(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 56)

• 37 092
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Сложи им по една голяма бутилка пълна с вода, набучена надолу с отвора в пръстта, с капачка, която е пробита. Хубаво е отворите в капачката да не са големи. Дано ме разбра.
Виж и тези идеи, не знам какво се намира при вас.
https://i.ebayimg.com/images/g/tAUAAOSwRxpk01WD/s-l1600.jpg
https://i.ebayimg.com/images/g/F0kAAOSw3qxk01WG/s-l1600.jpg
https://m.media-amazon.com/images/I/61YQVzwwGxL._SL1001_.jpg
https://i0.web.de/image/112/38362112,pd=6,f=sdata43/giessschnur.jpg
https://www.oekotest.de/static_files/images/chapters/130156/Fuer … er-_Oeko-Test.jpg

Разсад къткам и аз. Всички прозорци са окупирани, нямам търпение да извадя разсада в парника на терасата. Вероятно следващия уикенд ще е достатъчно топло за това. Доматите вадят втора двойка същински листа. Пикирах ги малко по-рано, ама то свободното ми време е непредвидимо и използвах момент на слоужебно затишие.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 17:41 от Mößbauer-Effekt

# 121
  • София
Стискайте палци за 15 корена пикиран патладжан. Днес ги пикирах в най-голямата жега и ги натиках в малкият парник в големата оранжерия затворени и двата изцяло. Ако оцелеят на тази жега, аз работех по потник ги признавам.
Обикновено гледам да пикирам вечер, но сега имах един час свободен и се възползвах.
В четвъртък съм отпуска и ще ви снимам първите ми пикирани домати. Даже се замислям дали направо скоро да не ги садя под парника, в който гледам разсада направо в оранжерията. Утре и другиден ги дават отрицателни температури (-3 гр) за Петково между другото, но след това има пак затопляне.

# 122
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всичко има, мос, но това са две седмици, а температурите тук вече стигат над 30.
Simple Smile има и изключения, днес например валя. Simple Smile 5 мин, десет капки, но валя. Simple Smile

# 123
  • София
Чешма с програматор и капково има ли как да стане?
Но щом сте опитали каквото може и не става надали е вариант.
Много съжалявам, дано все пак времето е учудващо дъждовно и има някакъв шанс за растенията.

# 124
Добри, 5л. бутилка с надупчена капачка, мисля, че ще спаси положението. Може да останат в застой, но няма да се гътнат от горещина.

# 125
  • София, Студентски град
Моите разсади позиционирани в коридора около хидропониката за следващите няколко студени дни, понеже на прозорците хич не вървят добре. Иначе ако през деня е около 15 градуса, ги изкарвам на терасата на слънце. Тази година гледам да не прекалявам общо взето. Към момента рътя още по 2- 3 семки от два сорта.
Вчера насях в табличка невен, тагетис, латинка, романеско и босилек.
А в градинката - моркови и пореден опит за репички.
Салатки имам доста както и направих сефтето на лапада за тази година с любимата баничка.
Скрит текст:

Ще изчакам да мине тоя капризен март и ще сея тиквички, краставички, царевица и пъпеши.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 20:48 от GalPP

# 126
  • Русе
Добър вечер. Имам нужда от съвет. Тиквичките ме изненадаха. Много бързо пораснаха и не знам какво да правя дали да допълня пръст или да ги пикирам отделно. Пробвах с 1 най-дългата съвсем клюпна,дано живне. Не ме изяждайте с парцалите.

# 127
  • София/Варна
Добър вечер. Имам нужда от съвет. Тиквичките ме изненадаха. Много бързо пораснаха и не знам какво да правя дали да допълня пръст или да ги пикирам отделно. Пробвах с 1 най-дългата съвсем клюпна,дано живне. Не ме изяждайте с парцалите.
сложи още пръст

# 128
  • София
Още малко пръст,  полей хубаво и на по-хладно. Утре ще е свежа. Моите тиквички са ок, макар и тях да пикирах, но краставичките изглеждаха като твоите. И тях пикирах, ще почна да ги садя поеденично вече, за да си спестя и с тях разправиите по пикирането.

# 129
Допълни с пръст и дръж на хладно и светло. След месец ще са готови за разсаждане.
Айла, може да си спестиш нацяло разсада от краставички. Сложи семената направо в земята в оранжерията  щом времето се стопли достатъчно  т.е. нощните температури позволяват.

# 130
Ние тази година не сме сели тиквички за сега . Майка ми оставя няколко за семе и заравяме в градината . Никнат си там само ги пресаждаме .

# 131
Относно тиквичките, една приятелка, по съвет от майка си каза, че тиквички се сеят след Благовещение на място, под отрязана бутилка.

# 132
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
alia, точно програматорът се оказа проблемен. донесохме го от България и тук си показа рогата Sad
в Египет сме, тук дъждът е рядкост. няма шанс да е дъждовно за две седмици.

измислила съм да прибера всичко в банята, да го наводня и да се надявам да оцелее. но най-големите растения са в голям съд и няма шанс да се пренесат. Sad
показвала съм снимки, но пак ще снимам Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 10:28 от st. Dobri

# 133
  • на чист въздух
Момичета,  има ли някой компостер. Днес си взех и сега не знам какво да правя. Как точно да събирам отпадъци. Прочетох, че трябва да са ситно надробени и да се поддържа влажност, но не трябва ли някакъв активатор? От къде се купува

# 134
Имаме два компостера в градината. Всякакви растителни отпадъци поемат, без клони и коренак. Тревна маса също там. Сухи листа не слагам, макар да може и листа. Чак ситно надробени не ги правя, както дойде ги хвърляме там. За една година компоста е готов и го разхвърляме по лехите. Ако ми направи впечатление, че е суха масата вътре, отваряме капаците за известно време да го вали, или хвърлям по една лейка вода. Продават и активатори, но не сме слагали. Важно е отдолу да е без дъно, за да влизат свободно червеи от земята. Добре е да се сложи върху метална мрежа, за да не влизат плъхове, мишки и други гризачи.

Общи условия

Активация на акаунт