Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 951
  • 803
  •   1
Отговори
# 285
Въпрос от мен - освен оценката по БЕЛ и Математика успеха от дипломата някъде взема ли се при оформяне на бала за кандидатстване? Естествено оценките на НВО и двете влизат, но за оценката от дипломата нещо не ми е ясно.

# 286
От школата трябва да има обратна връзка и да се проверяват домашните. Иначе за какво е тази школа. Обади се на преподавателите там и говори как е детето, какво прави по време на урока, как се справя според тях.
В противен случай сменяйте школата или с частен учител.

# 287
Не, общата оценка не влиза. Евентуално ако се кандидатства в биологична паралелка, при нас мисля, че вземат годишната оценка по биология. За други профилирани нямам представа как е.

# 288
Наредба №10
Чл. 59. (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и с броя им се надхвърля броят на местата по чл. 48, ал. 1, те се подреждат в низходящ ред по сбора от резултатите от националното външно оценяване.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
(4) (Нова - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно установения максимален брой ученици в паралелка.

Т.е. може да се вземе средноаритметичната стойност от оценките от свидетелството едва когато всичко друго е равно.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 11:46 от Lúthien

# 289
До тук за втори срок има 3 контролни едно устно изпитване.
Имаме проблем с госпожата по математика, която откровено не го харесва.
 За съжаление, синът ми има интерес и е силен по математика и всеки ден виждам как тази жена бавно и методично го отвръщава от предмета. Та при нас частните уроци играят ключова роля, защото там пък госпожата е много добър педагог и поддържа равновесието.

# 290
В свидетелството за основно образование няма общ успех. Няма и окончателни оценки. Средноаритметичната стойност от оценките, която се използва за класиране при равенство по предходните критерии не включва всички предмети.

# 291
Бързи 2бр четворки за начало на 2-ри срок. Омммм

# 292
Извинявам се ако е коментирано, но при балообразуването се взема оценката от  БЕЛ/ МАТ/ Английски / в зависимост от това кои предмети са балообразуващи /, но само от 7 клас или средноаритметично от годините , в които е изучаван предмета ?

# 293
Май не се взима средноаритметичната оценка, а оценката от 7 клас по съответните балообразуващи предмети за конкретна паралелка

# 294
  • Пловдив
Взимат се оценките от 7 клас.

# 295
И аз така знам, че се взимат оценките от свидетелството за основно образование, но приравнени в точки.

# 296
Може ли някой добър човек да качи в пощата последния пробен на Регалия - бел и мат? Или да ги изпрати и на мен и аз ще го кача? Благодаря 🙂

# 297
Де да се взимаха от всичките години... така се оказа при нас. Тази година не стига мързелът и Школо шарено като родопска черга, ами сега и гадже влезе в картинката и то много драматично. Направо в чудо съм се видяла. Чудя се дали (противно на природата си) да не я оставя до юни с Нокиа с фенерче. Досега за нищо не съм си ограничавала децата, но не се и налагало.

# 298
Де да се взимаха от всичките години... така се оказа при нас. Тази година не стига мързелът и Школо шарено като родопска черга, ами сега и гадже влезе в картинката и то много драматично. Направо в чудо съм се видяла. Чудя се дали (противно на природата си) да не я оставя до юни с Нокиа с фенерче. Досега за нищо не съм си ограничавала децата, но не се и налагало.
Олеее, то само гадже ни липсва LaughingLaughing

# 299
  • София
Олеее, то само гадже ни липсва LaughingLaughing
Когато несподелената любов се загаджи с друг/а, е още по-зле.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 15:33 от annie13

Общи условия

Активация на акаунт