Чакаме първите ритничета от СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ мъничета <3

• 31 905
  • 764
  •   1
Отговори
# 300
Днес бях на преглед. Всичко изглежда супер. Даже върви малко напред бебето.
АГто ни потвърди полът който ни казаха на ФМ.
Ще си имаме момиче Heartpulse

# 301
Здравейте отново!
Радвам се, че Джелато се е прибрала!
Аз обаче от 3 дни съм в болница и пак така - имах кървене, което бе причинено от две малки отлепвания. Вече е спряно, след като ми вляха 13456 банки магнезий, от които вдигам температура и кръвното ми пада до долу. Както и да е, важното е че и зацапването отминава вече, но в болницата се наслушах и видях какви ли не случаи.

Използвах престоя ми тук, за да попитам лекарят за подуването под мишницата ми, което продължава. Той каза, че това е част от гърдата, нямало за какво да се притеснявам сега, евентуално при кърмене можело да има отклонения. Реших да не го мисля, каквото такова Simple Smile поздрави от една болница, която (честно да си призная) е най-интересното нещо, което ми се случва от 2 месеца насам (щото бях на легло вкъщи и общувах само с партньора ми вечер до сега) Grinning

# 302
Ех, totolitka - дано мине по-бързо тоя период и да си върнеш към някаква нормалност. В коя седмица си сега? В коя болница те проследяват?

# 303
Тотолитка, бързо да се оправяш и да се прибираш вкъщи!

# 304
Благодаря ви момичета!
В 13-та седмица съм по менструация и в 14-та по ултразвук. Дори не знам кое да казвам като ме питат, вие как процедирате? Имам и две дати за термин Grinning
В провинцията съм аз - проследявам се в по-големия областен град, но ме приеха в по-близката болница, защото беше спешно. Та, лудницата в комуникацията между АГ-тата е пълна. Тъй като не съм лежала в болница до сега съм много изненадана, че не се плаща нито една стотинка, нито за престой, нито за самото раждане (дори и секцио), а стаите са доста прилични, акушерките мили и отзивчиви, докторите пък са много сърцати и вдъхват респект.

# 305
На мен официално ми смениха термина с този по ултразвук.

# 306
Надявам се всичко да мине наред 🌷
Казахте ли вече да близките си или все още не ?
И не само на близки а като цяло .

# 307
Тотолитка, дано скоро се нормализират нещата и можеш да си се прибереш вкъщи! 🙏
За термин казвам,този по цикъл,който сме изчислили.  По ехограф всеки път ще показва различно. Следи се този по цикъл и с него се сравнява да няма отклонения в растежа на детето. При мен е 11.09, но често вървеше за 6.09 ,сега последния път вече за 03.09. Но това си е според всяко бебе ,всяко расте различно и няма всички да родим 3500гр бебета, все пак всеки има различна структура. Някой ще са 2и900, други 3900. Но това,че някой е "по-голям" не е причина да го извадят много по-рано. Има си естествено развития на органите в различните седмици,не е само до това колко сантиметра са станали. Примерно до 38гс се води,че вероятно белите дробове не са напълно развити и това е важно и секцио примерно ако нещо не го налага по-рано, се планира след влизане в 38гс.
Стм99, ние още в 11гс казахме на близките роднини, а от 12гс след първата фетална и на приятелите ни.

# 308
Аз няма как да крия, корема ми е огромен Grinning та всички,с които имам досег знаят.
За термина - при мен е ясно,че ще раждам доста по - рано от общоприетите норми, заради това го смениха. Ако беше едно бебе щеше да си върви по цикъл.

# 309
Имам въпрос, при първата фетална казаха ли ви нещо за разположението на плацентата? Моята е задно разположена и ми бяха казали, че частично покрива канала тоест един вид е плацента превия демек ниско разположена. Сега съм се вкарала във филма дали ще се вдигне с нарастването на матката или ще ми се наложи да правим секцио, което хич не ми се иска. Някоя с подобен проблем  преди или сега ? Sad

# 310
totolitka - извадила си голям късмет с болницата според мен. Далеч не навсякъде условията са нормални, камо ли приветливи. Явно е държавна и понеже са те приели по спешност е безплатно. Раждане и секцио също са безплатни само в спешна ситуация. Моя престой една седмица за задържане в частна болница ми излезе далеч от безплатен, макар че в никакъв случай не мога да се оплача от качество на обслужване и база.
Китана - за моята плацента знам само че е задна. Имаш много време обаче, наистина е вероятно да си вдигне, стискам палци!

# 311
Еделвайс, благодаря ти много за обясненията, сега ми се изясниха нещата. Дано не ви звучи глупаво, но наистина много се обърках.

Джелато, да болницата е държавна, но не се плаща, независимо дали си планирано или по спешност. В стаята имам възможност да говоря с няколко момичета, които са раждали с планирано секцио при следящия ги АГ и ми споделиха, че не са платили нищо.
Тъй като аз имам инфо преди това само от сайтовете на големите софийски болници, си мислех, че оперативното раждане се заплаща със сигурност, особено ако е планирано. Явно не е така и явно болниците имат право да определят дали да има такса. В тази болница, в която съм сега човек би могъл да плати единствено ако иска самостоятелна вип стая, която е 40лв на ден. (Пиша за гинекологията, не знам в родилното какво е разположението).

Иначе ние щяхме да се събираме този уикенд с родата, които са в друг град и бяхме решили да им кажем на всички на куп, но очевидно се провали плана. Хич не ни се искаше да е по телефона, ще го мислим. Утре ме изписват, но препоръките са за повече лежане.

# 312
И за моите плаценти пише на амбулаторния лист от първата ФМ. Задни мисля бяха.
Нищо страшно няма в секциото, още повече щом се налага.

# 313
Казаха,че е задна, но друга информация не са ми дали.
Мисля,че Джелато имаше предвид, ако секциото е по желание, че се плаща в държавна болница. Ако е по медицински причини без значение планирано или спешно не се заплаща.

# 314
И за моите плаценти пише на амбулаторния лист от първата ФМ. Задни мисля бяха.
Нищо страшно няма в секциото, още повече щом се налага.

Това, че е задна не е проблем. Въпроса е да се дигне достатъчно над канала уж до 30 седмица. Иначе за мен секциото си е операция, която се прави, когато бебето не може да излезе нормално. Аз лично не бих го избрала ако не е по медицински причини. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт