Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

• 29 767
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Такава кожна реакция е нормална след ухапване (от нещо). Еритрема мигранс се появява по-късно. Следи се и за симптоми като при настинка. На такъв ранен етап дори и да е борелиоза, не може да се докаже по никакъв начин, образуването на антитела отнема време. Имунната с-ма може да се справи и сама на много ранен етап. Много заразени не се разболяват. Без паника. Simple Smile
Антибиотик превантивно е лоша идея. Само ще отслаби имунната с-ма.

# 106
Благодаря ви за отговорите.

# 107
Дени супер че си се записала  и успех!
Пипи мислих че на Комо ояще е студено и няма цветя . ето част от специалната поляна за щъркели . Забранено е газенето. Има едно поточе тече наоколо и едно малко блато в началото . Намират доста храна по ниските полета.

Пепеляшка дано е само от ухапването и няма зараза.

# 108
Тези от пенсионното започват да ме дразнят вече! Някой занимавал ли се е?
Далеч съм от пенсия, но ми пратиха въпросник преди време за определени периоди какво, къде съм работила. Имало ungeklärte Zeiten. Отговорих им онлайн както препоръчах и направих Kontenklärungsantrag. Сега ми искат дипломи, акт за раждане на детето и са ми пратили два безобразни формуляра, на които им липсват Erläuterungen пък за всичко пише да гледаш там …
Дали са ми били плащани Leistungen z.B. Krankengeld …. e аз мога ли да помня от 1998 до сега кога съм била болнични?!
Дали се отнася за дългосрочни болнични ако си бил месеци наред неработоспособен?
Знам, че няма как да ми кажете, но много се напрегнах. Половината от нещата изобщо не разбирам какво се има предвид. И пак като звъннеш няма да има кой да ти обясни, не можеш на място да отидеш и …. А били получили от България потвърждение на периодите.

# 109
Ходих на среща с тях и на 2 пъти изпращах всички документи, които поискаха. Веднъж на тукашния филиал, веднъж на филиала в Ерфурт, който отговаря за Източна Европа. Цялата работа продължи поне 6 месеца, може и повече. Накрая получих писмо с Versicherungsverlauf, което много ми помогна при кандидатстването за гражданство, защото ми го приеха като официален документ за 8 години пребиваване в Германия, а на мъжа ми искаха годишните Lohnabrechnung за всяка година.

# 110
Ами според мен по-добре сега ги събиай документите, вместо като вземат да ти изчисляват пенсията накрая да чакаш с години. Защото аз едни такива пенсионери във Франция познавам 4-5 години ги изчисляваха и събираха стажове. Преди 2 седмици звъннаха че са се пенсионирали както трябва.

# 111
Аз скоро получих писмо с въпрос по колко часа на ден съм била заета като студентка (в унито+самоподготовка). Писмото дойде година и половина след като пратих останалите документи.

# 112
  • Немция
Di Soleil, направи термин, за да изясните всичко на място. Оттам нататък ще получаваш периодично писмо какво е нивото на пенсията за даден момент.

Болничните ги изискват, ако си бил в дългосрочни болнични.

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 12:35 от Бибит

# 113
Писмата за нивото на пенсията нямат нищо общо с изясняването на стажа. Мъжът ми ги получава от години, а никога нищо не е изяснявал. След натрупване на определени години стаж в ДЕ тези писма идват автоматично.

# 114
  • Немция
Смяна на темата.
Заехме се с летните самолетни билети и имам чувството, че цените на билетите са на лотариен принцип.
На моя телефон цените са едни, на телефона на мъжа ми други, а на лаптопа трети.
При мен са чувствително по-изгодни, странна работа.

# 115
Бибит,така е и при нас.😄

# 116
И още една нова тема - за брашната. Какво брашно ползвате за козунаци? Купих едно тип 00 от Италия, казаха, че е добре да го смеся с друго, но какво? До сега съм месила с обикновеното, тип 450.

# 117
  • Немция
Не съм спец по козунаци, ползвала съм и 450, и 505, разлика не съм видяла.

# 118
  • в сърцето на един мъж...
И аз нормално ползвам. Преди купувах от бг магазина някакво уж специално за козунаци. Ми няма голяма разлика

# 119
Ползвам 405 Weizen, каквото има в магазина.

Общи условия

Активация на акаунт