Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 856
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
Обаче опираме до средата вече и как тя ще повлияе на детето. Ако болшинството (над 50% ) са с много малки възможности или лоша дисциплина не всяко дете ще оцелее. При това в статистиката не влизат учениците, които не са допуснати до ДЗИ. И ако без тях от допуснатите повече от половината биват скъсани на БЕЛ, какво да чакаме за ДКИ?

# 451
Момичета, по колко точки средно изкарват Вашите деца на преразказ и по колко на теза? Искам да си сверя часовника, колко точки на тези компоненти се водят за добро представяне?

# 452
Първият път моето има 9 на преразказа, втория път - 14. Но моето е с ниски резултати за сега, надявам се след три месеца да има значително подобрение. На преразказ мисля, че може да 25 да стигне с още работа.

# 453
И аз търсих какво е БУЗЕМА.
На преразкази 27-28т. На тезата й бяха дали 4т и 6т, но ходи като външен ученик и не знам дали не са по-критични към тях по една или друга причина. Това са от пробните декември в ОТ и Междучасие. Почвам да се чудя и дали сега не са по-критични, за да излезе, че после ще имат 10на точки повече. Защото между двете школи по бел има 15т разлика общо.

# 454
Тезата е с макс 6 т. , преразказ 35 т., така че всичко 4-6 на теза и 25+ на преразказ е  ок.

# 455
Моят пък на преразказ на пробни до сега е оценяван на 12т, на 28т. и на 31т. изобщо немога да преценя от сега ще изкара ли 25+. Това са му резултати все от пробни, на уроците госпожата го оценява пак така, много зависи от конкретния ден и какъв вятър го вее на бял кон. Този месец има още 2 пробни, на които се е записал. След това има още 2 от училището и много се чудя въобще да го записвам ли и на други. Вие на колко пробни ще ходите. Той до сега е ходил веднъж в ОТ и веднъж на Регалия и един път в училище.

# 456
Така, малко е объркано ,но до сега е ходила два пъти по БЕЛ и математика в Междучасие , 1 път в ОТ по математика и почти всеки месец по БЕЛ в школата ,която посещава. По БЕЛ се движи в едни и същи рамки , но по математика точките доста варират . От март месец започват пробните по математика във Веди и ще са трите месеца до май вкл.
Само да отбележа ,че тя сама иска да я записвам с цел да превъзмогне стрес и притеснение:(

# 457
На първото междучасие 5/26 съответно теза и преразказ, на второто 2/32.
Въобще не мисля че това е какъвто и да е показател за друго дете, или пък да се мерим нещо.

# 458
Въпреки, че има критерии, по които се оценяват, имайте предвид, че оценяването там е абсолютно субективно - един оценител би дал едни точки, друг - други.

# 459
За мен тезата е най-неприятният елемент. Аз лично не помня да сме писали такова нещо нещо в училище и сега не мога да напиша почти нищо. И не виждам смисълът какъв е - да посочиш изразните средства, да кажеш какво внушава автора и да използваш високопарни изречения?

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 11:02 от faviana

# 460
  • Sofia
Работите се оценяват от двама оценители. Ако има голямо разминаване в точките (не помня колко), работата се гледа от арбитър.

# 461
Аник, така е. И все пак те се водят и един от друг и се съобразяват да нямат голямо разминаване, за да не стига до арбитър. А и, доколкото знам, не се проверяват в града, а централно

# 462
  • В Страната на чудесата
Здравейте, някой може ли да направи сравнение между пробните тестове на Междучасие и Регалия? Има ли дете , което се е явило и на двата теста . Има ли разика в точките  и колко?
Ако някой има такава информация ,ще се радвам да ми отговори.

Синът ми прави и двата вкъщи, което в неговия случай е ОК, защото на състезания е по-концентриран.
Вторите модули са проверени според дадените критерии за оценяване. На Регалия е без грешки, очакван резултат би бил 99-100 т. На Междучасие - поне 7-8 т. надолу.

FIORE, както и други вече писаха, оценката на тезите може да е доста субективна. За мен е ценно да видя работи на други деца, които са дадени за пример.

Дали някой би могъл да сподели и верните отговори от последния ПИ по математика на СМГ?

# 463
Аник, така е. И все пак те се водят и един от друг и се съобразяват да нямат голямо разминаване, за да не стига до арбитър. А и, доколкото знам, не се проверяват в града, а централно

Двамата проверяващи знаят ли каква оценка е дал другият? Не мисля.

# 464
  • при моите любими
Не се знае каква е оценката. Често са от различни градове. Преди 2 години от Регалия на родителската среща ни казаха, че доста често срещат високи оценки от проверяващи от провинцията и доста по-ниски от проверяващи от София. На една и съща работа. Дали е така аз не мога да кажа. Споделям информация.

Общи условия

Активация на акаунт