Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 829
  • 803
  •   1
Отговори
# 120
Има онлайн пробни на Регалия, защото местата за присъствен са запълнени. Аз се замислих да я запиша, защото от Междучасие не мога да добия реална представа за нивото на детето ми. Симеонов дава много различни задачи. А той мисли тестовите и за СМГ, така че не ми е опция да я запиша техен пробен.
Днес е казал, че само на едно дете от СМГ е проверил и то имало 50+ точки. Ужас. Какво тогава да очаквам от дете, което не е в СМГ?! Знаел, че имало много уловки, но не променил теста. Шегувал се, както обикновено, че ще наеме голям апартамент за всички деца, които ги изгонят след като излязат резултатите. Нещо не мога да схвана тези шеги Tired Face

Симеонов може да не е най-добрият вариант за подготовка по математика за НВО, но пък е чудесен в задачите.

Преди няколко теми бях писала, не е важно колко точки има детето а къде е позиционирано сред другите.
Задачите му са хубави за да включат децата някоя и друга уловка. Точно този тип уловки на истинското НВО разслоява първите 10 % от децата.
Какво ще ви помогне елементарен тест и 100 точки ако 25 % от децата имат същият резултат.

Междучасие ги пробвах миналата година в точно в пробните изпити. За мен бяха идеален вариант. Сина ми не се е готвил извън училище и тези тестове и рецензиите по тях ми бяха полезни за позиционирането му.
Реално влезе там, къде искаше и където бяхме сметнали със статистиката от Междучасие, че ще влезе.

Това не ми попречи да треперя докато излезе класирането Simple Smile

На пробния по МАТ от тази събота на Междучасие зад. 15 верният отговор го нямало в избираемите отговори според моят син. Има ли някой друг да каже?
Аз нямах време да я гледам 15та, решавах само геометричнатаот втората част, че не е решил последната подточка там.
А тя е толкова лесна - и когато си направи чертежа в къщи наново - я реши.
Каза, че му е полезно ходенето на тези пробни изпити.
Записала съм го и в СМГ за 25ти.

Иначе го има в списъка за областният по Физика - г-жата му е казала грешно - има 30 точки, а не 29, та онзи номер с 30 точки е той.

# 121
  • София
Здравейте, дали може някой да ми изпрати тестовете от Регалия от миналата година? Благодаря предварително!

D1d1t0@yahoo.com

# 122
Моят син изтърва тази седмица школата в Междучасие. Предполагам, че са им дали там работите и са обсъждали грешките. Ще ги имам евентуално другата събота.
При моя по-трудните изпити имат положителен ефект - не се успокоява, че всичко му е лесно и се амбицира. Ето вчера например майка му легна да спи следобяд, а той решил самоинициативно два теста от помагалото на БГ Учебник (между другото и там тестовете са за текуща подготовка и могат да се ползват според напредъка с материала в училище). Имаше грешки от недоглеждане и грешни сметки само във втория модул. Говорихме и се разбрахме да решава само на задачи от втория модул няколко седмици. От първи модул решава доста в училище по контролни, домашни от курса, сборника на Веди и т.н.
Тази седмица трябвало да учи и "Опълченците на Шипка". Много му е трудно с ученето наизуст. Ползва ме за слушател Sad
По БЕЛ разчитам изцяло на подготовката в школата Sad

# 123
  • София
На пробния по МАТ от тази събота на Междучасие зад. 15 верният отговор го нямало в избираемите отговори според моят син. Има ли някой друг да каже?
Аз нямах време да я гледам 15та, решавах само геометричнатаот втората част, че не е решил последната подточка там.
А тя е толкова лесна - и когато си направи чертежа в къщи наново - я реши.
Каза, че му е полезно ходенето на тези пробни изпити.
Записала съм го и в СМГ за 25ти.
Здравейте! Дъщеря ми беше на този пробен изпит и за 15та задача е избрала: няма достатъчно информация Satisfied. Малко след това са се надигнали гласчета от няколко стаи, че задачата е грешна и май ще им я пишат с пълен брой точки.
Не съм писала при вас досега, но сте ни много полезни.

# 124
Аз не мога да разбера защо са всички тези уловки при въпросите към текста Thinking Айде, разбиране, разбиране, ама някои са си чисто подвеждащи. Да не говорим, че има някои отговори, които подлежат на интерпретация. Не говоря конкретно само за този текст, ами изобщо за НВО-та по български. Че и по математика - с тези НЕ във задачите - защо изобщо е нужно? Тества се и концентрацията, окей, ама не може ли просто да им проверяват знанията, а не допълнително да ги подлагат на стрес да търсят уловки във всяко нещо. Все повече си мисля, че до голяма степен трагичните средни резултати се дължат не толкова на незнание на децата, колкото на самия формат, който, ако не е упражняван достатъчно, не е реален измерител на наученото в училище.
[/b]
Това е и моето мнение. Форматът е безумен и излишно усложнен. И моето дете е от ощетените, защото знанията като такива ги има, но при така зададени подвеждащи въпроси и много въпроси с НЕ не успява да ги покаже. Това е една от причините за трагично ниските оценки по БЕЛ на тестовете, които правят в училище (двойки и тройки) в същото време по руски и английски изкарва на тестове 4-5.

