Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 622
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Момичета, дали е проблем да пусна изследване на полови хормони на 2-ри ден от МЦ, тъй като третият ден е в неделя и няма да има работещи лаборатории?

# 526
Не, на мен Минев от Пловдив дори ми каза, че естрадиол, ЛХ, ФСХ се пускат именно на 2ри ден. Понеже му казах, че не съм успяла да ги пусна на 3ти-5ти както е правилно, той ме апострофира, че правилното било на 2ри.🤗

# 527
Здравей Денис,
Може ли коментар на прикачените резултати? Има ли зависимости в които трябва да са изследванията на ЩЖ едно спрямо друго? Предстои ми ЗЕТ.
Скрит текст:
Здравей!
При опити за зачеване, ТСХ трябва да се държи в границите около и под 1,0. Консултирайте се с Ендокринолог.
Цинкът е малко нисък, В12 е Ок., но може да е малко по-висок, ФК трябва да е на горна граница, Вит. Д е нисък - трябва да е над 125 поне.
Другите са добре. Успех! и скоро да се похвалиш с добра новина. Peace
https:// Благодаря, Денис! Прикачвам пак резултатите, защото излезна и B6.
Пия В комплекс метилирана ф-ла с розовата опаковка на Natural Factors, но заради високия В6 явно трябва да ги спра и временно да пия само фолиева?

# 528
Вит.Д е нисък (на практика на долна граница).

# 529
  • София
Misc Bomb  нещо изгодно от мен Hug
БЕЗПЛАТНО!
Тест за определяне на 16,18 и скрининг за други 12 типа HPV (Human papiloma virus) от Лаборатории Cibalab

Валидност на ваучера: 30.07.2024 г. до 30.08.2024 г.
Важи за: София
Има видео как се взема пробата, но може да помолите АГ.
ПП. На място се закупува комплект за пробовземане с включено изпращане с куриер към лабораторията на обща стойност 17 лв.

# 530
Скрит текст:
Здравейте, на 42 съм, от съвсем скоро следя темата, когато разбрах, че имам проблем с хормоните. Дали е
Скрит текст:
възможно един бърз прочит на резултатите. Края на месеца съм на преглед при репродуктивен специалист. Но до тогава ще полудея. Още миналата година април не ми дойде и ходих на лекар, предизвикахме цикъла с хапчета, резултатите на 2 ри ден от цикъла са:

https://prikachi.net/image/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … %B5-06.2023.WhWcn

Лекарката ми каза, че всичко е наред, но да пия овунорм по 1 таблетка за 6 месеца.

Тази година март не ми дойде, ходих на лекар, предизвикахме го пак с хапчета, резултатите са следните:

https://prikachi.net/image/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … %D0%B9-2024.Whf2H

https://prikachi.net/image/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … %D0%B8-2024.WhBWT

сега през юни пак не ми дойде. С две думи, март ми прескочи април го предизвикахме, май дойде редовно, юни прескочи.

Това което ме озадачи, е че миналата година лекарката каза, че всичко е наред, хормоните са в норма и отговарят за възраста ми- тогава 41 години.
Тази година лекарката (друга)беше категорична, че това е ранна менопауза и мога евентуално да забременея единствено с донорска яйцеклетка. Отидох при друг лекар за консултация, каза много лошо- само с ДЯ. Направи ми впечатление бързината и лекотата с която хвърлиха един погледнха листа с излседванията и издадоха присъдата. Може ли мнение, толкова ли са зле резултатите. Защо миналата година не получих такъв отговор при сходни резултати от изследванията. Благодаря ви предварително Heart
Денис, бихте ли ми помогнали малко. Вчера бях при репродуктивен специлист и ми потвърдиха ранна менопауза, като казаха, че основното което гледат е резултатът от АМХ. Изписаха ми Фемостон да го пия 1-2 години. Казаха,
Скрит текст:
че шансът за естествено забременяване е нищожен. Вариантът при мен бил с донорска яйцеклетка.
Аз още не мога да повярвам, нали менопазузата е когато нямаш цикъл 1 година, при мен просто пропуна по веднъж последните две години. Също така като чета за Фемостона, пише, да се приема само от жени в менопауза и след кто най-малко 6 месеца не са имали цикъл. Мога ли да помоля за насоки какво да правя, да почна лои да приемам витамин д, да пия ли тоя фемостон, ако ми дойде да пусна пак АМХ и Инхибин Б на третия ден? Има ли начин да върна процеса назад с алтернативни методи,не мога да повярвам, че ми се случва. Някакви добавки да приемам ли и какви ако е възможно за насоки Heart
[/spoiler]

