Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 46

• 45 650
  • 798
  •   2
Отговори
# 765
  • Пловдив
И аз съм в Марица .Преди 5г. също даваха номер ,но така и не успях онлайн .Искаше ми друг код или ел.подпис .
Ето тук от падащото меню ,би трябвало да е тази деловодна справка .
Пробвайте ,дано да стане .

http://78.130.146.125:8088/acsdocrep/Home/Login

# 766
И аз съм в Марица .Преди 5г. също даваха номер ,но така и не успях онлайн .Искаше ми друг код или ел.подпис .
Ето тук от падащото меню ,би трябвало да е тази деловодна справка .
Пробвайте ,дано да стане .

http://78.130.146.125:8088/acsdocrep/Home/Login

Да, пробвах на същото място, но без успех.. утре ще им звънна и ще ги попитам.
Благодаря ви, лека вечер!

# 767
  • Пловдив
И аз така направих .По телефона ми дадоха информация .Нямам идея защо заявяват ,че имат електронни услуги ,а на практика не могат да се ползват с издадените идентификационни номера .

# 768
Бубана, пробвай тук: http://isut.plovdiv.bg:998/registers.php?currentpage=3&submode=5
Използвай филтъра по критерии, които са ти известни.

# 769
  • Пловдив
Кубратова ,доколкото ниждам това е само за община Пловдив и тя не включва община Марица .

# 770
Кубратова ,доколкото ниждам това е само за община Пловдив и тя не включва община Марица .
Понеже пишеше "община Марица, Пловдив", реших, че се визира район (някои още така казват на столичните райони - "община"), а не отделна община, съжалявам.

# 771
Защо пишете в старата тема?! Има тема N 47.

# 772
Здравейте! Надявам се въпросите ми да са за тази група, ако не са моля да ме извините 😊 имаме огромно желание за собствен дом, двор с готов одобрен проект за еднофамилна къща на един етаж 137 кв монолитно строителство. Всички документи са подготвени, одобрени от общината и следващата стъпка е търсене на фирма за строеж , ако някой горе долу може да ме ориентира като цена ако е строил горе долу подобна къща и срок за строеж

# 773
  • София
Здравейте! Надявам се въпросите ми да са за тази група, ако не са моля да ме извините 😊 имаме огромно желание за собствен дом, двор с готов одобрен проект за еднофамилна къща на един етаж 137 кв монолитно строителство. Всички документи са подготвени, одобрени от общината и следващата стъпка е търсене на фирма за строеж , ако някой горе долу може да ме ориентира като цена ако е строил горе долу подобна къща и срок за строеж
Ами цената е розтегливо понятие.
Заниси от терен,населено място,сложност на проекта,качество на вложените материали и т.н.
И друг може да е строил със същата РЗП,но да е вложил по-скъпи материали например.
Поискайте поне 2-3 оферти от строител и тогава ще се ориентирате!
А и в проектите по всяка част имате количествена сметка и поне за цените на материалите може грубо да сметнете.
Успех в начинанието!

# 774
Здравейте, има ли някакъв закон/ наредба, който ни задължава да си сложим ограда без значение каква - дори и само с мрежа да се огради имота? Това да е вменено като задължение, а не като право?

# 775
  • София
Не съм чувала, освен ако не говорим за по време на строеж.

# 776
Няма изискване.

Ние взехме УВЕ преди 1 седмица!
Освен подаване на молба за издаване на адрес и кофа за боклук, смяна на тока на битов, има ли нещо друго, което сте направили. Пропускам ли нещо?

# 777
  • София
Да я декларираш за данъците, по някаква неясна за мен причина не си го оправят вътрешно този въпрос и често!!!

# 778
Да я декларираш за данъците, по някаква неясна за мен причина не си го оправят вътрешно този въпрос и често!!!
То нали данъци плащаме с получаването на акт 14, след промяната от преди няколко години? После пак ли се ходи в общината, че и ние края на август взехме УВЕ-то?

# 779
Няма изискване.

Ние взехме УВЕ преди 1 седмица!
Освен подаване на молба за издаване на адрес и кофа за боклук, смяна на тока на битов, има ли нещо друго, което сте направили. Пропускам ли нещо?
При нотариус си издавате нотариален акт, вписване на имота Ви в Агенцията по кадастъра и мисля, че се подава и коригираща декларация в данъчното, ако вече такава е подадена на Акт 14. Ако не сте подавали изобщо, то задължително следва да подадете такава. Ако партидата за вода не е на Ваше име също следва да я смените в офис на съответното ВиК.

Общи условия

Активация на акаунт