АЛФА - новият сериал по БТВ

• 41 810
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Да, Симона беше подозрителна. Това, че мъжът я бие говори, че може да й падне пердето и да отвърне в един момент - отмъщение. Само дето аз допусках, че може да е имала раздвоение на личността отпреди убийството,  като посттравматичен стрес от дългосрочната агресия към нея. Иначе и сцената с Рая в бара беше подсказка - как дори фина слаба жена в състояние на гняв и афект може да упражни сила и да нападне мъж.
Да и аз си мислех, че е от преди убийството и се питах "Абе никой ли няма да пита за картона й, психо прегледи и т.н.". Накрая го направиха де, ама баш в края.

Иначе, при такива рани с нож по целият гръден кош, говори за две неща:
1. Че е жена.
2. Не е мъж!
Обяснявам и не искам да мислите, че се правя на някакъв спец, но ID Extra, ми беше мания по едно време, а и имам познати криминолози, които са ми разказвали за случаи и си вадя някакви мои си изводи. Такова хаотично мушкане е или от безсилие и афект, или от страст. Ако беше мъж, той щеше да цели убийство. Ако цели убийство, нямаше да действа така. Щеше да се цели във врата в даден момент или всичките прободни рани щяха да са на близко разстояние. Разбира се, изхождам от това, че те се чудеха дали са хора на лихваря, ковто означава, че ще са го хванали и ще имат контрол над него. Гледал съм предавания, в които професионалисти или треньори по крав мага, показват как се мушка. И винаги е бързо, по няколко пъти и в една точка. Затова изключих да е мъж. Единствената вероятност да е мъж и да е така убит с хаотични прободни рани, е това да е убийство от страст, а както знаем, жертвата е мъж и то хетеро. Съжалявам, че щв го напиша и да й е лек съня, но имах една позната колежка, чийто случай беше станал изключително известен. Беше убита с над 60 прободни рани от един друг наш колега, който беше влюбен в нея. Това беше убийство от страст и затова беше така. А иначе жените изпадат в състояние на афект, страх и просто нанасят удари, за да надделеят. Това е тезата ми. Ако тука имаме някой с опит в криминалистиката, може да каже дали има нещо вярно в думите ми.

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 23:10 от Kokito87

# 361
Не претендирам, че си спомням много правилно, но в миналия епизод Жана не коментираше ли с Лео новина за жена, убила любовницата на мъжа си и каза, че тя би го направила така, че никой да не я разкрие.

# 362
  • Бургас
Да,точно така.

# 363
Да каза го.И точно това си мислех и аз случая на Симона и мъжа и,дали и жена му на Лео не е получила обаждане и да я е убила тази Габи.Някак не ми изглеждаше като сплашване от Девата.Кръв навсякъде,разхвърляно.Пък може и нарочно да е така,да опитат да натопят и компрометират Лео.Не мисля че той е убиеца.И за Крис се разбра,че е бил в чужбина при убийството на родителите му.
Все си мисля че е сина на Девата,иска да се докаже пред баща си,вижда обсебеността му от Ръсин.

# 364
Много ми е жал за сериала… дано с времето бъде оценен от масовата публика. Лъч светлина е в българските сериали

# 365
Много ми хареса този епизод. И Вълдобрев малко попя Simple Smile

Последната сцена аз я тълкувам така - след като Лео каза в предаването си онези неща за Девата,  вероятно са убили любовницата му за да го натопят.

# 366
  • Ню Йорк
Все по-заплетено става и дано на финала наистина ни изненадат, а не да го претупат, както се слчва с БГ сериалите. Лео е подходящ за извършител, но нали живее с психолог, как не го е разбрала?!

# 367
И какъв би бил мотивът на Лео? Завист? Или нещо в миналото? Ако той е убил любовницата си, вероятно ще натопи Жана, не случайно ни дадоха онзи разговор.

# 368
Не съм гледала още. Но и го няма още в БТВ Плюс. Дано не спрат да качват епизодите, след като го изместиха по Екшън.

# 369
Продължавам да си мисля, че убиеца не е сред персонажите, които познаваме до момента.
Обаче! В снощния епизод поведението на Жана ми бе много подозрително - и при разговорите с Мина и Крис, и когато гледаше изявлението на Лео по ТВ. Има нещо гнило при нея.
И добре, че снощи епизода го излъчваха по БТВ Екшън. Ако беше по БТВ щяха да ни го прекъснат, заради политиците.

# 370
Тази седмица не го виждам в програмата нито на бтв, нито на бтв екшън.

# 371
Не съм гледала още. Но и го няма още в БТВ Плюс. Дано не спрат да качват епизодите, след като го изместиха по Екшън.
Качват епизодите и в Замунда

# 372
  • Другата България
Има го.
По Екшън, от 21:00 часа. Епизод 5.

# 373
Какъвто и да е мотива на убиеца, било то от сегашните герои или нов, търси се психопат. Там мотивът е необходимо доказателство, но нормален човек не убива за такъв... Толкова е интересно, че сънувам, и разсъждавам над филма....

# 374
Има го.
По Екшън, от 21:00 часа. Епизод 5.

Къде гледаш? Аз на сайта на Бтв. Там по екшън пише, че ще дават К-911 от 20:00 ч., а по Бтв - Час пик 2
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт