ЗОНАТА и ние - тема 16

• 43 893
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Ма теб от как те знам се храниш ок и спортуваш Simple Smile Аз на 20% да го докарам кат теб ще черпя!

# 316
  • Пловдив
Дайте идея за смути...
Така дали е ок?
130гр скир или наполовина извара, кварйк
100г праакова +80 бпровинки или 100 праскова + 40 банан
Малко вода и лъжичка тахан.
За закуска го мъдря.

# 317
Два блока ли искаш? Ако да можеш 8 гр протеин, 65 скир, 20 авокадо за мазнини или 10 авокадо, 9 чиа и 2 блока плод по избор.

# 318
  • Пловдив
Ами за закуска, 2 са ок.
Писах тия продукти дето имам Simple Smile
А и днес ми вадиха мъдрец, та да е нещо течно...през деня май мляко ще е само като днес.

# 319
  • Пловдив
mystic woman, аз малко извън темата се включвам, но и на мен този месец ми вадиха два мъдреца, дадоха ми инструкции за след интервенцията и една от тях е - без млечни първите 7-10 дни. Бая се поизмъчих и си погладувах тогава, но докторката ми обясни, че това било, за да се избегне риск от развитие на бактерии. Просто споделям Blush

# 320
  • Пловдив
Ами...никой нищо такова не ми каза. Само без твърди, трошливи храни Simple Smile
Пих си смутито инак. Хареса ми.

# 321
JACKLIN*, аз мислех, че си свалила и вече само си поддържаш... Rolling Eyes Защото те виждах в темата.
Теорията ти звучи логично по принцип. Но ти от колко месеца си в ЗОНАТА? И казваш, че все още не сваляш????

Не знам... Аз в началото на годината изкарах 2-3 месеца. Първия месец свалих около 3кг. и се чувствах приятно. После спрях да свалям. И приятното чувство отшумя. За кратко зарязах Зоната, после пак се върнах. Обаче все така почти нищо не свалих. И накрая съвсем се отказах.
Наистина струваше ми се, че хапвам доста в сравнение с преди. Най-вече закуската ми идваше вповече.
Пък и в някакъв момент минах на око. Пък нали казвате, че на око не е добре, щото човек се отпуска...

Не знам. В премено съм и килограмите ме побъркват. Имам чувството, че и от въздуха дебелея. Пък и ми се яде...... Никога не съм била на тези кг. Адско е. Другата седмица ще отида да си направя тест за инсулинова резистентност най-сетне. Не е възможно така да я карам тази възраст... Sob

# 322
Утро, аз сега съм отскоро няма месец още.
Но преди това бях на АИП с много ограничено хранене, със сигурност ядях много по малко от сега. То можеш да ям само гадни неща, едвам избутах 3 месеца. Млечните в Зоната са ми били проблем, от тях качвам, задържам вода по- скоро.
Мъжът ми казва че му изглеждам прибрана.
Аз ходя на фитнес, та килограмите ми може да са и мускулна маса, дано😅
И аз съм на 43 вече, нищо не е квот беше. Многооо лесно качвам и да сваля е направо невъзможно.
Те тия 2-3 кг последните най- трудно падат.
Абе аз да не качвам пак ще викам ура.
Ще си дам поне 2-3 месеца в Зоната, за да се наместят нещата.

# 323
И аз съм почитател на Зоната. Преди години стриктно я спязвах, и имах прекрасни резултати на дори ниски килограми, но заедно със спорт.
Сега пак се завръщам, но може би първо трябва да си осъвременя знанията. Получавам все още имейли от блога на д-р Сиърс, но не всеки път ги чета.
Има ли съществени промени?

# 324
Зоната е режим на хранене,не диета,аз също не свалям,но и няма от къде,тренирам три пъти седмично,храня се 70-80% в зелено вече,някой неща отдавна не ги меря,яла съм ги хиляда пъти вече,нормално да свикна,няколко грама плюс минус не са фатални.
Последната голяма новост беше махането на блока преди хранене и препоръката за трикратно ядене преди половин година.След това и аз не съм засичала нещо ново съществено,следя го все пак.

# 325
  • София
И аз четох скоро един пост в блога му, в който препоръчва само три хранения по около 400 ккал - 4 блока според грамажите, и последното хранене да е преди залез или поне 4 часа преди лягане. Това е сериозна промяна в сравнение с препоръчваните години наред 5 хранения (три основни поне по 3 блока и две закуски), като последното да е половин час преди лягане.
Лично аз приветствам махането на вечерната закуска, понеже независимо на какъв режим съм била, никога не се чувствам добре да ям след 19 ч.
Обаче с храненията по 4 блока имам проблем. Първо, рано сутрин не мога да понеса повече от 2 блока. Второ, изобщо не виждам как ще погълна 4 блока наведнъж, дори като допълвам с по-необемни въглехидрати като овес или ечемик. А в дните,в които не ям протеини от месо, не си представям как ще изям 8 белтъка или да речем, 4 белтъка и съответното количество скир или котидж.

Вече втори месец карам строго по зелената част от таблицата, по схема 2-1-3-2-3 (или 2-3-2-3 в дните, в които се движа по-малко). Засега се чувствам добре, усещам се в зоната, не съм гладна, инсулинът ми е нисък. Първия месец свалих малко над 5 кг, после за 2 седмици - още 2. Но започнах с излишни над 25 кг. Сега имам време само за по 10-ина хиляди крачки дневно, но скоро ще включа и малко упражнения. Хубавото е, че наистина свалените килограми са почти само мазнини, такива са резултатите от електронната везна.

# 326
За мен голям проблем са въглехидратите. Сега е лесно с чушки, домати, черен боб и боровинки. А и зелен боб си правя на пара. Зимата ще ми по-ограничен изборът с броколи и карфиол. Обичам салати от пресни зеленчуци, но обемите са големи.
Днес за закуска три блока - скир с боровинки, бадеми и един морков. Чудно и леко!

# 327
  • София
На въглехидратите им намерих цаката, като поне 1 блок е овес или ечемик на зърна. Омервам 3-5 блока от предния ден, кипвам ги, изключвам котлона и ги оставям да престоят през нощта. На сутринта измервам пак, разделям грамажа  на съответното количество блокове (обикновено са към 40 гр.) и ги прибирам в хладилника.
Другата причина да прибягвам до тях (освен че не са обемни) е, че дълги години се храня разделно и ми е много трудно да си представя да комбинирам плодове с месо и дори с млечни.

Друг вариант за предварителна заготовка ми е гъста крем супа от тиквички, броколи, моркови и лук. Последния път излезе 230 грама на блок, така че за три блока просто отмерих блок и половина и сложих в нея блок и половина овес.

# 328
Мда, аз бях изключила за овес и ечемик. Като се замисля не съм яла нищо с глутен от няколко седмици в Зоната. Ще помисля за тях към салатата. Аз така добавям черен боб към домати и чушки. Един блок е малък обем около 50 гр. , а и не го варя много. Добявам и нахут от консерва понякога.

# 329
Най- лесни за  мен са
въглехидратите. През лятото особено, има голямо разнообразие от плодове.
Зимата обикновено зелена салата с червен боб, нахут. Салата от моркови, червено цвекло с царевица.
Тиква също.
Много ми е добре с питките и тутманика, които правя. Всичко има в тях, точно и балансирано и не го мисля. За закуска и обяд на работа са ми идеални.

Общи условия

Активация на акаунт