Здравей!
Първо се успокой - шанс за зачеване винаги има, каквото и да казват лекарите. Лично аз съм се нагледала на какви ли не чудеса през годините. Ще ти помогна да направиш това, което можеш, ти потърси и второ, дори трето мнение от репр. специалист.
Самата възраст те поставя в пременопауза, това е период в който репр. функция по-бързо намалява, но скоростта при всеки е различна, както и  продължителността на периода - от 1 до 10 и повече години. Ако са напр. 5-6 год,. има шанс да станат 6-7 дори 8 год., нещо такова. ЯР разбира се също по-рязко намалява на тази възраст и затова не трябва да се чака с вземане на едно или друго решение.
За изследванията:
06.2023г. - ФСХ и Е2 са високи ( възможно е да е имало киста, ЗФ?!) , АМХ е нисък - показват НЯР
05.2024г. - добре са, но без Е2 ми е трудно да преценя.. възможно е да е имало киста, която търпи обратно развитие... защото ЛХ е малко нисък...т.е. има нещо, което предполага че МЦ може да е по-дълъг или ановулаторен.
юни 2024 - АМХ е доста нисък... но той се влияе от много неща, вкл и от това дали има и какви дефицити на витамини и минерали... затова е желателно да се изследва точно на 3 ден от МЦ, заедно с Инхибин В.
На 1 стр. на темата са посочени всички базови хормони, вит. и минерали, които е желателно да се изследват - защото те имат отношение към репр. функция и всяко едно отклонение и влияе негативно, а ако са повече, самата комбинация е с по-силен негативен ефект.
Изследвай ги, защото, най-общо, от тук се започва и едно по едно, се отстраняват всички пречки за незачеване. Simple Smile
Бог помага!, но и ние трябва да направим каквото можем Simple Smile

Скрит текст:

Денис, хиляди благодарности за търпението и всеотдайността към всяка една от нас.
Предизвиках цикъл с промилут нор (така не съм се радвала на цикъл), лекарката предпочиташе да започна с фемустон, но не изключи варианта и за промилут. Искам да попитам дали сега на третия ден да пусна фсх, лх, амх, инхибин б, естрадиол, или да изчакам редовна, а не предизвикана менструация и тогава да ги пусна? Сега този цикъл като е изкуствено предизвикан реални ли ще са резултатите? Че са и доста парички, не ми се иска напразно да ги дам сега, а да не са достоверни изследванията.
Благодаря Heart

# 531
  • София
Скрит текст:
Здравейте, на 42 съм, от съвсем скоро следя темата, когато разбрах, че имам проблем с хормоните. Дали е  възможно един бърз прочит на резултатите. Края на месеца съм на преглед при репродуктивен специалист. Но до тогава ще полудея. Още миналата година април не ми дойде и ходих на лекар, предизвикахме цикъла с хапчета, резултатите на 2 ри ден от цикъла са:

https://prikachi.net/image/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … %B5-06.2023.WhWcn

Лекарката ми каза, че всичко е наред, но да пия овунорм по 1 таблетка за 6 месеца.

Тази година март не ми дойде, ходих на лекар, предизвикахме го пак с хапчета, резултатите са следните:

https://prikachi.net/image/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … %D0%B9-2024.Whf2H

https://prikachi.net/image/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … %D0%B8-2024.WhBWT

сега през юни пак не ми дойде. С две думи, март ми прескочи април го предизвикахме, май дойде редовно, юни прескочи.

Това което ме озадачи, е че миналата година лекарката каза, че всичко е наред, хормоните са в норма и отговарят за възраста ми- тогава 41 години.
Тази година лекарката (друга)беше категорична, че това е ранна менопауза и мога евентуално да забременея единствено с донорска яйцеклетка. Отидох при друг лекар за консултация, каза много лошо- само с ДЯ. Направи ми впечатление бързината и лекотата с която хвърлиха един погледнха листа с излседванията и издадоха присъдата. Може ли мнение, толкова ли са зле резултатите. Защо миналата година не получих такъв отговор при сходни резултати от изследванията. Благодаря ви предварително Heart

