Сълзи по бузите се стичат, но този път от радост те потичат! ~бебеправене 602~

• 33 565
  • 841
  •   1
Отговори
# 705
  • Замък сред облаците
Да се обади и да обясни ситуацията, могат да я приемат извънредно. Някъде бях чела почти сходен случай преди година.

# 706
Съншайн, задължително да направи втори преглед при друг специалист и то фетален. На мен пък точно проф. Марков не ми видя проблема с Даун, а на всичкото отгоре имаше и сърдечен дефект, който после четох че бил маркер, но мен ме уверяваше, че не било това. Иначе съм ходила при д-р Павлова и д-р Атанасова (ако не греша) от същия център. Чета и за д-р Стратиева от Оскар, че е добра. Нека изчака до ФМ в 11-12 г.с. Макар че аз за съжаление съм пила Левокса и едвам не си заминах от тоя шиб"н АБ. За мен си е чиста отрова, даже в някои страни е забранен.

# 707
Минах на преглед при зъболекаря. Моят го няма, отпуск е и намерих друг. Мъдреца е за вадене и за операцията ми искат около 850лв Head Band Не е бил лек случая и ще има шевове.

Оказа се, че и други зъби има да оправя и там според него предният ми зъболекар не е довършил нещата. Но ще видим какво ще стане. Дано заради кариеси не се налага да отлагаме трансфери.

Надявам се да ме  ремонтира бързо и качествено, че не взима никак малко пари. После ще видим какво ще правим, че парите за трансфер заминават за зъболекар.

# 708
Пълнолуние, заради кариеси не, по-скоро ако има упойки или АБ, но док се съобразяват и дават такива подходящи за бременност. Ама мъдреца си го оправи, че почти сигурно ще ти дадат АБ след ваденето. Освен подуване, може да имаш и синки, да не се шашнеш, че на мен така ми оперираха зъб и след няколко дни бях като пребита. При светла кожа може да се получат синини. Аз също си запазих час и ще поправяме работата на предишния.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 18:07 от Salsera

# 709
Благодаря за инфото Salsera. В понеделник ми назначиха операцията и ще го махаме. След като се възстановя ще оправим кариесите и почистване на зъбен камък. Според този зъболекар е можело нещата да с е оправят и преди, но моят заради инвитрото не пожела да ми сложи коронка на единият зъб. Няма да се ядосвам. Той още в началото ме пита какви медикаменти взимам, какви заболявания и алергии. Казах му за инвитрото и ще видим как ще ги съчетаем.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 23:46 от Пълнолуние

# 710
Пълнолние, много ми се струва.. На мен миналата година ми вадиха 3 мъдреца, всичките със шевове, че си бяха странично полегнали, и ми струваше по 450 лева всеки. Пожелавам ти все пак всичко бързо да минава и скоро да можете и трансфера да направите! Nature Sparkles

# 711
И на мен много ми се видя тази сума. Каза, че излиза м/у 500 - 1000лв. Аз не съм вадила до сега мъдрец. Може би 850лв е с консумативите, не помня с точност.  Като гледам другите клиники взимат м/у 300-600 лв, но не знам дали влизат упойка, конци и тн.

# 712
  • Замък сред облаците
Салсера, помня твоя случай, нито един лекар не беше видял маркери други за Даун, нали? Липсваща костица, увеличена транслуценция? Тези и обикновените АГ проверяват на преглед.
Знаеш, лекарите са хора и няма съвършени, има по-добри, откровено некомпетентни и такива по средата.
Но все пак има случаи на Даун в малък процент, където не се виждат на УЗ и се разбира при мисед или раждане. И обичайно е голям шок.

# 713
Здравейте, момичета! Както някои от вас знаят, аз съм бременна, понастоящем в 29 г.с. Днес пуснах пълна кръвна картина, витамини и хормони. Има ли някоя от вас, която може да ми помогне с разчитането на резултатите особено за левкоцитите. Утре ще попитам АГ, но не мога да чакам. Притесних се.

# 714
  • София
за мен един от най-добрите специалисти във феталната морфология е https://superdoc.bg/lekar/milena-tsolova

# 715
  • Замък сред облаците
Здравейте, момичета! Както някои от вас знаят, аз съм бременна, понастоящем в 29 г.с. Днес пуснах пълна кръвна картина, витамини и хормони.
Скрит текст:
Има ли някоя от вас, която може да ми помогне с разчитането на резултатите особено за левкоцитите. Утре ще попитам АГ, но не мога да чакам. Притесних се.
[/spoiler]

Нормално занижени и завишени са за бременна. Simple Smile Еозинофилите падат, неутрофилите се качват.

# 716
АА, да, имаше си носна костица и всички органи бяха перфектни, движеше се точно в гестационните седмици., които знаехме, защото бях след трансфер. Единствения маркер беше този сърдечния.
Сонити, обърни внимание на хемоглобина, нисък е. Левкоцитите почти винаги са завишени при бременност.

# 717
Благодаря ви много! 🌺
С месото сме скарани и се опитвам да набавям желязото чрез други храни и отделно витамини, но явно ще трябва да ми изпишат още нещо допълнително.

# 718
  • Замък сред облаците
С храни не става с тези нива. Задължително допълнително. Хемоглобинът пренася кислорода към бебето и сама разбираш, че е жизнено важен.

# 719
Да, разбира се, още утре ще попитам какво друго трябва да приема.
За първи път пускам TSH, беше в комплект с витамини Б12 и Д в Рамус намален, та реших да се възползвам. Обаче нищо не ми говори тази стойност, изглежда много ниска.

Общи условия

Активация на акаунт