Подготовка за малкия човек - тема 25

• 46 824
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
Дори и с колана на самата кола ли ...аз да си призная ако сме наблизо до 10 Мин да кажем пеш и сме с колата я закопчавам с колана на колата 😔😇

# 91
  • София
Редовно се качват клипове и от псевдо инфлуенсъри на деца в столчета , ама само долу сложени коланите или направо без столчета. Докато ние тук обсъждаме напред или назад, мен ми се иска поне в столче да видя че са децата.... Масово и лекари говорят небивалици... Последно бяха споделили в отчетната че педиатър е казал до 3я месец че не се слагат коланите на кошницата,масово майките се притесняват че е е много свито и нещо ще се случи на бебето в кошницата. Трябва да има някакъв инструктаж още в болницата на изписването , проверка как е сложено и инсталирано столчето, ако не се лъжа в САЩ даже полицаи можеш да помолиш да проверят дали е правилно сложено и не изписват бебетата без да е сложено в кошницата.

# 92
  • София
Закопчавам щом седнем в колата,за да се създаде навик.Вече е голям де,закопчава се сам веднага щом влезне и следи и другите дали са с колан.
 Искам да се научи да спазва правила,да е отговорен към себе си и другите.Правилата и законите се спазват!
Виждала съм деца на 5-6 г да "карат" кола в скута на родителите си 😡 И много повече от евентуално ПТП ме притеснява факта, че това дете се учи от тази невръстна възраст, че е над закона, че карането на кола е игра, а не отговорност.И се получават ситуации като тази от вчера, в която ученик без книжка взима колата на свой съученик и се удря в оградата на училище.Ранява (леко) и друго дете, което върви по тротоара ...
Темата е много дълбока и е абсолютен оффтопик.
 Маце,педиатрите, които са на възрастта на майка ми, 60+ си имат подобно отношение.Как едно време тях никой не ги е връзвал в столчета,пък са оцелели и.т.н. глупости.Любимо ми е като чуя от бабите как още мъча детето (7г.) да се вози в този гаден стол,или от познати, които с гордост ми съобщават как тяхното дете вече не ползвало столче ... Не мога да разбера точно кое му е похвалното,но отговарям, че моето ще се вози така, докато столът му го побира.

# 93
Какво значи свито? Че те до раждането не са били на много широко 😅
И да, говоря за никакво закопчаване. Без колана на автомобила, без нищо. Просто сядат в столчето.

# 94
А колко год се возят в столче...сякаш не съм виждала големи деца примерно ученици 7-8г в стол....

# 95
  • Сливен
Леле....яко "разбудих духовете" , с това столче 😆 Иначе ММ погледна снощи - до 13кг е кошчето за кола,но така като гледам още малко и няма да му става. Аз му казвам, че трябва ново, а той - да сме направили 2 дупки по надолу, да минат коланите, за да може самата "подложка" така да я нарека, да се вдигне по-нагоре, за да не му опира главата... 😐😐 Казвам му, че глупости говори и приключих темата 🤣

# 96
  • София
А колко год се возят в столче...сякаш не съм виждала големи деца примерно ученици 7-8г в стол....
Нашето е до ръст 150 ,детето ми е на 7 и е 138 см.
Зависи от детето ...

# 97
След определена възраст могат да се преместят на бустър седалка, която е само отдолу. Столчето на малката е от 9 до 36 кг, след като детето достигне 105 см и 15 кг май беше, става на бустър седалка, но с гръб и се закопчава с колана на колата.

https://www.britax-roemer.com/dw/image/v2/BBSR_PRD/on/demandware … 1350_1.jpg?sw=555

# 98

Познато детенце на 10 си се вози в стол, 140 см е.
Бустерните седалки ще ги спират от производство, защото са небезопасни. При удар детето може да разбие прозорецът с глава. Трябва да е цяла седалка с опора за гръбче и странични части, които да омекотят при удар.
Ние скоро ще сменяме нашето столче с такова, детето ми е на 4.

# 99
  • София, България
По принцип има тема за столчетата тук.
То детето се вози не толкова до години, колкото до ръст и килограми Simple Smile защото познавам дете, което във 2 клас беше колкото голям човек и не се събираше в нито едно столче, а и по ръст се водеше, че е безопасно да се вози и без стол. Иначе по закон е до 150 см и 35 кг Simple Smile

# 100
  • София
Моето е на 9г почти и още е в столче, но вече е с три точков колан.

# 101
  • София
Има няколко вида бустер седалки и зависи каква вземете. В страницата на Деца на борда са описани видовете бустери и кое от кога до кога може, каква безопасност осигуряват и подобни.

# 102
  • Германия
Столчетата по закон се задължителни до 12г или 150см.

Деца в сточе, но без колани и аз съм виждала, пълен абсурд просто! 😡

# 103
Мацки, сменям малко темата, но съм на вълна помпи за кърма и да ви питам за мнение Simple Smile
При предишната ми бременност (преди много години) бях с ръчна на Авент. Сега съм решила сто про да е електрическа, колебая се между Авент и Медела. Вие коя от двете бихте препоръчали?

# 104
Сякаш Авент. Не знам защо точно. Сякаш по-добре се усещаше.

Общи условия

Активация на акаунт