Денис, бихте ли ми помогнали малко. Вчера бях при репродуктивен специлист и ми потвърдиха ранна менопауза, като казаха, че основното което гледат е резултатът от АМХ. Изписаха ми Фемостон да го пия 1-2 години. Казаха,  че шансът за естествено забременяване е нищожен. Вариантът при мен бил с донорска яйцеклетка.
Аз още не мога да повярвам, нали менопазузата е когато нямаш цикъл 1 година, при мен просто пропуна по веднъж последните две години. Също така като чета за Фемостона, пише, да се приема само от жени в менопауза и след кто най-малко 6 месеца не са имали цикъл. Мога ли да помоля за насоки какво да правя, да почна лои да приемам витамин д, да пия ли тоя фемостон, ако ми дойде да пусна пак АМХ и Инхибин Б на третия ден? Има ли начин да върна процеса назад с алтернативни методи,не мога да повярвам, че ми се случва. Някакви добавки да приемам ли и какви ако е възможно за насоки

Здравей!
Първо се успокой - шанс за зачеване винаги има, каквото и да казват лекарите. Лично аз съм се нагледала на какви ли не чудеса през годините. Ще ти помогна да направиш това, което можеш, ти потърси и второ, дори трето мнение от репр. специалист.
Самата възраст те поставя в пременопауза, това е период в който репр. функция по-бързо намалява, но скоростта при всеки е различна, както и  продължителността на периода - от 1 до 10 и повече години. Ако са напр. 5-6 год,. има шанс да станат 6-7 дори 8 год., нещо такова. ЯР разбира се също по-рязко намалява на тази възраст и затова не трябва да се чака с вземане на едно или друго решение.
За изследванията:
06.2023г. - ФСХ и Е2 са високи ( възможно е да е имало киста, ЗФ?!) , АМХ е нисък - показват НЯР
05.2024г. - добре са, но без Е2 ми е трудно да преценя.. възможно е да е имало киста, която търпи обратно развитие... защото ЛХ е малко нисък...т.е. има нещо, което предполага че МЦ може да е по-дълъг или ановулаторен.
юни 2024 - АМХ е доста нисък... но той се влияе от много неща, вкл и от това дали има и какви дефицити на витамини и минерали... затова е желателно да се изследва точно на 3 ден от МЦ, заедно с Инхибин В.
На 1 стр. на темата са посочени всички базови хормони, вит. и минерали, които е желателно да се изследват - защото те имат отношение към репр. функция и всяко едно отклонение и влияе негативно, а ако са повече, самата комбинация е с по-силен негативен ефект.
Изследвай ги, защото, най-общо, от тук се започва и едно по едно, се отстраняват всички пречки за незачеване. Simple Smile

Денис, хиляди благодарности за търпението и всеотдайността към всяка една от нас.
Предизвиках цикъл с промилут нор (така не съм се радвала на цикъл), лекарката предпочиташе да започна с фемустон, но не изключи варианта и за промилут. Искам да попитам дали сега на третия ден да пусна фсх, лх, амх, инхибин б, естрадиол, или да изчакам редовна, а не предизвикана менструация и тогава да ги пусна? Сега този цикъл като е изкуствено предизвикан реални ли ще са резултатите? Че са и доста парички, не ми се иска напразно да ги дам сега, а да не са достоверни изследванията.
Благодаря Heart
Hug
За да не даваш излишни пари, може на 2-ри ден от МЦ да те видят на УЗ и ако няма кисти, ЗФ... могат дори да преброят АФ и т.н. и на 3- ти ден от МЦ пускаш АМХ, Инхибин В, ЛХ, ФСХ и Е2. Те ще покажат какво е положението с ЯР, както и с МЦ и дали ще има О. или не - най-общо.
Ако изчакаш 2-3 МЦ, възможно е отново да има проблем с МЦ и М. ... и всичко ще се повтори отново, т.е. пак ше дадеш тези пари + още.
Ако не направиш сега УЗ и ако има киста или ЗФ, изследванията няма да бъдат обективни.
https://www.omed.bg/paket-iaichnikov-rezerv-antimiulerov-khormon … ilarov-p5194.html
https://www.omed.bg/product?tag=%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D … D0%BE%D0%BD%D0%B8 - купуваш 2 за ЛХ и Е2... и друг някой ако искаш, или си потърси друга изгодна комбинация
Пусни и този, че е Безплатен:
https://www.omed.bg/bezplatno-pkk-dkk-21-pokazatelia-ot-laborato … ilarov-p7355.html

