една-две капки на ръката след като попиха, миризмата се оказа летлива, изчезна. Но при всяко отваряне на шишенцето - лъха, и не е приятно.
Някой ако го ползва, моля да сподели.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 07:57 от Cassius

# 157
Аз го ползвам и мирише на развалено.Още нямам реакция на кожата.Дано така си мирише просто.

# 158
  • София
Така си мирише.

# 159
Коя кутия предлагала в момента продуктите не Dr. Derm Simple Smile

# 160
Момичета, благодаря за отговорите, почти го бях изхвърлила.

Ето тук е кутията с козметика на Dr. Derm: https://www.cosmeticsbulgaria.com/product/celebrate-beauty-x-dr-derm-8-mart/

# 161
При поръчка на кутията на Dr. Derm имат и някакви подаръчета към всяка поръчка над 15 лв. Чакам си моята в понеделник! Ще я споделя и ще споделя отзив.

# 162
Досега са ми давали ваучер за -15% при следваща покупка.

# 163
  • София
Привет мили момичета !
За първи път  пиша тук.. Търсих  в предишни групи относно въпроса, който ме мъчи, но не успях да намеря информацията, която да изпълни любопитството ми, а именно абонаментни кутии -  откъде се набавят продуктите? На няколко пъти съм взимала от различни брандове и всеки път  съм се чудила - как така плащам едни нищожни пари за продукти, които са толкова скъпи и качествени (някои от  тях поне)?! Чувала съм различни теории от сорта на фирми "Фантоми" и т.н, които единствената им работа е  да създават продукти силно наподобяващи оригиналните, слушала съм и това как самите продкти са с изтекъл срок на годност, който е бил подменен и след това се оказва "грешка в баркода , серийния номер и т.н". Получвала съм отворени продукти, продукти, които след 1 ~  2 седмици им е изтичал срока, такива, които ми се струват празни (нямам възможност да проверя съдържанието колко е  - например спирала) или някакви кремове, след които съм се обривала и не нямам алергия към нищо... 
Ще се радвам, ако мога да чуя и вашето мнение по въпроса.
Лек и успешен ден!

# 164
Този въпрос се задава през 5 страници.
Очевидно продуктите не струват стотици левове, цената е за привличане на вниманието, обикновено това са кутийните брандове, вероятно създадени основно с тази цел.
Много продукти, особено българките, получават възможност за реклама , това вероятно им е основният мотив да се включват в кутии.
Досега не съм попадала на продукт, за който ми е било очевидно, че е с изтекъл срок, или че срокът му изтича много скоро. Отворени продукти, никога не съм виждала, или ако е имало, обикновено е дефект и го заменят с нов.

И в крайна сметка, ако някой има само лош с опит с кутиите, може би не са за него?

Общи условия

Активация на акаунт