Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 465
  • 471
  •   1
Отговори
# 210
ми щом предпочиташ фикуси, вземи си бенджамин, драцена, хибискус, такива които стават дървета е последствие http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=14
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=57
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=73
иначе знам че дифенбахията и коледната звезда имат отровни сокове, а азкато фен на ФШ не препоръчвам да слагаш цветя които висят надолу, по- добре ги убий нагоре Peace

а какво е ФШ и защо да не растат надолу  newsm78

# 211
Фън Шуй ще да е, ама tedy_e ще ти обясни какво и как Peace

И аз да ви се похваля. И моя спатифилум полудя, има си 3 прекрасни и огромни цветове, драцената, чиито върхове отрязах ето на тази високата са пуснали коренчета във водата и след няколко дена смятам да ги зададя Grinning Дано се хванат и порастнат хубави, каквито бяха и преди Hug

# 212
Стели, браво бе Wink, наистина е Фън Шуй, а дървото символизира растежа, реално ако се влачи надолу и семейството няма да е добре Peace

# 213
хммм това дали е така наистина, защото много добре ще стои някакво висящо цвете в кухнята. а нагоре няма накъде. за останалите стаи ще са големи цветя и ще си растат нагоре.
а да знаете къде се продават от тези големите фикуси от едно време, с големи тъмно зелени листа, стигащи до тавана растения. аз съм отрасла с тях и пак искам да имаме пък и помня като бях малка как бършех листата с един парцал Simple Smile но сега никъде не съм виждала такива фикуси. ако някоя от вас има може да си взема едно листо да го развъдя

# 214
хммм това дали е така наистина, защото много добре ще стои някакво висящо цвете в кухнята. а нагоре няма накъде. за останалите стаи ще са големи цветя и ще си растат нагоре.
а да знаете къде се продават от тези големите фикуси от едно време, с големи тъмно зелени листа, стигащи до тавана растения. аз съм отрасла с тях и пак искам да имаме пък и помня като бях малка как бършех листата с един парцал Simple Smile но сега никъде не съм виждала такива фикуси. ако някоя от вас има може да си взема едно листо да го развъдя

Има, но са мънички - около 2-3 педи високи. В цветната борса в Света Троица ги има всяка пролет Peace
И аз ще си взема тая година. Така или иначе ще ходя до там другата седмица и ако има - ще свиркам Peace

# 215
супер ще кажеш и ако има и аз ще ида

# 216
хубава работа ходите си по оранжерийките, белким се хвалете какво вземате Joy

# 217
  • видин
здравейте мами-цветарки Simple Smile

само как звучи

аз много обичам цветята, но имам една люта сиамка у дома и не мога да имам цветя.
но скоро си купихме селска къща, която има голям двор и много цветя. има рози, перуники, кремове, нарциси, лалета и разни други, все още неустановени.

искам да си посея още - латинки, невен, мартаритки, теменужки и каквото друго намеря.

засега ще започна да купувам семена.  кажети дали вече е време , или трябва да почакам още. може да удари студ и нищо да не поникне. кои цветя позволяват разсаждане от расад - ще ги посея в сандъчета и после це ги разсаждам. ще съм благодарна и на сайтове с информация.

благодаря

# 218
за почитателите на азалиите....

lamita, прекрасни са ти азалиите!
Имаш ли някаква тайна рецепта, за да ги накараш да цъфтят?
Майка ми има една азалия, която и подарихме преди 3 или 4 години и до сега никога не е цъфтяла, освен в момента на подаряване де. А иначе се развива много добре, но само на листа.

на 15 дни ги поливам с тор,специална за азалии,и според мен започнаха да цъфтят от нея  Grinning
току ще си купих тор за петунии и си ги полях,вече са станали около 4-5 пръста високи и скоро ще ги разсаждам,ако някой иска да свирка
в магазина си харесах едно голямо цвете.беше страхотно,но не му запомних името.сега ще го търся в нета и дано го намеря.чудя се дали да си купя,ама беше доста скъпичко  Thinking ако го намеря,ще ви пусна снимка

# 219
ако можеш пусни и на петуниие снимка Peace

# 220
еми... търся си папрат еленови рога.много ми харесва
моля,ако някоя мама има да ми хвърли едно клонче  Blush
ще съм много благодарна   bouquet

# 221
  • София
Искам да попитам вещите цветарки кога да се заема с пресаждането и размножаването на оцелелите през зимата сакъзчета и мушката? Кога трябва да се започне торенето и каква тор използвате за тях?
И още нещо - тази пролет ще си сменям всички сандъчета, че пластмасата на моите остаря и се начупи (издържаха около 12 год.) Миналото лято купих някакви от пазара с двойно дъно, но съм много недоволна от качестото им - разглобяват се и се кривят безобразно...Та въпросът ми е, дали имате информация от къде да си купя по-читави? Искам да са максимално дълги (и по-тесни), че имам голяма тераса. Миналата година в Бриколаж видях едни хубави, пак пласмасови (ама по 9лв. Shocked ) Е, ако трябва да купя 10.....  Thinking НЯма много да ми излезне сметката...
И от къде купувате сакъзчета най-изгодно? Цени от по 4.50 лв. за коренче ми се струват неприемливи!
Мерси  Hug

# 222
аз си купих сандъчета от едно магазинче до нас.намира се в старата част на овча купел,на горнобански път
мисля,че бяха 1,50лв. пластмасови са,но изглеждат стабилни.стените им не са тънки.преди 4-5г. си бях взела същите и още са ми здрави
явно не си попаднала на хубави и добре изработени
мисля,че е добре да засадиш мушкатата и може би да им сложиш вкоренител и след това,като дръпнат да ги подхранваш с тор за цъфтящи

# 223
понеже обичам пролетните цветя и по точно ЗЮМБЮЛИТЕ , кажете какво да ги направя след като прецъфтят..че определено ги умарям след като им мине цъфтежа...  newsm78

# 224
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Дайте ми идея/съвет какви цветя да си отглеждам на парапета на балкона.
Искам нещо по-оригинално.
Вие какво сте си гледали?
Айде, че идва времето за балконски кафета.

Общи условия

Активация на акаунт