Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 40 001
  • 803
  •   2
Отговори
# 270
Добър вечер момичета! Ние отново сме болни и ще направим 150 отсъствия, класната ни също е болна . Някой има ли представа как се практикува при толкова отсъствия или всяко училище си практикува по различен начин! Имаме една оценка по химия за втори срок и утре трябва да правят контролно по математика но тя ще го пропусне! Имат домашно на училищните имейли задачи по физика за оценка тя ги реши и ще ги изпратя. По БЕЛ учителката им също е болна доколкото знам другата седмица ще правят контролно. Хубава вечер на всички и наздраве по случай Трифонов зарезан!

# 271
На наборката помагам само с някоя задача по мат, ако ме пита. Всичко си прави сама. Относно преразказите за упражнение, класната на малкия (5 клас в момента) им е казала всеки да й носи, ако пише за упражнение. Тя ще провери всичко. Класното първия срок върна с бланка за оценяване за 7 клас. Вика ги активно на консултации за съчинения също. Мисля си, че ще са машини до 7 клас и засега съм много доволна от неговото училище.
Мама Ру, госпожата по литература или тази от школата според мен няма да откажат да проверят текст.
Сега питах щерката, от школата има домашно по няколко тези и преразказ всеки път.

# 272
Странно ми е школа, в която да няма домашни и да нямаш обратна връзка от преподавателите. Ти обажда ли се да питаш?
Вероятно има натрупани много пропуски и също се панира при тестове. Трябва да работите за справяне с това, за да покаже какво знае.
Не съм се обаждала да питам. Някога ходи с желание, друг път й тежи, защото й отнема от времето. Тя самата казва, че учи по-добре на частна уроци, но тази година решихме да пробваме с школа. Не очаквах чудеса от школата при моето дете, наясно съм, че нейните резултати няма да са толкова видими. Този месец е платен, ще го изкара и ще й дам тя да реши дали да продължи следващия.

# 273
То още е началото на срока има достатъчно време за изпитване

# 274
  • София, Лагера
Тук можете да видите квотите за миналата година, изтеглете екселската таблица.
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%BB%D0%B0%D1%81/
За София ще се ориентирате по колона S, T, U. Файлът има филтри, лесно се работи.

Не помагам с нищо, ни с домашни, ни с проекти. Голям е и трябва да може да се оправя сам. Като не разбира - пита учителите (в школите, не в училище)

# 275
  • Бургас
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%BB%D0%B0%D1%81/
За София ще се ориентирате по колона S, T, U. Файлът има филтри, лесно се работи.

Не помагам с нищо, ни с домашни, ни с проекти. Голям е и трябва да може да се оправя сам. Като не разбира - пита учителите (в школите, не в училище)

Благодаря много, ще го отворя утре през компютър, че с телефона нещо не се справям.
Случайно някой да има това помагало, за да ми снима отговорите,  тъй като съм ги забутала някъде 🤭

# 276
  • в града на вечния купон
Много благодаря на всички, споделящи за гимназиите на по-големи деца. Наистина ми е много полезна тази информация, а за съжаление нямам възможност и време да прочета отделните теми за всяко училище.
Аз чакам да излезе справочника и ще го разглеждаме със седмокласника. Искам и на отворени врати да го заведа на поне 2-3 училища. Фиксиран е в момента в НПМГ и не искам приемът там да е цел на всяка цена. Просто искам нормално училище, с нормални деца, за които училището не е просто място, на което да присъстват 8 часа дневно. Дано да имаме късмет. От сутринта чета за някакви драми на ученик в НПМГ (бивш възпитаник на СМГ) и сблъсъка на родителя с ръководството на училището. Така, че явно навсякъде има и много доволни и много недоволни.
кога се очаква да излезе новия справочник?

# 277

Благодаря много, ще го отворя утре през компютър, че с телефона нещо не се справям.
Случайно някой да има това помагало, за да ми снима отговорите,  тъй като съм ги забутала някъде 🤭

Имаме го, ако не е късно утре вечер ще мога да снимам.По него работят в училище
Моят има две оценки по мат и една по бел. Това е. Има Опълченците на шипка наизуст и то цялото. Учи го лятото сега го попреговори. Преразкази прави всяка седмица, без никакво желание и в училище и на уроците по бел. Тези пишат постоянно. Не е много добър обаче. По бел му е мъката.
А и двете му учителки по бел са уникални и частната, и в училище. Ще напредне още, има време, ако ли не-здраве да е😉. Но немога да си изкривя душата тези жени дават всичко от себе си. Даже учителката по бел го готви и за тестовете по история, понеже преподава и по история.

