Февруарски бебчета

• 37 259
  • 879
  •   1
Отговори
# 105
Някоя сменяла ли е марки адаптирани млека и имало ли е проблем и повече колики бебчето?

Да, смених и то на своя глава.
В болницата са я хранили с Нан и продължихме месец след изписването пак с него и всичко беше наред докато след това не дадох Хип и буквално се мъчеше с часове докато се изходи. Върнахме се на Нан и всичко се нормализира, но не веднага.

А, пробиотик давам БиоГая и дори ще го продължим до навършването на 2-рия месец по препоръка на педиатър. Доволна съм от него.
Аз направих същото буквално се мъчим от една седмица насам само че аз смених Аптамил със мляко на ДМ спрямо положителни отзиви..
Колко време отне да се нормализира бебчо?

От Хипа почти спря да се храни, повръщаното имаше вид на сирене, изхожданията бяха твърди и много на рядко (веднъж на ден и то с 300 зора). От Нан бяха течни и зелени на цвят, а от Хипа твърди и жълти. Честно казано още се чисти от Хипа понеже сега пък изхожданията на места пак има твърдо, но и течно и са жълти, за сметка на това на ден са от 2-3 пъти. Някъде от третият ден от смяната на АМ пак с Нан имаше някакво подобрение поне не повръща и се храни добре.

И аз така четох, че е много хубаво млякото и взех че накупих две кутий Хип. Confounded

Та, вече сме е и с колики дали благодарение на всичко това и започнах да пръскам Лефакс.

# 106
Дъщеря ми е с АБКМ, беше на 6м когато открихме алергията сега е на 5г все още я има. Когато я открихме я кърмех, съответно започнах да спазвам диета без млечни и така до година и 2 месец когато я отбих. Когато я отбих и взехме ам за да и правя попарка - мисля че млякото беше фризолак пеп ац, то беше без казеин.

# 107
Някоя сменяла ли е марки адаптирани млека и имало ли е проблем и повече колики бебчето?

Да, смених и то на своя глава.
В болницата са я хранили с Нан и продължихме месец след изписването пак с него и всичко беше наред докато след това не дадох Хип и буквално се мъчеше с часове докато се изходи. Върнахме се на Нан и всичко се нормализира, но не веднага.

А, пробиотик давам БиоГая и дори ще го продължим до навършването на 2-рия месец по препоръка на педиатър. Доволна съм от него.
Аз направих същото буквално се мъчим от една седмица насам само че аз смених Аптамил със мляко на ДМ спрямо положителни отзиви..
Колко време отне да се нормализира бебчо?

От Хипа почти спря да се храни, повръщаното имаше вид на сирене, изхожданията бяха твърди и много на рядко (веднъж на ден и то с 300 зора). От Нан бяха течни и зелени на цвят, а от Хипа твърди и жълти. Честно казано още се чисти от Хипа понеже сега пък изхожданията на места пак има твърдо, но и течно и са жълти, за сметка на това на ден са от 2-3 пъти. Някъде от третият ден от смяната на АМ пак с Нан имаше някакво подобрение поне не повръща и се храни добре.

И аз така четох, че е много хубаво млякото и взех че накупих две кутий Хип. Confounded

Та, вече сме е и с колики дали благодарение на всичко това и започнах да пръскам Лефакс.

Една идея се успокоявам,че не съм сама днес ще ходим на педиатър да видим какво ще каже.. аз също си мисля да сменям пак,но малко не смея препоръчаха ми Фризовом подпомагало при колики и запек ще я питам като отидем и ще пиша какво е казала, а отделно и аз мисля,че имаме колики или са болки от не изхождане не мога да преценя,но видно има нещо,което го мъчи детето, че чак с плач се събужда🥹

# 108
Sunny, как мина при педиатъра днес? Blush

# 109
Sunny, как мина при педиатъра днес? Blush

Не успях вчера да пиша на кратко изписа ни както очаквах Аптамил Комфорт и каза да смесваме с обикновения в момента на бебо му 120 и смесвам 2 лъж от едното и 2 от другото..  иначе каза че е съвсем нормално да не се изхожда до 3 дни чак след 3тия вече да се пристъпи към клизма в краен случай и за това ни препоръча Мелилакс
Ще пробвам сега от вчера насам 3 дози му дадох и ще видим какъв ще е ефекта 🤷🏽‍♀️

# 110
Дано всичко е наред. Hug При нас ситуацията с изхождането е същата- вчера цял ден не се изходи да видим днес как ще е , но за сметка на това си има апетит и този Лефакс май помага. Много е спокойна и си спи доста добре.

