Развенчаване на традиционните митове за приучването към гърне

• 13 479
  • 123
  •   1
Отговори
# 105
Мерси, basilisk   bouquet!

# 106
basilisk, ако проявяваш интерес имаш официалната покана Wink да участваш в темичката за сайта за естествено родителство (част от което е и ЕБХ- даже с това започнахме) с каквото сама прецениш. От написаното, което съм чела от теб, твоите разбирания се припокриват с нещата, които ще има в този сайт.

Всъщност, всички, които искат, моля заповядайте:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163484.0

# 107
Поли, благодаря, ще се постарая да участвам, имам голяма желание да популяризирам тези начини на отглеждане.

# 108
  • sofia
Да се отчета  Grinning (вече се обърках къде е мястото, но нейсе)
Всичките акита са извън памперса. С пишото, не мога да реагирам бързо (по ред причини).
Вчера яде навън и като ревна това дете, не иска в количката, на ръце само мрънка и взех, че се прибрах. Сигурно 10 минути са минали от рева до прибирането и като го съблекох и се изака и миряса   Shocked.....изобщо не се усетих да свършим тази работа навън. И изобщо не съм предполагала, че може да издържи толкова дълго.

# 109
Започнахме от 4м месец с приучването,на 1г и 5м вече бяхме без памперс!Ако беше започнала да казва "пиш" преди това щяхме много по-рано да сме по гащета.Отдавна беше готова.

# 110
Аз мисля че бебето трябва да се приучва на гърне когато поне отмалко почне да разбира за да има ефект.

# 111
  • София
  И ние веднъж така ревяхме навън и се наложи да се прибера е изпишкаха се и се кротнаха. От тогава винаги пробвам и навън, рядко се случва да е нещо друго а не пиш, добре че тази работа я вършат обикновенно вкъщи сутрин  Simple Smile

# 112
и аз да вмъкна няколко думи от нашия опит: има едни периоди в които Самуил преставаше да сигнализира или даваше неясни сигнали и тези периоди съвпадаха с никненето на зъбите. Но дори и в такива неуспешни дни хващаме 30-50% от пишовете с интуиция.

# 113
  • София
Здравейте!
да си кажа мнението Wink - чудесна статия!!!
отдавна не съм го казвала, но - разни хора, разни идеали Simple Smile
този начин е пътят, по който и аз искам да вървя... само дето още не съм тръгнала - от мързел ли от какво не знам, но съм твърдо за Simple Smile

живи и здрави

# 114
Днес седнах да направя една груба сметка колко печелят фирмите от памперси в България.

По моя преценка памперсите на едно бебе струват средно 40 лв. на месец. Според статистиките за 2004-та децата между 0 и 14 години са 1 080 657 мил. Да приемем, че 1/5 от тях са в "памперсова" възраст. Това прави 216 000 хил. деца.

40 лв. х 24 месеца х 216 000 хил. деца = 207 360 000 млн. лева печалба от памперси годишно. При такъв сигурен доходоносен бизнес, не се чудете, когато у нас започнат да рекламират и 4 годишни деца с памперси, като това
.

Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 07:10 от Ludmil

# 115
Людмиле, стига си се борил с вятърни мелници. Не ми дреме за компаниите за цпамперси, важното е на детето да му е комфортно. Ако съм убедена, че ЕБХ е добре за него, ще го правя, но не за да прецакам рамперс компаниите, на които също толкова им дреме как аз изпишквам детето си.

# 116
  • София
Я направи сметка, колко печелят компаниите продаващи дъвки. Ми то от всичко, което се продава се печели, нали това е целта. Никой не може да те задължи да купиш нещо, което не ти трябва. Щом купуваме памперси, значи сме доволни от тях. Можеш и косата с хума да си миеш, ама си купуваш шампоан, нали. Просто примери безброй.

# 117
  • София
    На мен също най-малкия ми проблем е цените на памперсите или замърсяването въпреки, че и те са важни. Най-важното е малките  да са добре.
    Проблема наистина е по-скоро, че заради доходоносния бизнес реклами на памперси има навсякъде, а за ЕБХ трудно би разбрал човек. По този начин повечето от родителите не са информирани и няма как да направят своя избор, за тях алтернатива на памперсите реално няма.

# 118
  • София
И с това не съм много съгласна. Само в този форум за ЕБХ се говори от доста време, без да споменаваме други подобни. Така че, информация има. Аз лично съм чувала за този метод още с първото ми дете, но не съм се отказала от памперсите. За мен лично ЕБХ не е алтернатива. Peace

# 119
И аз благодаря за статията и за другия поглед върху бебешката хигиена , която ми даде тя.
Лека полека започвам и аз .Закъсняла съм , но пък определено съм привлечена от идеята .
Благодаря още веднъж! Hug

Общи условия

Активация на акаунт