# 532
Здравейте Денис,

Бих искала да помоля за коментар на последните ми изследвания. На 41г, с мнооого ниско АМХ и като цяло това са ми най-добрите резултати от месеци насам, на женските ми хормони. Преди 3 месеца ФСХ ми беше досигнал до 50, а LH - 20.3...Приетеснена съм да не вляза в менопауза още сега.
При преглед от гинеколог тогава  се видя, че предстои късна овулация и следователно цикъла ми се измести..
Нямам забременяване до сега и преди месец правихме леко стимулиране с летрозол, последва проследяване и имаше уж два-три фоликули(един голям) ,но с тестове така и не установих да съм имала овулация. Това ме притеснява и сега като си гледам естрадиола, изглежда доста висок за 3ти ден цикъл. Така ли е?
Приемам добавки за регулиране на цикъла (витекс) , а отделно си пия някои за подобряване на качеството на яйцеклетките(въпреки че едва ли мога да се надявам на нещо вече)
Също така имам ниско желязо и не успявам да сваля ТСХ под 2 вече 1 година , а пия **тироксин (0,50).. Предстои да направя нов преглед при ендокринолог.
При тези резулати на железния панел, да търся ли конуслтация с хематолог?
Тъй като при мен вече нямам никакво време да отлагам (имаме ранна менопауза генетично - майка и сестра), искам да направя всичко възможно да забавя това, за да имам поне малък шанс за забременяване...
Благодаря предварително Purple Heart
Скрит текст:
Скрит текст:
Да си побутна поста Hands Pray

# 533
  • София
Здравейте Денис,

Бих искала да помоля за коментар на последните ми изследвания. На 41г, с мнооого ниско АМХ и като цяло това са ми най-добрите резултати от месеци насам, на женските ми хормони. Преди 3 месеца ФСХ ми беше досигнал до 50, а LH - 20.3...Приетеснена съм да не вляза в менопауза още сега.
При преглед от гинеколог тогава  се видя, че предстои късна овулация и следователно цикъла ми се измести..
Нямам забременяване до сега и преди месец правихме леко стимулиране с летрозол, последва проследяване и имаше уж два-три фоликули(един голям) ,но с тестове така и не установих да съм имала овулация. Това ме притеснява и сега като си гледам естрадиола, изглежда доста висок за 3ти ден цикъл. Така ли е?
Приемам добавки за регулиране на цикъла (витекс) , а отделно си пия някои за подобряване на качеството на яйцеклетките(въпреки че едва ли мога да се надявам на нещо вече)
Също така имам ниско желязо и не успявам да сваля ТСХ под 2 вече 1 година , а пия **тироксин (0,50).. Предстои да направя нов преглед при ендокринолог.
Тъй като при мен вече нямам никакво време да отлагам (имаме ранна менопауза генетично - майка и сестра), искам да направя всичко възможно да забавя това, за да имам поне малък шанс за забременяване...
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей! и Извинявай! Много често пропускам някое мнение - нищо лично, просто не винаги разполагам с достатъчно време, така че не се притеснявайте и побутвайте  смело  Hug

