Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 21 478
  • 419
  •   1
Отговори
# 390
Имате ли информация кои госпожи ще поемат първи клас в Райна Княгиня, както и препоръка за съответна?
Би трябвало да са тези, които сега преподаваха на 4ти клас. Ние сме сега при г-жа Кувенджиева: невероятен преподавател. Дано имате късмета и на Вас да ви е!

# 391
Здравейте Simple Smile След всичко изчетено мисля (надявам се), че съм разбрала накрая как се случва класирането, какви са правилата и така нататък. Опасенията са ми, че кандидатсвайки догодина (когато близначките ми ще са 1ви клас) за Алеко Константинов с 97 точки, дори и да е на първо желание няма да имаме шанс да влезнем предвид таз годишните свободни места и кандидатстване. Дали има някакъде информация/ статистика предишни години, както и тази с колко точки се е влизало в конкретното училище?

# 392
Тази година има само 3 паралелки, затова е и това.(в момента завършват три 7ми класа и нямат необходимия капацитет). Догодина би трябвало да нямате проблем.

# 393
HeraBG, за съжаление няма такава статистика. Ако човек има времето и възможността да е предвидлив може да поглежда класиранията няколко години по-рано. Преди няколко години понеже бях в период на търсене на ново жилище и се очертаваше да сменяме квартала, се усетих да направя това и имам инфо за почти целия град от 2022г. За 23та само от моя район, за миналата също. По стечение на обстоятелствата попаднахме на едно от училищата в графа с най-голям брой кандидати. И въпреки оптимистичните прогнози за малко не приеха детето. Просто имаше сериозен скок в броя кандидати, който нямаше как да предвидя. Сега от любопитство пак поглеждам, че се притеснявам за малкото дете, макар да е далече. Тази година примерно има десетки кандидати по-малко и предполагам щяхме да имаме шанс. Така че е много относително и зависи от конкретната година на кандидатстване и броя деца. В случая щом и училището има и години с повече паралелки има още пи-голям шанс. Нашето си е с максималния и пак не стигат.

# 394
  • Пловдив
Година с година нямат нищо общо. Например ние последните няколко години имахме по 160 кандидата за 5 паралелки и много не успяха да се класират. Тази година имаме засега 89 кандидата за 4 паралелки и всички влизат, дори остават 6 места за второ класиране.

# 395
  • Пловдив
Има класиране вече.
Моят човек е класиран в "Яворов", само там бяхме кандидатствали. Сега ще е шоу, ако кака му, която завършва начално училище, в последния момент реши, че иска другаде (или се окаже, че няма места), а уж трябваше да са в едно училище.

Поздрав за всички с тениска:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 11:07 от Магдена

# 396
  • Варна
https://www.24plovdiv.bg/novini/article/20650698?fbclid=IwY2xjaw … -pRM4adep7I1BzIpw

Някой има ли информация за Райната? Как е възможно да се ремонтират толкова много училища едновременно?!!!! Къде ще учат тези деца?

# 397
Може ли мнения за учителите за първи клас в Княз Александър?

# 398
https://www.24plovdiv.bg/novini/article/20650698?fbclid=IwY2xjaw … -pRM4adep7I1BzIpw

Някой има ли информация за Райната? Как е възможно да се ремонтират толкова много училища едновременно?!!!! Къде ще учат тези деца?
Райната няма да местят децата. Поне така обещават засега.

# 399
А дали някой е запознат с учителите, които ще поемат първолаците в Райната? И ако могат да споделят мнения Simple Smile

# 400
  • Пловдив
Може ли мнения за учителите за първи клас в Княз Александър?

Най-много чувам отзиви за Екатерина Бонева.
Моето дете там ще е сега първи клас и ще е при Нели Пиринчева. Уникална жена и учител. Преподавала ми е на мен и запали всички деца по ученето едно време.

# 401
Здравейте! Търся мнения за началните училища в район Южен. Детето ще е първи клас учебната 2026/2027г (на есен ще е четвърта група в детската градина). Интересувам се за отношението на учителите към децата, отношенията между децата, амбицирани ли са децата да учат, ходят ли по състезания и прочие. Как се справят децата на външните оценявания? Имаме ли шанс за училищата, които се водят гранични? Имаме постоянен адрес над 3 години. Всякаква информация ще ми е полезна! Благодаря предварително!

Адресът се намира в района на училище ОУ "Стоян Михайловски"

Училища, с чиито райони граничи районът на училището
ОУ "Димитър Талев"
ОУ "Елин Пелин"
ОУ "З.Стоянов"
ОУ "Т.Каблешков"
СУ "Св. Константин-Кирил Философ"
СУ "Св. св. Кирил и Методий"

# 402
  • Варна
Ехо, момичета, здравейте!

Надявам се, всички сте приети по първо желание!
Знаете ли кога ще са родителските срещи?
И, вероятно глупав въпрос, но униформите са задължени, нали?

# 403

Райната няма да местят децата. Поне така обещават засега.
Само да допълня, че вчера ни пратиха официално уведомление, че всички ремонтни дейности в Райната ще приключат до края на лятната ваканция, така че деца със сигурност няма да бъдат местени. На нас тази година ни е последна, успех на по-малките!

# 404
  • Пловдив
Ехо, момичета, здравейте!

Надявам се, всички сте приети по първо желание!
Знаете ли кога ще са родителските срещи?
И, вероятно глупав въпрос, но униформите са задължени, нали?

Всяко училище си има собствени правила за униформите. Има и училища без такива.

Общи условия

Активация на акаунт