ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 645
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Днес вече е ред на новото готвене, че бързо се поизчерпват наличностите, като сме двама, а и дъщерята ще, не ще яде от нашето.
Намислила съм мусака, чийзкейк и едни готини бонбони ми попаднаха в интернет.
За вечеря ще е миш маш.
Нещо тип пататник ми се върти в главата, ще го сметна тия дни.

# 676
Може ли рецепта за чийз кейка?
Вчера за вечеря и днес за обяд- лаярак с варени картофи на салата.

Закуска две варени яйца с Филия хляб и 22 г маслини. Хлябът ми по подразбиране е този без брашно от лидъл.

# 677
Дух, от тук взех идеята:
https://hranaibalans.com/vkusen-chiizkeik/
Като смятам да заменя маслото с фъстъчено такова, както и за блата да смеся бисквити и трици 1:1.

# 678
Благодаря ти

Ако стойностите по етикет и в таблицата се разминават, кое ползвате? Сега си изчислих една френска леща, която по етикет е 22 г за блок, а в таблицата е 15. Но най фрапиращо е с червения боб, почти двойна е разликата. По етикет е 100 и няколко грама ,а по таблицата 40

# 679
Зависи.
В хранителната информация на консерви/буркани е включена и течността вътре, която аз изхвърлям и мия съдържанието/боб, царевица, грах и т.н./. Тогава използвам таблицата.
Ако е от пакет, сухо, изчислявам по етикет и залепям лепенка, за да не го смятам следващ път.

# 680
Може ли рецепта за чийз кейка?
Вчера за вечеря и днес за обяд- лаярак с варени картофи на салата.

Закуска две варени яйца с Филия хляб и 22 г маслини. Хлябът ми по подразбиране е този без брашно от лидъл.

Дух, за този ли става въпрос - https://simid.bg/products/sp-keto-bread

# 681
Сигурна ли си, че е включена течността? Не знаех.

Не, за този хляб

# 682
  • Пловдив
Нищо не мога да сметна аз...
Сичко дет ме затруднява не го правя.

# 683
Сигурна ли си, че е включена течността? Не знаех. 

А, ми колко да съм сигурна? Преписвам общо взето отговора, който аз съм получила на този въпрос преди няколко години Grinning

Нищо не мога да сметна аз...
Сичко дет ме затруднява не го правя.
Скрит текст:
Отново казвам, че сме готови да съдействаме.

# 684
Днес закуската много сита ме държа - 3Б - котидж 3Б 160 г, ечемик готов накиснат 1Б - 50 г, боровинки 1Б - 80 г, бадеми 5Б /един има в котиджа/ - 15 броя. Много добре се чувствах днес с такава закуска, изобщо не ми се ядеше и в 14 часа. Но все пак 4 блока - 4 кюфтета на скара 140 гр. сурови /аз си правя каймата/, салата 1,5Б от селъри, карфиол и домати, грейпфрут 2Б и зехтин в салата.
За вечеря ще е същото като обяда.

Аз си търся черен боб в пакет, но да увира бързо. Последно в Лидл имаше такъв.

# 685
Здравейте,
Извинявам се, че "нахлувам" така в темата... От няколко дни вече се включих и аз в Зоната.. искам обаче да си взема за обяд утре домашна конска луканка .. може ли някой да ми каже колко грама да включа за 1БП, понеже не съм сигурна
Четох, че е доста чисто месо, та мислех дали 28 гр за 1БП е ок?
Благодаря предварително! ❤️

# 686
Здрасти.
Малко е специфично месото,това откривам като инфо.700:21=33 гр.Вие най-добре си знаете,какво освен месо има в нея,отделно мазнините със сигурност са доста,не бих прекалявала и яла често.

# 687
Оо, нямам чак количество за често и прекаляване, просто имам в момента и се зачудих да добавя към обяда ми за утре...
Благодаря, ще я добавя утре еднократно, като разнообразно от традиционните меса ☺️☺️

# 688
Добро утро,
за закуска - 2бб - принцеси с кайма /свински бут + телешки шол/
междинка - 1бб - мъфин от неделя с ябълковото брашно
обяд - 3бб мусака
следобедна закуска - 2бб - чийзкейк
Скрит текст:
За вечеря остава миш маш, за който вчера нямах време. И бонбоните ще направя днес.

# 689
Здравейте!Аз не се отчитам,защото храната ми за сега е еднообразна,но ето какво ще хапвам днес:
З-3Б палачинки от трици,яйце,протеин,намазани с тахан
О-4Б пилешко филе и боб със зеле
СЗ-2Б ябълка,ядки и кварк от ЛИДЛ
В-3б скумрия и салата от кит.зеле,печена чушка и моркови
Спокоен ден от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт