ЗОНАТА и ние - тема 16

  • 43 904
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 332
Може ли рецепта за тутманика? Simple Smile
Аз допълвам въглехидрати с плод, леблебия, овесени мъфини или блатчета.
Преди 2г бях на зоната и бях много доволна как ми се отрази цялостно на хранителните навици, на здравето. После забременях, родих и спрях да имам време да готвя за себе си отделно. Но детето поотрасна и се включвам отново. Simple Smile
Изобщо не знаех, че има нови препоръки за броя хранене и разпределяне на блоковете. На какво се дължи промяната? От къде черпите информация? Нали беше ключово да има междинни хранения, за са се поддържа инсулина в добри нива, да не се огладнява и т.н

# 331
  • Мнения: 778
Разбира се. Правя го двойна доза.
https://www.vzonata.com/tutmanik-stef/

# 332
  • Мнения: 332
Правя почти същото, на това му казвам блат 😀 отгоре с извара, филе и домат и минава за закуска или междинка.

# 333
  • Мнения: 2 585
Аз правя блат за пица от тиквички с хуск, яйце, моцарела и домат. Изяждат ми я! Повече им харесвала от стандартно тесто. Но ми е много времеека и трудоемка. Пфу!
Плодове почти не ям, почти всичко ми е в зелено.

# 334
  • София
  • Мнения: 854
Изобщо не знаех, че има нови препоръки за броя хранене и разпределяне на блоковете. На какво се дължи промяната? От къде черпите информация? Нали беше ключово да има междинни хранения, за са се поддържа инсулина в добри нива, да не се огладнява и т.н

Намерих  материала, за който споменах. Интересни са и коментарите и въпросите след него (голяма част от българи, сред които и Маня Самоковлийска), на които той дава отговори. В крайна сметка от тях се разбира, че ще пише за всички тези промени в следващата си книга The Wellness Zone.
https://blog.zoneliving.com/drsears/your-guide-to-simple-zone-meals

Съжалявам, в момента нямам време да преведа всичко, може би ще успея през уикенда; ето автоматичен превод:
https://blog-zoneliving-com.translate.goog/drsears/your-guide-to … tl=bg&_x_tr_hl=bg

# 335
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 316
Търся човек или фирма, който да готви по зоната и доставя до адрес в Пловдив.

# 336
  • Мнения: 5 138
Търся човек или фирма, който да готви по зоната и доставя до адрес в Пловдив.
Мащерка Кетъринг

# 337
  • София
  • Мнения: 854
Само минавам да кажа, че в момента концентрираната омега 3 на California Gold Nutrition има намаление почти 30 процента. Доставката до България е безплатна при поръчка над 70 лв.
https://bg.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-omega-800-ultr … in-softgels/85180

# 338
  • Мнения: 2 585
Миналият месец я поръчвах тази омега и беше на по-ниска цена, отколкото сега с това намаление. Явно и там завишават цени и после - фалшиви намаления. А преди 3 години е била точно 28 лв. сега си погледнах поръчките през годините.

# 339
  • София
  • Мнения: 854
Благодаря за информацията. Аз я следя съвсем отскоро. Преди 3 седмици поръчах от 30 капсули, защото бяха по евтини; тогава шишенцата с 90 капсули бяха около 50 лв.

# 340
  • София
  • Мнения: 854
Отпразнувах два месеца в Зоната (и минус 8,5 кг) с един любим сладкиш без брашно, леко модифициран за баланс. Вярно, излязох извън зелената част на таблицата, но ще го ям 3 дни, заедно с много "зелени" неща, та не изпитвам угризения. Simple Smile

Бананово-шоколадов сладкиш без брашно

За блата:  
270 гр банани - 7В
2 яйца и 1 белтък - 2,5П
10-12 гр какао на прах - 1В
мазнина за намазване на тавичката - 0,5М
половин ч.л. бакпулвер

За заливката (шоколадов сос):
100 гр шоколад без захар (от "Берьозка", 57% какао) - 11М + 3,5B + 1П (по етикет)
100-110 гр прясно мляко пълномаслено - 0,5П + 0,5В + 0,5М

Общо се получават 12БВ, 12БM и 4БП. (Не знам дали са ми съвсем прецизни сметките, шоколада го сметнах с всичките му съставки, понеже мазнините и въглехидратите му са по 33%.) Като стана готов сладкишът, го разрязах на 12 парчета, всяко от които след като го изям, ще допълвам с 40 гр скир. Другият вариант, който ще пробвам следващия път, е да добавя 8БП във вид на суроватъчен протеин или в блата, или в заливката. Сега се поколебах, защото това си е сериозно количество и вероятно ще промени консистенцията или вкуса.