Самата възраст те поставя е пременопауза , никой не може да ти посочи колко ще продължи, така че побързайте и не го отлагайте.
В момента, ФСХ и ЛХ са добре, макар че Е2 е висок и според мен има киста, респ. те влияят донякъде на ФСХ и ЛХ. Добре е да те видят на УЗ, защото ако е киста, тя може да попречи на текущия и следващите МЦ ( напр. МЦ да е ановулаторен и .н.) Според мен има шанс за качествена Я. - дали със стимулация  или инвитро - действайте.
Ако ти предлагат поредни стумулации, по-добре се съгласи, защото дори да не са успешни, първите 1-2 са ориентир за лекаря, за да прецени как ще реагираш на съответния медикамент ( за стимулация), комбинацията, схемата, дозите и т.н. Успоредно с това, прави изследвания - те показват, какво точно се случва и как трябва да се постъпва, във всеки един етап на самата процедура.
Не съм фен на Витекса, това е билка за симптоми на премено- и менопауза, но както си прецениш. Много често, действа и като плацебо Simple Smile, особено ако се приема успоредно с други добавки.
За т.н. добавки за кач-вото на яйцеклетките - те не действат точно на кач-вото, ние така ги наричаме за по-кратко. Тяхната роля е да подпомогнат фоликула да се развива правилно до сама О. и малко след това, до имплантацията.Действат синергично и комплексно,  на всеки един етап -  от формиране на фоликула, който, ще бъде/е предназначен за ДФ ( от група фоликули, т.н. Примордиални, тялото избира един или два да са ДФ, а другите Ф., му помагат, това да се случи до самата О. - това е простичко казано)... та, това е ролята на добавките, да подпомогнат този процес, от началото до края - в случая, имплантацията и ранната бременност).
Затова е важно и какво точно се приема - като форми, дози, начин на прием и т.н.... от хаотичен прием, няма много полза - може да са 3-5-10 добавки, но трябва да са максимално кач-ни, да са в точно определени дози и да се приемат правилно. Има добавки, които освен, че не помагат, но вредят и дори са токсични (като форми и т.н.)
За Стимулациите - трябва да имате тест за проходимост на тръбите и Разширена СГрама. Да се следи МЦ от 2-3-ти ден на МЦ до няколко дни след О. на УЗ + Изследвания ... всичко друго е просто отбиване на номера.
Задължително с таймиране на О.
Стимулация + ИНСЕ е по-добър вариант, защото шанса е по-голям.

За изследванията - според мен отиваш към ЖДА, вземи мерки.
В12 и ФК са ниски - трябва да ги приемаш... да са на горна граница.
Вит Д е нисък ... трябва да е около 150... трябва да го приемаш.
Тези витамини и минерали са взаимозависими и трябва да се попълват успоредно, защото ако единия е нисък ( напр. желязото) не може да се попълва вит. Д и да се държи в оптимални граници.

Провери и за други дефицити на вит. и минерали и ако има ги попълни... защото, те имат отношение към репр. с-ма, зачеването, износването... към функцията на ЩЖ и т.н.
За ЩЖ - Т4 е нисък и показва, че дозата е ниска, респ. затова и ТСХ е по-висок ... не е проблем, но е желателно да го държиш в оптимални за зачеване и износване граници.
Напр. ако Феритинът е нисък (нещо не го виждам?! къде е ) ... Т3 ( активния, периферен хормон) не успява да достигне до органите и тъканите, респ. да действа на тялото.
Да, направи, ако искаш консултация с Хематолог... и ще чакам да споделиш какво е неговото мнение моля.

Най- общо - нищо притеснително, трябват малко корекции по някои показатели и да действате по-смело.
Шанс, винаги има.
От мен Успех! Все още съм тук Simple Smile - с каквото мога ще помагам Hug

# 534
Denis, публикувам резултати на момиче на 12 години, все още без цикъл. Назначени са от ендокринолог и ми се иска да чуя твоето мнение преди да се видим с доктора. Предрително ти благодаря!
Скрит текст:
И аз да си побутна въпроса Simple Smile

# 535
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте, на 42 съм, от съвсем скоро следя темата, когато разбрах, че имам проблем с хормоните. Дали е  възможно един бърз прочит на резултатите. Края на месеца съм на преглед при репродуктивен специалист. Но до тогава ще полудея. Още миналата година април не ми дойде и ходих на лекар, предизвикахме цикъла с хапчета, резултатите на 2 ри ден от цикъла са:

Денис, бихте ли ми помогнали малко. Вчера бях при репродуктивен специлист и ми потвърдиха ранна менопауза, като казаха, че основното което гледат е резултатът от АМХ. Изписаха ми Фемостон да го пия 1-2 години. Казаха,  че шансът за естествено забременяване е нищожен. Вариантът при мен бил с донорска яйцеклетка.
Аз още не мога да повярвам, нали менопазузата е когато нямаш цикъл 1 година, при мен просто пропуна по веднъж последните две години. Също така като чета за Фемостона, пише, да се приема само от жени в менопауза и след кто най-малко 6 месеца не са имали цикъл. Мога ли да помоля за насоки какво да правя, да почна лои да приемам витамин д, да пия ли тоя фемостон, ако ми дойде да пусна пак АМХ и Инхибин Б на третия ден? Има ли начин да върна процеса назад с алтернативни методи,не мога да повярвам, че ми се случва. Някакви добавки да приемам ли и какви ако е възможно за насоки

Здравей!
За изследванията:

