Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 008
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Направо имам чувството, че е заразно Laughing, нали жените се настройвали една по друга.Отново ми дойде и  на мен на 15 ден.Да се смея ли, да плача ли? Сега ако и това стане част от живота ми. Flushed  Дано поне да дойде и другото - по няклоко месеца без Ц да си отдъхвам.

# 121
Направо имам чувството, че е заразно Laughing, нали жените се настройвали една по друга.Отново ми дойде и  на мен на 15 ден.Да се смея ли, да плача ли? Сега ако и това стане част от живота ми. Flushed  Дано поне да дойде и другото - по няклоко месеца без Ц да си отдъхвам.
Аз това искам да дойде! Joy При мен уж се запря работата, на 8ми ден приключи. Пу, пу, че не се знае то си спира, тръгва, направо да откачиш. Ще ми се да ида до гинеколожката да я питам да попия ли два месеца примолут до операцията?

# 122
  • Бургас
Тази година за пръв път смятам да отида на мамограф, трябва ли да е след цикъл или няма значение, изобщо някакви особености има ли, досега само на ехограф съм била

# 123
Здравейте,
Днес си взех епикризата . Диагнозата е “Хормонални проблеми на  ендуметриума”
От утре почвам Дуфастон за 10 дни. Епикризата от гастрото също е готова. Там имам + за ХП.Трябва да се боря с тая гад .

# 124
Здравейте,
Днес си взех епикризата . Диагнозата е “Хормонални проблеми на  ендуметриума”
От утре почвам Дуфастон за 10 дни. Епикризата от гастрото също е готова. Там имам + за ХП.Трябва да се боря с тая гад .
Браво Фрегата. За хеликобактер пилори не се тревожи, два антибиотика и си топ. Ще видиш после как ще ти олекне.
Моята АГ не вдига май е в чужбина, а искам и аз да пия хормон. Знам си схемата, но ми се искаше нейното мнение!

# 125
Здравейте,
Днес си взех епикризата . Диагнозата е “Хормонални проблеми на  ендуметриума”
Браво Фрегата. За хеликобактер пилори не се тревожи, два антибиотика и си топ. Ще видиш после как ще ти олекне.
Моята АГ не вдига май е в чужбина, а искам и аз да пия хормон. Знам си схемата, но ми се искаше нейното мнение!

Чудя се дали да не пратя и ММ на изследване. Четох , че лесно се предава.
Аз също не бих пила хормон без лекарско предписание.

# 126
Не е задължително и той да има, но ММ изпи без изследване заедно с мен курса АБ!

# 127
Мими, пиши ѝ на вайбър.

# 128
Тази година за пръв път смятам да отида на мамограф, трябва ли да е след цикъл или няма значение, изобщо някакви особености има ли, досега само на ехограф съм била

Според мен не е добре да се ходи в периода на ПМС и непосредствено преди цикъл. Тогава протичат хормонални промени и се отразяват и на структурата на гърдите.

Аз така миналата година ми дойде часът за мамограф, ама точно в деня на цикъла. Имах болки и напрежение. Разбира се -  фиброзно-кистозна мастопатия и на двете гърди. И докторката без изобщо да ме попита кога ми е цикъла и да ми обясни, че това са преходни изменения. Добре, че майка ми е доктор и тя ми обясни.

# 129
Аз за ехо знам-веднага след цикъл или поне първата половина,че после се виждат неща,които ги няма. Не знаех,че и за мамограф е така

# 130
  • Bristol

Според мен не е добре да се ходи в периода на ПМС и непосредствено преди цикъл. Тогава протичат хормонални промени и се отразяват и на структурата на гърдите.
То преди менопаузата хормоните често играят, та няма гаранция. Това ми обясниха на последния мамограф, личало си, че съм пред менопауза 🤪

# 131
Точно така. Нито в перименопауза цикълът е по часовник, та да можеш да го предвидиш за месеци напред (както се записват часове при добрите специалисти), нито пък нивата на хормоните са обичайните. Та все тая.

# 132
Мими , въздържай се ако можеш от хормона, освен ако не е крайно наложително.Остана ти малко, ще издържиш. От хормоните целите ми гърди са в кисти.

Фрегата, радвам се, че е хормонално. За ХБ знам , че помага Сакъз три пакетчета ситно начукан на прах с девет супени лъж мед. Объркваш и сутрин и вечер взимаш на гладно по една чаена лъжичка.

# 133
На приятелка гърдите са в кисти без да е пила хормони или слагала хормонална спирала.

# 134
Така е Една такава!
Утре съм при АГто. Ще го обсъдим!
По принцип и без хормон онкомамолога каза, че с възрастта в гърдите настъпват такива изменения. Кистите не са хубаво нещо, но в повечето случаи с тях ще се сдобием.
Мъчи ме и друг проблем, като не знам кога ми идва и спира ако се падна в цикъл на датата за операция?
Освен това в Примолута пише, че трябва да се спре преди предстояща операция поради опасност от тромби?
Абе, гнусна история!
За ХБ Фрегата предлагам ти да си минеш курса с двата антибиотика и инхибитора на протонната помпа/ демек някакъв вид празол/. Това си е стандартната световна схема!

Общи условия

Активация на акаунт