Цветарки, продължаваме да обменяме опит - 3

• 52 476
  • 471
  •   1
Отговори
# 195
микки, с резници става - пак във вода.

Дими , четох аз че можело направо да се сложи в пръстта, но не смея да рискувам. Това единствено с каланхоето и с бегонията си съм пробвала.

# 196
Margarita, стискам палци, аз чакам да видя моята шефлера дето й изсъхнаха корените дали ще пусне пак, а и кокоса явно не му се никне... Blush

# 197
  • Пловдив
Момичета, първо да кажа, че цветята ви са разкошни, особено азалиите на lamita. Преди години бях много запалена цветарка и у нас беше като в джунгла, но успях естествено да уморя почти всички цветя(сина ми ми помогна, естествено). Покрай вас пак се запалих и вече даже имам готов въпрос: имате ли гардении и орхидеи(видях, че са пуснали в Метро) и как точно се грижите за тях? Сорта, който се предлага го водят уж лесен за отглеждане (феленопсис, ако не се лъжа).

# 198
Здравейте
Моля за помощ-имам цвете,на което му казват Семеен дух,другото му име не го знам.Бяха 2 и 3 години си растяха без никакви проблеми.Но есента едното започна да се вехне и загина.Сега гледам,че и другото по същия начин започва да вехне.Няма никакви буболечки по него или мана.Поливам си го както винаги.Нямам идея защо става така.

# 199
нищо не ми говори, но да не е на течение, да му е студено, замисли се да не сте правили ремонт да е паднало нещо в почвата и тн Peace

# 200
Margarita, стискам палци, аз чакам да видя моята шефлера дето й изсъхнаха корените дали ще пусне пак, а и кокоса явно не му се никне... Blush

Стискам и аз Wink.

Спатифилума ми изкарва два цвята (да се похваля).

# 201
за почитателите на азалиите....

lamita, прекрасни са ти азалиите!
Имаш ли някаква тайна рецепта, за да ги накараш да цъфтят?
Майка ми има една азалия, която и подарихме преди 3 или 4 години и до сега никога не е цъфтяла, освен в момента на подаряване де. А иначе се развива много добре, но само на листа.

# 202
  • Карлово
Днес посях около 20 семки от мандарини. Ха сега да видим кога ще ям соствено производство Mr. Green

# 203
Днес посях около 20 семки от мандарини. Ха сега да видим кога ще ям соствено производство Mr. Green

На мен още 2 семки ми покараха .... сеитбата бе преди 1 седмица, май  newsm78  При бегонията имам още едно листо - ох, дано да се хване,че ми писна да я чакам!

# 204

Стискам и аз Wink.

Спатифилума ми изкарва два цвята (да се похваля).

леле такова от колко време се каня да си взема, ама първо антуриум, видях един ама 30лв Thinking, като знам че може да се намеро някоя добра цветарка...

# 205
  • Карлово
Цоцоланке, можеш ли да щракнеш как изглеждат поникналите мандаринки, да не си помисля за трева

# 206
Дано не е нещо друго, но друго в саксията не съм слагала и трябва да е мандаринки, освен ако не е трева  newsm78 да не стане като филма с Парцалев и фотото - аз да си мисля,че правя нещо, пък то не била такова...... Дори се виждат още две неща, и те трябва да са мандаринки.....

# 207
  • Карлово
Цоцоланке, не мяза на трева, мандаринка ще да е

# 208
Момичета видях ви темата и много се зарадвах. Незнам дали тук е мястото, но ще ви помоля за помощ. Искам да си сложа цветя в къщи в всяка стая по едно. Долу ако щракнете на линка има снимки на хола, кухнята и спалнята ни. С малко дете сме. Бях чела че имало цветя които били отровни и такива които не се препоръчват за апартаменти с деца. Моля ви ми кажете кои цветя са удачни, предпочитам нещо като фикуси или други по големи, а за кухнята нещо което расте надолу. Ако приложите и снимки ще съм ви изключително благодарна, защото непознавам цветята. Всички стаи са на юг.

# 209
ми щом предпочиташ фикуси, вземи си бенджамин, драцена, хибискус, такива които стават дървета е последствие http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=14
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=57
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=73
иначе знам че дифенбахията и коледната звезда имат отровни сокове, а азкато фен на ФШ не препоръчвам да слагаш цветя които висят надолу, по- добре ги убий нагоре Peace

Общи условия

Активация на акаунт