# 278
*Sesil*, ние го имаме. Всички отговори ли ти трябват? Утре може би няма да успея, че имам много служебни ангажименти, но в петък сутринта ще ги снимам и ще ги кача.

# 279
  • Бургас
Много благодаря и на двете за отзивчивостта. Не са ми спешни,  от 5ти урок нататък ми трябват. Може и на лично, ако искате, за да не пълним темата ❤️
Една съфорумка ще ми ги изпрати. Благодаря още веднъж 🥰

# 280
Мама Ру, на мен това ми изглежда като изключително натоварване. 2 школи и уроци по БЕЛ и МАТ, уроци по физика и химия и без свободен ден. Това е убийствено темпо. С най-добри чувства го казвам - дайте малко назад, защото в крайна сметка ефектът ще е обратен. Школата, така както я описваш, ми звучи като абсолютно излишна. Не знам как си представяш да има желание и допълнително да прави преразкази и кога изобщо да ѝ остане време за това. По физика и химия да избутва за тройки тази година и, ако се налага, ще компенсирате лятото, като минат изпити и класирания. Наистина не всичко е на всяка цена, а както казваш и самата ти, има прилични училища и добра среда и извън топ гимназиите, a късметът се оказва понякога по-важен фактор.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 09:54 от Lúthien

# 281
Снощи пак говорих с щерката - хем иска да спре школите, хем не иска. Изведнъж се оказа, че не знае дали имат домашни , но там пишели тези и по-рядко преразкази и ми показа тетрадката.
На уроци ходи, защото наниза двойки - по физика 2 на писмено изпитване и нито едно устно. Накрая прави презентация, за да ги покрие и да не завърши с две срока. По химия тя поиска, за да пробва за четворка.

# 282
  • София
Снощи пак говорих с щерката - хем иска да спре школите, хем не иска. Изведнъж се оказа, че не знае дали имат домашни , но там пишели тези и по-рядко преразкази и ми показа тетрадката.
На уроци ходи, защото наниза двойки - по физика 2 на писмено изпитване и нито едно устно. Накрая прави презентация, за да ги покрие и да не завърши с две срока. По химия тя поиска, за да пробва за четворка.
горкото дете. Поне има желание да напредне, моята уж 5ци и 6 ци, тук там 4ка, ама няма желание за нищо.
Лично мое мнение, ако ходи на школа и не напредва/няма обратна връзка, няма смисъл от тая школа, да плащате пари.. Даже по-тъпо, ако там сред други деца се сравнява и се чувства че изостава... знам ли и аз де Thinking

# 283
И аз мисля, че е твърде много натоварването времево и ще прегори детето. Мислила ли си  за абонамент към Уча.се? Още повече, че децата ти са две, още по- ще си заслужава. Ние сме много доволни, в 7-8 минутни уроци разказват есенцията на нещата.
Ако искаш да пробваш, бих ти предоставила нашия акаунт за проба.

# 284

Писах, брисах ама реших пак да дам моята гледна точка.

Няма как едно дете на 12-13 години да бъде оставено да решава само за неща, който му се случват за първи път в живота. Затова са родителите! Детето не може да предцени дали иска школа или не, защото не знае дали му носи някакви ползи, а и обикновенно се чувстват виновни, че родителите са платили една не малка сума пари.
Аз лично изобщо не виждам с какво тази школа помага на детето, освен че му губи времето. То не пише домашни и преразкази, тоест нищо не тренира от формата. А явно за детето е важно този формат да бъде проигран стотици пъти.
На уроци по физика - ок, докато оправи двойката, ама химият за какво и е 4-та. С химия ли ще кандидатства или тази оценка влиза някъде в бала. Ако не и трябва за нищо изобщо да не си губи времето там.
Детето трябва да има време и да почива и да презареди батериите.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 11:17 от Hope for Two

Общи условия

Активация на акаунт