Благодаря Heart
Hug
За да не даваш излишни пари, може на 2-ри ден от МЦ да те видят на УЗ и ако няма кисти, ЗФ... могат дори да преброят АФ и т.н. и на 3- ти ден от МЦ пускаш АМХ, Инхибин В, ЛХ, ФСХ и Е2. Те ще покажат какво е положението с ЯР, както и с МЦ и дали ще има О. или не - най-общо.
Ако изчакаш 2-3 МЦ, възможно е отново да има проблем с МЦ и М. ... и всичко ще се повтори отново, т.е. пак ше дадеш тези пари + още.
Ако не направиш сега УЗ и ако има киста или ЗФ, изследванията няма да бъдат обективни.
https://www.omed.bg/paket-iaichnikov-rezerv-antimiulerov-khormon … ilarov-p5194.html
https://www.omed.bg/product?tag=%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D … D0%BE%D0%BD%D0%B8 - купуваш 2 за ЛХ и Е2... и друг някой ако искаш, или си потърси друга изгодна комбинация
https://www.omed.bg/bezplatno-pkk-dkk-21-pokazatelia-ot-laborato … ilarov-p7355.html
Скрит текст:

Намерих лекар, който да ме прегледа днес на 2 ри ден, първоначално каза, че вижда два фуликула, но после каза, че не са всъщност фуликули, а нещо като хидросалпингс-тръбата прегъната на две. Това ново 20, как пък никой не го видя до сега. Каза, че почти нямам никаква маточна лигавица. Не каза колко е, но при последното ми изследване преди 10 дни беше 5,4 Sad
Утре ще пусна изследванията, ама мн съм отчаяна.
Денис, дали можеш да препоръчаш нещо за тревожност и безсъние, аз цял живот не спя и съм тревожна, последните години ми се събират по 4-5 часа сън на вечер. А в последния месец почти не спя, като зомби съм, а сигурно и това оказва влияние на яйчниковия резерв:(
Heart

# 536
Здравей, Денис! Моля за коментар и по моите изследвания. Утре съм на ЯМР, за да видим микроаденома как е. Искат и ново натоварване да ми правят и евентуално да ме върнат на глюк@фаж, защото повлиявало добре овулацията и щяло да намали мъжките хормони. Друга опция била противозачатъчни, които аз не искам.
Здравей, Денис. Може ли мнение за тези изследвания. Правени са 3ти ден от МЦ(цикълът този месец дойде на 41 ден) Момиче на 25г съм с ПКЯ и ИР. Бях на гинеколог и ендо с тези резултати и казаха, че вс е супер освен леко завишените мъжки и недостига на витамин Д и Б. На последният ултразвук месец преди изследванията нямах кисти. За пролактина - имам несекретиращ микроаденом, за който лекарства не съм приемала повече от 3 години.Ти какво мислиш?

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 17:28 от kristinaapopova

# 537
  • София
Denis, публикувам резултати на момиче на 12 години, все още без цикъл. Назначени са от ендокринолог и ми се иска да чуя твоето мнение преди да се видим с доктора. Предрително ти благодаря!
Скрит текст:
И аз да си побутна въпроса Simple Smile
ЛХ е висок, Е2 също - прилича на ПКЯ. Добре е да се види на УЗ... макар, че самата възраст + първичната аменорея, са основателна причина за хормонален дисбаланс.
Т3 е висок и показва свръхактивност на ЩЖ, но каква е причината, лекар трябва да прецени. Ако скоро е боледувала ( грип, вирус...) възможно е и това да е провокирало тази реакция.
Дехидратирана е - да приема повече вода.
Андростендион е на горна граница... добре е да се следи.
Другите са добре.
Ще чакам да споделиш какъв е проблемът с ЩЖ, моля.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте, на 42 съм, от съвсем скоро следя темата, когато разбрах, че имам проблем с хормоните. Дали е  възможно един бърз прочит на резултатите. Края на месеца съм на преглед при репродуктивен специалист. Но до тогава ще полудея. Още миналата година април не ми дойде и ходих на лекар, предизвикахме цикъла с хапчета, резултатите на 2 ри ден от цикъла са:

Денис, бихте ли ми помогнали малко. Вчера бях при репродуктивен специлист и ми потвърдиха ранна менопауза, като казаха, че основното което гледат е резултатът от АМХ. Изписаха ми Фемостон да го пия 1-2 години. Казаха,  че шансът за естествено забременяване е нищожен. Вариантът при мен бил с донорска яйцеклетка.

