(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 56)

• 37 189
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
  • София, Студентски град
Прибирайки се от работа набрах вечерята.

# 301
Това е салата 😁
На ММ това ако му сервирам за вечеря, ще ме изгони в парника 🤣

# 302
Днес се наложи да облепя тарелките с нещо бяло, защото тия черни форми се нагряват като пещ. Сложих ги първо на сянка, но така се наклониха към слънцето, че чак легнаха. Иначе друга година като насея в черни тарелки около 20 март, ги слагам директно навън, даже да е хладно, ако има малко слънце, черното поема топлината и поникват за няколко дена. Така още от засяване са навън и ги прибирам само нощем.
Почвата е лидълската в оранжева опаковка, мисля, че е само торф. Първо я навлажнявам, иначе ако се сложи веднага както е сух много се сляга след поливане. После поливам чак като олекнат тарелките.

Скрит текст:

# 303
Пикираните доматки много са свежи още от ден едно. Много си ги харесвам 😆 много малки коренчета имаха, но не усетиха смяната
Скрит текст:
Бялата ягодка нещо не иска да се прихване и май към умиране отиват нещата 😣😖😠
Скрит текст:

# 304
Почвата ѝ да не е от тия дето са като компост, гледам има клечки разни. Аз бих я прехвърлил в чист торф, но в никакъв случай компост.

# 305
Тези дни и смених пак почвата. След пресаждането така и не започна да расте, листата започнаха да и капят, станаха и черни, започнаха да изсъхват😬.Предната май задържаше много вода и бях я преполяла.
Сега е в такава почва, но пак не ми изглежда жизнена
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 23:20 от Morkovelka99

# 306
Ягода с саксия не си е работа, виж в градината са като троскот....

# 307
Ами исках малко да развие и порасне и тогава да я прехвърля някъде.

# 308
  • София, Студентски град
Това е салата 😁
На ММ това ако му сервирам за вечеря, ще ме изгони в парника 🤣
Прекалено буквално ме четеш.
Не! Не това е салатата, а е реколтата. Wink

Ето я вечерята! Рулото е с домашна кайма, маслините в салатата също са домашни, липсата на репички компенсирам с кълнове от репички, а франзелката е симидена, т.е. с нахутова мая, мое производство.

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 19:40 от GalPP

# 309
Така става с допълненията 😁

# 310
  • София, Студентски град
Първите цветове на ягодките ми на терасата. Тези в градинката дори не са се наканили още да цъфтят.

# 311
В събота изнесох първите домати навън под тунел. Не беше много по план, но времето ни изненада приятно тази година. Насях и цветенца в тунела.
Скрит текст:

Много съм доволна от тунелчето, сглобява се много лесно. В средата на май ще го махна и доматите ще си продължат на открито.

# 312
В събота изнесох първите домати навън под тунел. Не беше много по план, но времето ни изненада приятно тази година. Насях и цветенца в тунела.
Скрит текст:

Много съм доволна от тунелчето, сглобява се много лесно. В средата на май ще го махна и доматите ще си продължат на открито.

Не са ли много на гъсто или така ми се вижда .

# 313
3 метра е дължината на парника, 6 (двойни) корена, значи около 50 сантиметра е между растенията.

# 314
От 25 корена домати ден втори,  втори изяден Sad един със свити листа....то е ясно, че още ще слагам ама даже и не може да се зарадва човек.

Общи условия

Активация на акаунт