Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 959
  • 803
  •   1
Отговори
# 300
Олеее, то само гадже ни липсва LaughingLaughing
Когато несподелената любов се загаджи с друг/а е още по-зле.

олеее, ужас. При нас май така се очертава да стане.... LaughingRolling Eyes

# 301
  • Варна
Де да се взимаха от всичките години... така се оказа при нас. Тази година не стига мързелът и Школо шарено като родопска черга, ами сега и гадже влезе в картинката и то много драматично. Направо в чудо съм се видяла. Чудя се дали (противно на природата си) да не я оставя до юни с Нокиа с фенерче. Досега за нищо не съм си ограничавала децата, но не се и налагало.
Моят опит сочи, че Нокиата върши чудеса. 😁

# 302
Лошото е, че в училище правят някакви неща (тестове, упражнения) през интернет, някакви гугъл форми, кахут и всякакви щуротии. Ако му дам Нокиа, няма как да ги прави. Фемили линк с ограничение на времето също е решение донякъде.

# 303
И аз да се цопна при вас с една мома седмокласничка. Може би сте писали назад, но да попитам. Нещо ми говориха че от тази година щели само да едно място да те приемат, на което имаш най-много точки. Нещо от сорта. Няма да можеш да избираш. Не ми стана ясно. Може ли разясните. Ние сме в специализирано училище с рисуване и уж ще оставаме в него. На нас ни трябва оценката от изпита по рисуване само за да продължи. Но ми се искаше да кандидатства и в математическа.

# 304
И аз да се цопна при вас с една мома седмокласничка. Може би сте писали назад, но да попитам. Нещо ми говориха че от тази година щели само да едно място да те приемат, на което имаш най-много точки. Нещо от сорта. Няма да можеш да избираш. Не ми стана ясно. Може ли разясните. Ние сме в специализирано училище с рисуване и уж ще оставаме в него. На нас ни трябва оценката от изпита по рисуване само за да продължи. Но ми се искаше да кандидатства и в математическа.
Аз може и да не те разбрах добре, ама то винаги е било така - приемат те само на едно място - това , което си посочил като най- предно желание и , за което ти стигат точките естествено

# 305
Може би аз не се изразих правилно. Споменаха ми майки че нямало да бъде както до сега. Нещо от сорта че можеш само на едно място да кандидатстваш?! Не както до сега на няколко и да си избираш.

# 306
Ти и сега не си избираш. Подреждаш си училищата от най-желаното към по-малко желаното. Приемат те там, където ти стига балът.
Не те приемат в примерно пет училища и да те чакат да решиш.

# 307
  • София
Де да се взимаха от всичките години... така се оказа при нас. Тази година не стига мързелът и Школо шарено като родопска черга, ами сега и гадже влезе в картинката и то много драматично. Направо в чудо съм се видяла. Чудя се дали (противно на природата си) да не я оставя до юни с Нокиа с фенерче. Досега за нищо не съм си ограничавала децата, но не се и налагало.
Моят опит сочи, че Нокиата върши чудеса. 😁
Зависи от детето, аз не бих, Моята ще стигне до крайност ако й взема телефона... и на влака за Бургас ще се качи, яхне ли метлата става лошо, а телефона й е най-скъп... уви Cold Sweat Опитвали сме разни ограничения и винаги има як отпор и бойкот ( чак бяга у баба си и отказва да се върне 3 дни) ... Засега е с 3ч на ден телефон и си трая Close , кървава битка съм водила за това...  Head Band

# 308
Може да се кандидатства в различни училища, ако са под различни "шапки". Повечето училища са към МОН, класирането за тях се прави от РУО. Може и 100 желания да посочите, класират детето на първото желание, за което му стигне балът. МГ са към МОН, художествени и музикални училища - към Министерство на културата, НГДЕК май също е към МК. Училищата, като това, в което учи сега детето Ви е към МК, затова се гледа само изпитът по рисуване. Ако не сте сигурни в резултата, три че ще се пребори за остане там, може да кандидатства и в други училища с рисуване или Графичен дизайн в София, ако сте от там. Проверете в кои училища към МОН какви профилирани паралелки има, с какъв бал приемат и как балообразуват и може да си сложи там МГ на първо желание, на второ, трето да реди други желания с повечко рисуване и отделно да си кандидатства в сегашното училище.

# 309
Лошото е, че в училище правят някакви неща (тестове, упражнения) през интернет, някакви гугъл форми, кахут и всякакви щуротии. Ако му дам Нокиа, няма как да ги прави. Фемили линк с ограничение на времето също е решение донякъде.
Съмнявам се да му трябва за училище. Моето си живее спокойно с нокията.

# 310
  • София
Само донякъде, наистина. Нашият цъфна с петица по КМИТ. Правили някакво упражнение, той не могъл да влезе където трябва заради ограничението, а учителката казала, че не е нейна работа и не я интересува.

# 311
  • София
Съмнявам се да му трябва за училище. Моето си живее спокойно с нокията.

Моята използва телефона в училище - по рисуване им дава тема и те си избират снимки от интернет какво да рисуват, по някои предмети им дават задача да намерят информация за нещо и да я разкажат в същия час или групов проект и пак се търси на телефоните, за олимпиадата по английски миналата година правиха пробен тест в специално приложение, преди правеха и разни тестове, но тази година не съм чувала.

# 312
Mama Ru благодаря за изчерпателния отговор!!!

# 313

фемили линк сложихме през ноември, когато започнаха тийн проявите. Обаче ми се струва, че го манипулира някак си или аз не правя нещо като хората - настройвам ограничения, влизам след 10 минути - няма лимити. Тя е от много комуникативните деца, пише си с десетки приятели и приятелки и нищо чудно някой да е споделил опит как да преметнем ограничителите на човешките права.

# 314
Чух от една майка, че нейното успяло да преметне системата и да инсталира нов профил. Някои телефони давали подобна опция и което е технически по-грамотно се оправя. Моите са с профили с истинската им възраст и имат ограничения от самото начало почти. Също имам подозрения, че щерката успява някак да избегне контрола и си е инсталирала приложения, които аз бях забранила - снапчат, фб, Инстаграм , май е телеграма е успяла. Миналата година имахме сериозни проблеми, тогава разреших Вайбър и нищо друго, но нещо изхитрува. По-лошото е, че аз не получавам искане за одобрение, каквото трябва да получа и, че тя крие упорито профилите си от мен и съответно с кого и какво комуникира.

Общи условия

Активация на акаунт