Здравей!
За изследванията:

Благодаря Heart
Hug
Скрит текст:

Намерих лекар, който да ме прегледа днес на 2 ри ден, първоначално каза, че вижда два фуликула, но после каза, че не са всъщност фуликули, а нещо като хидросалпингс-тръбата прегъната на две. Това ново 20, как пък никой не го видя до сега. Каза, че почти нямам никаква маточна лигавица. Не каза колко е, но при последното ми изследване преди 10 дни беше 5,4 Sad
Утре ще пусна изследванията, ама мн съм отчаяна.
Денис, дали можеш да препоръчаш нещо за тревожност и безсъние, аз цял живот не спя и съм тревожна, последните години ми се събират по 4-5 часа сън на вечер. А в последния месец почти не спя, като зомби съм, а сигурно и това оказва влияние на яйчниковия резерв:(
Потърси второ мнение, защото ако е Хидросалпингс, трябва да се лекуваш.
На 2-ри ден от МЦ, МЛ е много тънка, дори не се коментира - дебелината и е важна преди, около и след О.
При тревожност, безсъние... - първо консултация с лекар.

Здравей, Денис! Моля за коментар и по моите изследвания. Утре съм на ЯМР, за да видим микроаденома как е.
Скрит текст:
Искат и ново натоварване да ми правят и евентуално да ме върнат на глюк@фаж, защото повлиявало добре овулацията и щяло да намали мъжките хормони. Друга опция била противозачатъчни, които аз не искам.
Здравей, Денис. Може ли мнение за тези изследвания. Правени са 3ти ден от МЦ(цикълът този месец дойде на 41 ден) Момиче на 25г съм с ПКЯ и ИР. Бях на гинеколог и ендо с тези резултати и казаха, че вс е супер освен леко завишените мъжки и недостига на витамин Д и Б. На последният ултразвук месец преди изследванията нямах кисти. За пролактина - имам несекретиращ микроаденом, за който лекарства не съм приемала повече от 3 години.Ти какво мислиш?
Здравей!
Андростендион и Тестостерон са високи, а те могат да се повишават и от ИР, респ. Глюкофаж е добро решение.
Да, имаш дефицит на вит. Д, а В12 и ФК трябва да са на горна граница.
Пролактинът е сравнително добре ( на база състоянието ти), но микроаденомът е желателно да се следи. Добри резултати от ЯМР Peace

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 15:13 от denis©

# 538
Здравей, Денис!

Може ли да помоля за тълкуване и на моите резултати, макар че е важно да направя уточнението, че изследванията ми са пуснати на 10-и ден от цикъла, т.е. не знам доколко могат да са показателни и обективни. Знам, че подобно съотношение между LH и FSH (3:1) обикновено е красноречиво за поликистоза, но възможно ли е LH да е завишен, тъй като овулацията ми (ако имам такава) наближава, все пак ми е десети ден? За допълнителна информация - на 30 години съм и последният ми цикъл беше 27 дни (дойде ми на 28-я ден). Планирам съвсем скоро да започна опити за забременяване, не съм опитвала до момента и нямам бременности/аборти.

# 539
Здравейте Денис,

Скрит текст:
При преглед от гинеколог тогава  се видя, че предстои късна овулация и следователно цикъла ми се измести..
Скрит текст:
Скрит текст:
[/spoiler]
Здравей! и Извинявай! Много често пропускам някое мнение - нищо лично, просто не винаги разполагам с достатъчно време, така че не се притеснявайте и побутвайте  смело  Hug