# 111
Ние сме на апатамил пронутра, ходи през ден, но той още от раждането само първите дни ходеше често, после по един път на ден, а после през ден дори на кърма като беше. Гледам, че се чувства добре, връща понякога, но ни казаха, че е нормално. Случва се да върне много когато е много гладен и яде много бързо. Колики има, но откакто спрях кърменето намаляха, дори без капки.

# 112
Здравейте, има ли някое бебче със сълзене и секрет от очето? Утре ще звъня на педиатърката, днес цял ден е като залепнало, но няма зачервяване

# 113
Нашият беше така и се оказа запушено слъзно каналче. Не сме капвали антибиотични капки, промивки с лайка и физиологичен разтвор и масажи, има в интернет клипчета, ако е това и при вас. Ние ходихме на очен, но аз бях сигурна, че е това, защото нямаше оток и зачервяваване като при конюктивита. Бяха гурели, залепваше очето, имаше дни с обилен секрет и такива с по-малко.

# 114
Момичета, как протичат дните ви, дневните дремки и будувания на бебетата? Как ги занимавате? Вече не си спомням много с баткото какво правихме, само активната гимнастика съм извадила, но още няма интерес към цветни играчки.
Моето 35 дневно все още хапва на 3 часа, нощем не давам АМ, само кърмя и то еднократно.
Има дни, в които все още спи повече. Например заспива в 10 след ядене и спи чак до следващото. Ако се опитам да го разсъня и само реве и се криви. Също такива паузи прави и в количката навън. Чудя се доколко е нормално да спи повече през деня? Казват, че уж режима трябва да е - яде на 3 часа, будува около час и нещо и спи час и нещо. Вечер яде към 18:30 и лягаме в 20:30 пак яде, но се разсънва и зяпа после още час и нещо докато заспи. Спи при мен, на леглото. До към 2-3 е ок, обаче после започва едно напъване, ръмжене, едни страшшни газове....до сутринта така.
Иначе в периодите на будуване гледам да е по-активен, пускам песнички, пея му, показвам черно-бели карти да следи с поглед, държа го по корем, вече се усмихва, гъделичкаме се и общо взето май това са заниманията.

# 115
При нас има периоди през деня в които спи от хранене до следващото хранене. Да кажем яде в  9 и после до 12 спи, а следобяд или привечер е буден от хранене до хранене. На следващия ден е сменил часовете, да кажем сутринта будува повече а следобяд спи по- дълго време. През нощта започна да прави малко по- дълго паузи между храненията. Вместо на 3 яде на 4 а понякога и на 5 часа, но обикновено към 4 или 5 сутринта започват коликите при нас и е точно както го описваш - напъване, ръмжене неспокоен сън... Борис утре прави 40 дни и се замислих до кога ще борим коликите? Снощи бяха по- силни от обикновено,беше един рев в продължение на близо 2 часа който не се повлияваше почти от нищо☹️. Има ли февруарчета на които вече са им отминали коликите или всички все още се борим с тях?

# 116
  • София
Наш Виктор будува към час и нещо, когато реши да будува. Пея му, карам го да се смее, пипа на баща си лицето, гука по малко, рита с крака и размахва ръцете. През нощта спи, но още не смея да проверя каква пауза би направил в храненето, че нали е на терапия - страх ме е да не се окаже наяден и заспал по време, когато трябва да давам лекарство.

# 117
Моята беба на 6 Април ще прави 2 месеца и има дни, в които съм смачкана от тъга че плаче толкова много. Вчера беше такъв ден, плачеше от 6 вечерта до 1 нощес... и само на ръце е и носена и гушкана, всички познати капки и пробиотици не помогнаха. Дано бързо отминава. Иначе забелязвам все по-големи интервали на будуване.

# 118
И аз вече нямам нерви с тия колики. Има дни в които е що годе добре, но има и дни... има и нощи като тази в която от 1 до 4 беше ад. Нервната ми система е на 1 кръв.
Та в общи линии през деня нямаме време за личностно развитие, а за успокояване и опити за преспиване.

# 119
Всеки ден е различно при нас. Опитвам се на 3 часа да я храня, да я къпем по едно и също време, но.. има едно голямо но.Grinning
Понякога иска да се храни през 1 час, не си изяжда млякото напълно почва през 30 мин, час и половина да търси още. Докато я нахраня и успокоя то минат 3 часа и идва другото хранене. През деня много спи понякога, чак се налага да я събуждам за храненето, но стане ли 20:00 ококори ли тези очи край. Особено пък като почне да плаче и не мога да разбера колики ли са, пак ли е гладна, недоволства си нещо. И така вместо хранения на 3 часа стават през час, час и половина, два и всичко се обърква.

Общи условия

Активация на акаунт