# 125
Аз мисля, че по-трудните пробни изпити са в полза на децата.
И аз мисля така, но все пак пробните трябва да са близки до НВО. Не някой, пък бил той и легендата Симеонов, да си прави майтап с децата. Много деца се отказват, виждайки 20-30-40 т на пробните, а тези деца реално са за двойно повече точки.
Не са им върнали пробните в Междучасие тази седмица. Не са проверени още

# 126
  • София
Какво знаете за школата Междучасие? Моля за мнения. Колебая се къде да го запиша от 6ти клас, Веди, Регалия, а днес чух и за междучасие. Ако знаете и други школи с добра репутация, също ше съм благодарна. Моето е 5ти клас, но мисля че тук ще сте ми по-полезни. Или конкретни преподаватели от школите, ако знаете също, моля да споделите.

# 127
  • при моите любими
На 15та задача е нямало отговор, но доколко разбрах, той си е написал такъв. Пробните не са проверени още.

# 128
На 15та задача е нямало отговор, но доколко разбрах, той си е написал такъв. Пробните не са проверени още.

На моят са му казали да огради най-близкото до неговия отговор. Явно в различните стаи различно са им казали.

Как не ги проверяват все пак сигурно поне 200 деца се явяват, ако не и повече...

# 129
Сега погледнах - съвсем забравих в суматохата, че имам изпита вкъщи. Одраскан е, но ако до 15ти нямаме чистия вариант, ще го кача.(Доколкото разбрах на 15ти е последния изпит към Междучасие и имаше тук мами, които помолиха по-късно да се качват).
На 15 задача има отговор Г) данните не стигат, за да се определи. И моят е маркирал този отговор.
Относно школите - за малката ще гледам коя ми е най-близо Grinning Междучасие и Регалия са ми опция. Наборът ходи на матеметика от 5ти клас при Вероника Матеева в Междучасие - много съм доволна. Живот и здраве май месец я записвам за шести клас при същите учители. По БЕЛ е при Нела Димова.

# 130
  • European Union
Аз не бих казала, че тестовете по чужд език са по-лесни. И там непрекъснато има уловки. Давам пример с една матура от преди няколко години. Текстът е следният (вече не помня дали беше за четене с разбиране или за слушане): Един човек излязъл сутринта да си разходи кучето. Докато се разхождали покрай някакъв канал, кучето се разлаяло, защото видяло че някой се дави. Стопанинът се обадил на спешния телефон, спасителите дошли и извадили човека. И въпросът беше "Кой е спасил давещия се". Ами аз не знам отговора - кучето ли, стопанинът ли или пък спасителите. Всеки отговор ми е вероятен, да не говорим, че там става въпрос за чужд език.
И постоянно се чудя какво измерваме с такива въпроси.

# 131
Моето сравнение беше между това, което дават в клас и върху което им пишат оценките. По БЕЛ тази година оценките са върху тестове от типа на тези за НВО, съответно моето дете има двойки и тройки на теста, което не отговарят на реалните знания на детето. Т.е тя знае отговора, но не разбира въпроса или се подвежда. В същото време на входно, контролно, класно по ЧЕ изкарва четворки и петици, а не бих казала, че знае ЧЕ повече от БЕЛ.

# 132
Аз си купих едни нови помагала на Просвета с примерни тестове по математика за НВО прилагам снимка но съм от телефона и все още не съм наясно как да стане скриването на текста . И трите сборника са добри. Някой ако се интересува мога да снимам някой и друг тест да ги видите за какво става въпрос.

# 133
  • София
В профила ни на www.regalia6.eu пише че от 13- сти февруари ще има достъп до видео с коментар за пробния изпит по БЕЛ от 11 февруари. След излизане на резулатите ще има и статистика общо за явилите се и резултатите им, което е мн добре. За тези които нямат търпение.Grinning

# 134
Моето дете днес е имало в училище пробен по бел. Утре имат по мат и преразказа по бел. Да си кажа, всичко ми изглежда като някаква лудост. Изпити, изпити. Навремето решавах 2 седмици юни месец задачи по мат и отидох на изпит за МГ. Изкарах 6. Чак толкова умна не съм, пък влязох в мг, но това чудо сега. В сряда имат контролно по химия, другата седмица история, география и ае. Имам чувството, че само изпитвания се правят. Кога предават уроци? Кога ще дойде 1.07? Банкет трябва да се дава.

Общи условия

Активация на акаунт