Скрит текст:
Самата възраст те поставя е пременопауза , никой не може да ти посочи колко ще продължи, така че побързайте и не го отлагайте.
В момента, ФСХ и ЛХ са добре, макар че Е2 е висок и според мен има киста, респ. те влияят донякъде на ФСХ и ЛХ. Добре е да те видят на УЗ, защото ако е киста, тя може да попречи на текущия и следващите МЦ ( напр. МЦ да е ановулаторен и .н.) Според мен има шанс за качествена Я. - дали със стимулация  или инвитро - действайте.
Ако ти предлагат поредни стумулации, по-добре се съгласи, защото дори да не са успешни, първите 1-2 са ориентир за лекаря, за да прецени как ще реагираш на съответния медикамент ( за стимулация), комбинацията, схемата, дозите и т.н. Успоредно с това, прави изследвания - те показват, какво точно се случва и как трябва да се постъпва, във всеки един етап на самата процедура.
Не съм фен на Витекса, това е билка за симптоми на премено- и менопауза, но както си прецениш. Много често, действа и като плацебо Simple Smile, особено ако се приема успоредно с други добавки.
За т.н. добавки за кач-вото на яйцеклетките - те не действат точно на кач-вото, ние така ги наричаме за по-кратко. Тяхната роля е да подпомогнат фоликула да се развива правилно до сама О. и малко след това, до имплантацията.Действат синергично и комплексно,  на всеки един етап -  от формиране на фоликула, който, ще бъде/е предназначен за ДФ ( от група фоликули, т.н. Примордиални, тялото избира един или два да са ДФ, а другите Ф., му помагат, това да се случи до самата О. - това е простичко казано)... та, това е ролята на добавките, да подпомогнат този процес, от началото до края - в случая, имплантацията и ранната бременност).
Затова е важно и какво точно се приема - като форми, дози, начин на прием и т.н.... от хаотичен прием, няма много полза - може да са 3-5-10 добавки, но трябва да са максимално кач-ни, да са в точно определени дози и да се приемат правилно. Има добавки, които освен, че не помагат, но вредят и дори са токсични (като форми и т.н.)
За Стимулациите - трябва да имате тест за проходимост на тръбите и Разширена СГрама. Да се следи МЦ от 2-3-ти ден на МЦ до няколко дни след О. на УЗ + Изследвания ... всичко друго е просто отбиване на номера.
Задължително с таймиране на О.
Стимулация + ИНСЕ е по-добър вариант, защото шанса е по-голям.

За изследванията - според мен отиваш към ЖДА, вземи мерки.
В12 и ФК са ниски - трябва да ги приемаш... да са на горна граница.
Вит Д е нисък ... трябва да е около 150... трябва да го приемаш.
Тези витамини и минерали са взаимозависими и трябва да се попълват успоредно, защото ако единия е нисък ( напр. желязото) не може да се попълва вит. Д и да се държи в оптимални граници.

Провери и за други дефицити на вит. и минерали и ако има ги попълни... защото, те имат отношение към репр. с-ма, зачеването, износването... към функцията на ЩЖ и т.н.
За ЩЖ - Т4 е нисък и показва, че дозата е ниска, респ. затова и ТСХ е по-висок ... не е проблем, но е желателно да го държиш в оптимални за зачеване и износване граници.
Напр. ако Феритинът е нисък (нещо не го виждам?! къде е ) ... Т3 ( активния, периферен хормон) не успява да достигне до органите и тъканите, респ. да действа на тялото.
Да, направи, ако искаш консултация с Хематолог... и ще чакам да споделиш какво е неговото мнение моля.

Най- общо - нищо притеснително, трябват малко корекции по някои показатели и да действате по-смело.
Шанс, винаги има.
От мен Успех! Все още съм тук Simple Smile - с каквото мога ще помагам Hug
[/spoiler]

Денис, изключително благодаря за компетенцията и вниманието и детайлния прочит на изследванията Purple Heart
Определено имам върху какво да се ориентирам като специалист!
Запазих си час за гинеколог, за съжаление най-рано след седмица успях, дано да се види все още ако има нещо задържано и да види какво е положението.
Хематолог ще търся, че тук в Пловдив се оказа доста сложна задача...
Изследванията, които пуснах вкл. пакет Анемия и аз мислех, че ще има феритин, но не го виждам. На предходните ми изследвания (от 2 месеца) беше следното:
ТЖСК - рез, 54  (от 41-77)
желязо: рез. 8 (от 6.6 -29.5)
феритин: 12.1 (13-150)
Което е крайно зле, като се замисля и явно на това се дължи страхотната ми отпадналост и липсв на енергия за каквото и да е. Не съм вегетарианец, ям някакво месо.

Кои други витамини да пусна и имат връзка с желязото?
Като добавки приемам ФК, цинк, магнезии, Омега3, Q10, Б12, но чудя се дали ще е подходящо да взема и инозитол, а сега ще поръчам и NAC и други, които препоръчвате тук за подобряване на качеството..
Purple HeartPurple Heart

Общи условия

Активация на акаунт