Прави се съвсем лесно: Яйцата се разбиват, прибавят се намачканите с вилица (или разбити в блендер) банани, после какаото и бакпулверът. Пека на 165 градуса с вентилатор приблизително 20 минути  в малка метална табла (с диаметър 27 см), съвсем леко намазана с мазнина,  и след това оставям блата в нея. Въпреки че се надига малко, не е достатъчно дебел и солиден, така че да може спокойно да се извади и пренесе в друг съд. Другият вариант е да се застеле с хартия за печене. След като стане готов, изчаквам половин час да изстине, после го надупчвам добре с вилица и заливам с шоколадовия сос.

Той се прави като шоколадов ганаш (само че не със сметана, а с мляко) - като се сгрее почти до завиране прясното мляко в тенджерка, после се дръпне от огъня и се изсипе в него ситно натрошеният или настърган шоколад и се разбърква до хомогенност. Накрая заливам блата и прибирам сладкиша в хладилника, за да стегне малко.

В крайна сметка дебелината на готовия сладкиш е съвсем скромна, около сантиметър, но след два месеца без шоколад, колкото и да е неугледен, ми се вижда божествен. Simple Smile

Скривам снимката, да не ви дразни, ако сте гладни. Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 18:43 от Beretsheri

# 341
  • Мнения: 2 585
Изглежда чудно! Но така да не ми се занимава с бъркане и печене.

Аз си карам на риба и мляно месо от месарския магазин.
Правя си голяма тава с печени патладжани и домати. Няразвам ги на шайби и редя на четири реда. Точно 10 блока ми се получава и после не мисля за няколко пъти. Е, добавям си по 100 гр. черен боб за разнообразие или грозде. Мда, и за червеното вино ще си призная. Но си заредих страхотен мавруд и си слагам понякога по един блок вечер.

Много добре се чувствам, енергията ми е на макс и вече имам повече сили за регулярни тренировки.

# 342
  • София
  • Мнения: 854
Днес съм много щастлива, защото открих топлата вода. Smiley

Напоследък скирът хич не ми се яде дюс или солен, чудех се как да го "одесертя" лесно и бързо. Гледах в Лидл, че има плодов скир, и съотношението на БМВ е горе-долу приемливо, обаче като прочетох "аспартам и ацесулфам", бързо го върнах на рафта. И тогава се плеснах по челото, защото се сетих за чудния сироп за разреждане със стевия, който пием от години, но откакто съм на Зоната, нали все чай, айряни, вода, нещо го позабравих.

Та, да докладвам, че скирът с него стана чудесен; с кисело мляко също е много добре. За 2 блока е достатъчно да се сипят 1-2 чаени лъжички.  Балансирах го с малко фъстъчено масло, което си хапнах след него.

Ако някой иска да опита, сиропът е този, има няколко вкуса, ние обичаме най-много ягода и боровинка. Има го вече на много места.
https://bhouse.eu/index.php?route=product/product&path=62&product_id=312

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 23:44 от Beretsheri

# 343
  • Мнения: 1 526
Днес съм много щастлива, защото открих топлата вода. Smiley

Напоследък скирът хич не ми се яде дюс или солен, чудех се как да го "одесертя" лесно и бързо. Гледах в Лидл, че има плодов скир, и съотношението на БМВ е горе-долу приемливо, обаче като прочетох "аспартам и ацесулфам", бързо го върнах на рафта. И тогава се плеснах по челото, защото се сетих за чудния сироп за разреждане със стевия, който пием от години, но откакто съм на Зоната, нали все чай, айряни, вода, нещо го позабравих.

Та, да докладвам, че скирът с него стана чудесен; с кисело мляко също е много добре. За 2 блока е достатъчно да се сипят 1-2 чаени лъжички.  Балансирах го с малко фъстъчено масло, което си хапнах след него.

Ако някой иска да опита, сиропът е този, има няколко вкуса, ние обичаме най-много ягода и боровинка. Има го вече на много места.
https://bhouse.eu/index.php?route=product/product&path=62&product_id=312
Този сироп онлайн ли го купувате?

# 344
  • София
  • Мнения: 854
Не, пуснах линка на производителя, защото там има информация за различните видове и съдържанието. Обикновено го купувам от съседен СБА, виждала съм го и в магазини за здравословни храни.

Общи условия

Активация на акаунт